CD Player με original CD εναντίον Υπολογιστή με αντιγραμμένο Wav (ή FLAC)

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,717
Θεσσαλονίκη
Re: Aγορα dac για netbook

το flac ως αρχείο δεν ακούγεται καλύτερα από το cd. Απλά περιέχει όλη την πληροφορία που έχει μέσα το cd και κατά συνέπεια ακούγεται το ίδιο.

Eαν το cd ακουγεται το ιδιο με αρχειο flac tοτε γιατι ρε παιδια καποιοι ψηφιοποιουν τα cd τους; Απλως για θεμα χωροταξικης τακτοποιησης της συλλογης τους;
Άρα προς ώρας νομίζω πως πρεπει να αφήσεις την αναζητηση για DAC κ να αρχίσεις το διάβασμα περί EAC και σωστού σεταρισματος του...
To EAC ειναι χρησιμο για ψηφιοποιηση των cd σε φορματ flac προφανως , γιατι αν εχω καταλαβει καλα το να μετατρεψεις ακομα και ενα 320kbs mp3 σε flac δεν εχει καμμια σκοπιμοτητα...

Απάντηση: Re: Aγορα dac για netbook

Eαν το cd ακουγεται το ιδιο με αρχειο flac tοτε γιατι ρε παιδια καποιοι ψηφιοποιουν τα cd τους; Απλως για θεμα χωροταξικης τακτοποιησης της συλλογης τους;

To EAC ειναι χρησιμο για ψηφιοποιηση των cd σε φορματ flac προφανως , γιατι αν εχω καταλαβει καλα το να μετατρεψεις ακομα και ενα 320kbs mp3 σε flac δεν εχει καμμια σκοπιμοτητα...

Ναι,το να τα ψηφιοποιήσεις είναι τεράστια ευκολία,όσοι το έχουμε κάνει ξεχάσαμε πλέον τα cd μας.
Χώρια που διαφυλάσσεις τα cd σου άθικτα,κι αν ο, μη γένειτο κρασάρει ο σκληρός (που καλό θα είναι να έχεις back up έτσι κι αλλιώς),δεν χάνεις τίποτα.
Κι έχεις δίκιο,δεν έχει καμιά σκοπιμότητα το να αλλάξεις ένα mp3 σε flac.Ότι βάλεις στην μια άκρη,το ίδιο θα βγει και στην άλλη.
Όσο για το να τα ξαναβρείς,σε μορφή flac,όλοι θα βοηθήσουμε,τι στο καλό....
Τι μουσική είπαμε ακούς;

Το να ψηφιοποιησω σε flac γιατι εχω ενα μετριο cdp το καταλαβαινω , για να τα εχω ολα τακτοποιημενα σε ενα σκληρο δισκο το ιδιο , το να ψηφιοποιησω για να εχω αθικτα τα cd δεν καταλαβαινω τη χρησιμοτητα του βρε sokmav....για να τα αφησω προικα στα παιδια μου; :music-smiley-004:
-> Δυστυχως ακουω σχεδον τα παντα , indie,alternative,electronica,folk-americana , new wave , pop-rock 70s-80s και εσχατως world ,jazz , ηχογραφησεις ecm...
Αν φτασουμε εκει δεκτη καθε βοηθεια...

... το να ψηφιοποιησω για να εχω αθικτα τα cd δεν καταλαβαινω τη χρησιμοτητα του βρε sokmav....για να τα αφησω προικα στα παιδια μου; :music-smiley-004:

Χαχαχαχα,αν έχεις πολλά δεν είναι κακό...κοίτα πόσο κάνουν τα παλιά βινύλια...
(Αστειεύομαι,δεν νομίζω τα cd να έχουν την ίδια τύχη.)
Τα κρατάς σε καλή κατάσταση πρώτον για επαναψηφιοποίηση όποτε αγαπάς,και δεύερον γιατί απλώς η συχνή χρήση τα φθείρει κι αυτά,δεν είναι τιτάνιο.
Κανά δυο αγαπημένα δικά μου του ενενήντα-κάτι,αν τα δει player της προκοπής θα αρνηθεί να ανοίξει συρτάρι...

Εν τω μεταξύ όλη η διαδικασία θα έχει και το πλεονέκτημα ότι θα ακούς και θα απολαμβάνεις την μουσική σου συλλογή από την αρχή και την ξανανακλύπτεις...

Λίγο πάνω από 1.5 χρόνο βιώνω ακριβώς αυτό που γράφει ο Χρήστος.... Είχα χρόνια να ασχοληθώ με τα του "κλάδου" σας λόγω ενασχόλησης με άλλο χόμπυ, και από τότε που "γύρισα", ότι αγορές και αν έχω κάνει, όσες αναβαθμίσεις και αν πραγματοποίησα, στο τέλος πάντα έμενα με το χαμόγελο της ακρόασης.

Άκου αυτό εδώ... άκου εκείνο εκεί... άκου το παράλλο αλλιώς, αυτό έτσι και το παραδίπλα γιουβέτσι...
Τελικά μπορεί όλα να άλλαξαν ή να αλλάξουν, αλλά εδώ και 1.5 χρόνο τα Flac δεν έχουν σταματήσει να παίζουν!!!! :2thumb22sup:

Το να ψηφιοποιησω σε flac γιατι εχω ενα μετριο cdp το καταλαβαινω , για να τα εχω ολα τακτοποιημενα σε ενα σκληρο δισκο το ιδιο , το να ψηφιοποιησω για να εχω αθικτα τα cd δεν καταλαβαινω τη χρησιμοτητα του βρε sokmav....για να τα αφησω προικα στα παιδια μου; :music-smiley-004:

Αν φτασουμε εκει δεκτη καθε βοηθεια...

δεν θέλω να γίνω αυστηρός
ο Chris1997 είναι αρκετά ήδη.
Πολύ απλά.
Η αναπαραγωγή του ίδιου αρχείου (ακόμα και σε επίπεδο wav) από cd player και από υπολογιστή δεν είναι ίδια με αδιαμφισβήτητη υπεροχή του υπολογιστή.
Δυστυχως κάποια στιγμή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιοποιήσεις.
Κατά τα άλλα ....homework. (νόμίζω και για τον sokmav ισχύει το ίδιο...):ernaehrung004:

Δημήτρη μήπως υπερβάλεις?
Δηλαδή αν στήσουμε ένα dac με προσεγμένη coaxial είσοδο και αντίστοιχα προσεγμένη usb να παίζουν το ένα μέσω αξιοπρεπούς transport (π.χ. εκείνου του τύπου που σκάλιζε τα dvd και άλλαζε την coaxial με συνολικό κόστος κοντά στα 200 ευρώ) και το άλλο από υπολογιστή με αντίστοιχης ποιότητητας καλώδια θεωρείς πως θα υπάρχει ακουστή υπεροχή από τον υπολογιστή? Από που θα προέκυπτε αυτή η διαφορά υπέρ του υπολογιστή?

Δημήτρη μήπως υπερβάλεις?
Δηλαδή αν στήσουμε ένα dac με προσεγμένη coaxial είσοδο και αντίστοιχα προσεγμένη usb να παίζουν το ένα μέσω αξιοπρεπούς transport (π.χ. εκείνου του τύπου που σκάλιζε τα dvd και άλλαζε την coaxial με συνολικό κόστος κοντά στα 200 ευρώ) και το άλλο από υπολογιστή με αντίστοιχης ποιότητητας καλώδια θεωρείς πως θα υπάρχει ακουστή υπεροχή από τον υπολογιστή? Από που θα προέκυπτε αυτή η διαφορά υπέρ του υπολογιστή?

my middle name is redbook...

my little redbook των love?

μιλάς με γρίφους νεαρέ (κανονικά γέροντα λέει το ανέκδοτο αλλά τις προάλλες ο evam7 μου παρεξηγήθηκε και επειδή έχουν γίνει αρκετά σχόλια για το γκρι τώρα τελευταία σκέφτηκα πως μπορεί να έχεις αποκτήσει κι εσύ ευαισθησία)

στο θρανίο γρήγορα !
μαζί με τους άλλους δυό !

:twoguns:

Εννοείς ότι τα ίδια τα specs του CD το "κρατούν" πίσω στην αναπαραγωγή?
Hmmmm.gif

Για εξπλεϊν.... μοστ ιντερεστινγκ!!!

Δεν αρνηθηκα απο την αρχη οτι οι γνωσεις μου στο computer audio ειναι ανυπαρκτες.Και οτι γνωσεις εχω αποκτησει στο θεμα του ηχου γενικοτερα
μεσα απο αυτο το φορουμ τις απεκτησα γι'αυτο και καταφευγω εδω οποτε θελω να προχωρησω σε οποιαδηποτε αναβαθμιση εθτε αφορα πηγη , ηχεια , καλωδια κ.α.
Αποριες εκφραζω και την εκπληξη μου χωρις να αμφισβητω την αποσταγμενη γνωση ανθρωπων που κατεχουν...
Παντως οτι ενα σωστο flac αρχειο απο player υπερβαινει το συνδυασμο cd apo cdp σε βαθμο που να ανακαλυπτεις ξανα τη μουσικη που ακους ειναι μια ωραια προκληση και ειλικρινα δεν το γνωριζα... Αληθεια , αυτο ισχυει και για cdp ανω του χιλιαρικου;
Το σ/κ διαβασμα του νηματος για σωστο σεταρισμα του EAC και ξεκιναω δοκιμες.

Εννοείς ότι τα ίδια τα specs του CD το "κρατούν" πίσω στην αναπαραγωγή?
Hmmmm.gif

Για εξπλεϊν.... μοστ ιντερεστινγκ!!!

join the rest ....

συγνώμη ρε παιδιά...
τόσο καιρό νομίζετε ότι ο κόσμος ψηφιοποιεί αρχεία και φλάκ για να τα βάλει σε τάξη και να βλέπει από τον καναπέ?
ή πετάει τα cd για να αδειάσει το ράφι και να έχει ευκολία και να βρίσκει με τη μιά τι είναι ροκ και τι κλασική?

join the rest ....

Νο προμπλέμο!!!!
grapselola.gif

συγνώμη ρε παιδιά...
τόσο καιρό νομίζετε ότι ο κόσμος ψηφιοποιεί αρχεία και φλάκ για να τα βάλει σε τάξη και να βλέπει από τον καναπέ?
ή πετάει τα cd για να αδειάσει το ράφι και να έχει ευκολία και να βρίσκει με τη μιά τι είναι ροκ και τι κλασική?

Σχωρεμένος μωρε´...
icon_cherry.gif

Εγώ δεν ψηφιοποιώ μονάχος. Δεν υπάρχει τέτοιος χρόνος.
"Ψάχνω" αλλωνώνε (
flipa.gif
)"καλές δουλειές"... και η πλειοψηφία από τέτοιες "δουλειές" είναι όντως καλύτερες από τα CDιά μου... δεν ξέρω όμως από πού και πώς προήλθαν αυτές οι "καλές δουλειές"...
smoke.gif

Και εγώ... προβλέπω... ανταλλαγή προϊόντων...-bye-

Νο προμπλέμο!!!!
grapselola.gif

Σχωρεμένος μωρε´...
icon_cherry.gif

Εγώ δεν ψηφιοποιώ μονάχος. Δεν υπάρχει τέτοιος χρόνος.
"Ψάχνω" αλλωνώνε (
flipa.gif
)"καλές δουλειές"... και η πλειοψηφία από τέτοιες "δουλειές" είναι όντως καλύτερες από τα CDιά μου... δεν ξέρω όμως από πού και πώς προήλθαν αυτές οι "καλές δουλειές"...
smoke.gif

αν αρκείσαι στο "ψαξιμο" νο προ.
Αλλιώς πιπέρι στο στόμα 'ς

πρώτον μιλάμε για ριπ δικών μας cd....
μουσική που πληρώσαμε. Από εκεί και πέρα άγνωστο τί κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του.

επίσης αν κρίνεις από δουλειές άλλων δεν έχεις άμεση κρίση να καταλάβεις αυτό που είπα πιό πανω.
Την υπεροχή των δικών σου ριπ έναντι των δικών σου σιντί....

δεν θέλω να γίνω αυστηρός
ο Chris1997 είναι αρκετά ήδη.
Πολύ απλά.
Η αναπαραγωγή του ίδιου αρχείου (ακόμα και σε επίπεδο wav) από cd player και από υπολογιστή δεν είναι ίδια με αδιαμφισβήτητη υπεροχή του υπολογιστή.
Δυστυχως κάποια στιγμή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιοποιήσεις.
Κατά τα άλλα ....homework. (νόμίζω και για τον sokmav ισχύει το ίδιο...):ernaehrung004:

Εγώ γιατί τιμωρία;
Τού είπα μόνο δύο πραγματάκια για να αρχίσει.
Εννοείται πως η υπεροχή του υπολογιστή είναι αδιαμφισβήτητη.
Και μόνο τα ψηφιοποιημένα βινύλια να αναφέρω για αυτούς που δεν είναι αναλογικοί φτάνει,εκτός του ότι κυκλοφορεί αμιγώς 24/192 υλικό,κι αυτά χωρίς να μπούμε καν στα τεχνικά της αναπαραγωγής.
Άσε που με έχει καθίσει άλλος σε θρανίο αυτόν τον καιρό,με άλλο πιο δύσκολο αντικείμενο και τα έχω δει όλα,χε χε...

Μίλησες για RedBook.... το "Στανταρτ", τη Βίβλο για τα CD... δεν έχω κάνει κάποια διατριβή στο θέμα... προφανώς...

Θα χαιρόμουν όμως να έλεγες 5 κουβέντες παραπάνω...
Πάντως αυτή τη στιγμή ήδη διαβάζω αυτό γιατί με έβαλες σε πρίζες.

ΥΓ. Την υπεροχή κάποιων rip έναντι στα CD μου, την ακούω και την καταλαβαίνω. Δεν χρειάζεται πάντα να ξέρω και το γιατί. Για να μάθω τα γιατί και τα πώς, χρειάζεται σαφέστατα (πολύ) χρόνος.
Όταν και όπου μπορώ (όπως σήμερα) τον αφιερώνω.... όταν δεν μπορώ, απλά μένω στον... αφρό!
tongue3.gif