CD Player με δυναμικό χαρακτήρα

twinhead

New member
12 January 2009
93
Καλησπέρα,
έχω ως ενισχυτή τον Pioneer LX72 και προσωρινός ως CD Player το Playstation3 . Ψάχνω να αγοράσω CD Player στην κατηγορία τιμής των 400Ε. Σκέφτομαι βασικά το Marantz 6003.
Το μεγάλο παράπονο που έχω από το PlayStation 3 είναι ότι δεν έχει δυναμικό ήχο, δηλαδή όταν το μουσικό θέμα ανεβάζει ένταση ή έχει σκαμπανεβάσματα δεν το νιώθω. Μου δίνει την εντύπωση ότι τα αποδίδει όλα FLAT.
Εκτιμάτε ότι θα έχει ουσιαστική διαφορά η προσθήκη μίας πηγής της τάξης των 400Ε, γενικά αλλά και ειδικά με την λεπτομέρεια που ανέφερα;
Κάποια άλλη πρόταση CD Player σε αυτή την κατηγορία τιμής που να ταιριάζει καλύτερα με τον ενισχυτή που έχω?
Τα ηχεία που έχω είναι τα B&W CM-7.
Ευχαριστώ

αυτό που λες δυναμικό ήχο και ψάχνεις, δεν είναι απαραίτητα λόγω του cd player.
Αν και σίγουρα θα πάρεις κάτι απ αυτό με το 6003

Καμία πρόταση για βελτίωση αυτού του χαρακτηριστικού στο σύστημα που έχω ;

υποθέτω ότι το σύστημα είναι home theatre..

ο προσανατολισμός είναι αλλού εξ ορισμού.
Σίγουρα το playstation είναι μιά σοβαρή πηγή έλλειψης εξάρσεων.
Αλλά στη συνέχεια πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να ακούς μουσική ή να βλέπεις σινεμά.
Συνήθως δεν πάνε μαζί.

δεν εννοώ τι ακούς.
ή τι θέλεις να ακούς.

Εννοώ ότι με ένα σύστημα δύσκολα πετυχαίνεις και τα δυό.
Προφανώς έχεις στημένο ένα 5.1 ή 7.1 και βλέπεις ταινίες και κάποιες φορές βάζεις ένα cd.
Που υποθέτω επίσης το ακούς σε απλό stereo mode.
Ετσι έκανα και εγώ μεταξύ 2000-2002 και εκτοτε δεν έχω ξανανοίξει σχεδόν τον av μου.
Αν θες να ακούς μουσική χρειάζεσαι ένα σύστημα δικαναλου προσανατολισμού.

Πάντως, αξίζει η αγορά ενός CD Player σε αυτή την κατηγορία τιμής? Θα δω αξιόλογη βελτίωση ή τσάμπα τα χρήματα?

είναι γεγονός ότι το playstation είναι πολύ επίπεδο.
Κάποιοι μάλιστα το θέλουν έτσι.

Εγώ όταν τα συστήματα (stereo -HT)ήταν στον ιδιο χώρο, είχα άλλο ενισχυτή γιά τα μπροστινά.
Αργότερα χρησιμοποίησα και άλλα ηχεία και αργότερα άλλο χώρο (δωμάτιο) και τελικά έπαψα να χρησιμοποιώ το ΗΤ

Επειδή είναι και λίγο δύσκολο να έχεις δυο ενισχύτες, μια σχετικά οικονομική λύση είναι ένα δικάναλος τελικός ενισχυτής. Παρακάμπτεις δηλαδή δυο μόνο κανάλια.

Επειδή είναι και λίγο δύσκολο να έχεις δυο ενισχύτες, μια σχετικά οικονομική λύση είναι ένα δικάναλος τελικός ενισχυτής. Παρακάμπτεις δηλαδή δυο μόνο κανάλια.

Με αυτό που λές ο φίλος μας δεν θα επιτύχει τίποτα, διότι με την προσθήκη τελικού δικάναλου ενισχυτή το μόνο που θα πετύχει είναι να δώσει περισσότερη ισχύ στο συστημα, το οποίο όμως δεν είναι πρόβλημα.

Καλησπέρα,
έχω ως ενισχυτή τον Pioneer LX72 και προσωρινός ως CD Player το Playstation3 . Ψάχνω να αγοράσω CD Player στην κατηγορία τιμής των 400Ε. Σκέφτομαι βασικά το Marantz 6003.
Το μεγάλο παράπονο που έχω από το PlayStation 3 είναι ότι δεν έχει δυναμικό ήχο, δηλαδή όταν το μουσικό θέμα ανεβάζει ένταση ή έχει σκαμπανεβάσματα δεν το νιώθω. Μου δίνει την εντύπωση ότι τα αποδίδει όλα FLAT.
Εκτιμάτε ότι θα έχει ουσιαστική διαφορά η προσθήκη μίας πηγής της τάξης των 400Ε, γενικά αλλά και ειδικά με την λεπτομέρεια που ανέφερα;
Κάποια άλλη πρόταση CD Player σε αυτή την κατηγορία τιμής που να ταιριάζει καλύτερα με τον ενισχυτή που έχω?
Τα ηχεία που έχω είναι τα B&W CM-7.
Ευχαριστώ

Εγω θα σου πρότεινα να περιμένεις να αυγατίσουν τα χρήματά σου και να ακούσεις τα νέα προιόντα της Audiolab. Τα νέα της cd players φημηλογείτει ότι θα ναι πολύ καλά και θα προενισχύουν κιόλας....

Όταν λες ότι θα προενισχύουν κιόλας τι κερδίζω εγώ;
Δεν μου είπατε όμως, αξίζει η αγορά ενός CD Player;
Θα έχω διαφορά στην ακρόαση μουσικής;

Δεν μου είπατε όμως, αξίζει η αγορά ενός CD Player;
Θα έχω διαφορά στην ακρόαση μουσικής;

Αυτην ΙΜΗΟ την στιγμή συμβαίνουν δύο κακά :
1.) Χρησημοποιείς σαν πηγή το PS3
2.) Χρησημοποιείς το κομμάτι του ενισχυτή σου που λαμβάνει το ψηφιακό σήμα από το PS3 και το μετατρέπει σε αναλογικό.

Μπορείς να κάνεις τα εξής :
1.) Αντί να αλλάξεις πηγή μπορείς να πάρεις ένα dac όπως αυτό με περίπου το ίδιο κόστος και να βελτιώσεις το κομμάτι που ευθύνεται για την μετατροπή του ψηφιακού σήματος με αναλογικό. Εδώ γλυτώνεις χώρο, διότι το dac είναι μικρότερο από ένα player
2.) Μπορείς να αλλάξεις πηγή παίρνοντας κάτι σαν αυτό το οποίο συνδιάζει και cd player αλλά κάνει και καλύτερη μετατροπή του ψηφιακού σήματος με αναλογικό. Επίσης λειτουργεί και σαν προενισχυτής (reverting on this one...)
3.) Παίρνεις ενα cd player σαν το Marantz.

Οτι και να επιλέξεις θα βελτιώσεις τον ήχο σου. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται ψάξιμο τί σου αρέσει εσένα περισσότερο.

Όταν λες ότι θα προενισχύουν κιόλας τι κερδίζω εγώ;

Ειναι γνωστό ότι οι a/v receivers πολλε φορές δεν οδηγούν σωστά τα ηχεία σε ακρόαση μουσικής. Αν το player της audiolab προενισχύει κιόλας, μπορείς αργότερα να προσθέσεις έναν τελικό ενισχυτη που θα οδηγεί καλύτερα τα ηχεία σου χωρίς να χρειαστείς να αλλάξεις τον a/v που ήδη έχεις για home cinema

Απάντηση: Re: CD Player με δυναμικό χαρακτήρα

Με αυτό που λές ο φίλος μας δεν θα επιτύχει τίποτα, διότι με την προσθήκη τελικού δικάναλου ενισχυτή το μόνο που θα πετύχει είναι να δώσει περισσότερη ισχύ στο συστημα, το οποίο όμως δεν είναι πρόβλημα.

Ναι, αλλά δεν θα είναι καλύτερης ποιότητας; Δεν θα πάρει περισσότερη μονάχα ισχύ, αλλά και ισχύ από καλύτερης ποιότητας ηλεκτρονικά.

Re: Απάντηση: Re: CD Player με δυναμικό χαρακτήρα

Ναι, αλλά δεν θα είναι καλύτερης ποιότητας; Δεν θα πάρει περισσότερη μονάχα ισχύ, αλλά και ισχύ από καλύτερης ποιότητας ηλεκτρονικά.

Ο τελικός ενισχυτής δεν επεμβαίνει στην επεξεργασία του σήματος καθόλου. Δεν έχει δηλαδή ηλεκτρονικό κύκλωμα που κάνει το ψηφιακό σήμα αναλογικό.

Εχει καλύτερα ηλεκτρονικά από την άποψη ότι το κύκλωμα παροχής & τροφοδοτικό είναι καλύτερα σχεδιασμένα. Δεν προσφέρει τίποτα άλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Player με δυναμικό χαρακτήρα

Ο τελικός ενισχυτής δεν επεμβαίνει στην επεξεργασία του σήματος καθόλου. Δεν έχει δηλαδή ηλεκτρονικό κύκλωμα που κάνει το ψηφιακό σήμα αναλογικό.

Εχει καλύτερα ηλεκτρονικά από την άποψη ότι το κύκλωμα παροχής & τροφοδοτικό είναι καλύτερα σχεδιασμένα. Δεν προσφέρει τίποτα άλλο.

παρεξήγηση...
είπα να πάρει έναν τελικό δικάναλο για να οδηγεί τα δυο μπροστινά κανάλια, αντί να έχει ένα ξεχωριστό ενισχυτή για μουσική και ένα χωριστό για ταινίες.

πιστεύω ότι ίσως εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στο playstation.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Player με δυναμικό χαρακτήρα

παρεξήγηση...
είπα να πάρει έναν τελικό δικάναλο για να οδηγεί τα δυο μπροστινά κανάλια, αντί να έχει ένα ξεχωριστό ενισχυτή για μουσική και ένα χωριστό για ταινίες.

πιστεύω ότι ίσως εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στο playstation.

Σίγουρα το ηχείο με 88db ευαισθησία δεν είναι και ότι πιο εύκολο στην οδήγηση, αλλα μπορεί να αντιμετωπιστεί εν μέρει από την διενίσχυσή του από τον ίδιο τον LX-72. Δεν θα επιφέρει κάποια δραματική μεταβολή αλλά σίγουρα θα ωφελήσει, ιδιαίτερα αν ο φίλος μας ακούει σε υψηλές στάθμες.

Η καλύτερη οδήγηση του ηχείου όμως δεν θα αντισταθμίσει την ανεπάρκεια του υπόλοιπου συνόλου...

Να σημειώσω ότι έχω κατεβάσει μουσικό θέμα σε mp3 μρφή και το έχω παίξει από media player και έχω κάπος πιο διαυγή και καθαρό ήχο από ρο PS3. Νομίζω ότι ο ενισχυτήσ από την στιγμή που έχει διακοπτικά στάδια ενίσχυσης δεν είναι αυτός ο φταίχτης του συστήμαοτς