CD Player με original CD εναντίον Υπολογιστή με αντιγραμμένο Wav (ή FLAC)

Re: Aγορα dac για netbook

πού ψωνίζεις ρε συ τα εμετικόν σου?:Banane0:

δε σε είπαμε και καμπούρη Αντωνάκη μου....

Όχι... αλλά από το μπέρδεμα "έφαγα" 3-4 σελίδες off topic...
tongue3.gif

επειδή κάπου το χάνουμε καθώς άλλο εννοεί ψηφιακό, υπολογιστή, σιντί ο καθένας, αυτό που θελω να πω είναι ότι
έχοντας ένα καλό transport και ένα καλό dac
και ένα σύστημα υπολογιστή και το ίδιο καλό ντακ ....

....η κουρτίνα 2

(όσο πιό γρήγορα το χωνέψουμε τόσο καλύτερα)

Συγγνωμη , αλλα τωρα μπερδεψατε εμενα ....τη διαφορα την κανει η πηγη (υπολογιστης > transport) ή κυριως το μεσο (δηλ. σωστα ψηφιοποιημενο flac απο cd > ιδιο το cd).

Απάντηση: Re: Aγορα dac για netbook

Συγγνωμη , αλλα τωρα μπερδεψατε εμενα ....τη διαφορα την κανει η πηγη (υπολογιστης > transport) ή κυριως το μεσο (δηλ. σωστα ψηφιοποιημενο flac απο cd > ιδιο το cd).

Ο συνδυασμός τους.

βρε κι εγω που νομιζα πως εφταιγε το transport και το καλωδιο... αποτι φαινεται το θεμα ειναι πιο βαθυ...

βρε κι εγω που νομιζα πως εφταιγε το transport και το καλωδιο... αποτι φαινεται το θεμα ειναι πιο βαθυ...

εσύ, είναι γνωστό ότι έχεις έναν έρωτα με τα καλώδια.... (όχι ότι δεν στό 'χουμε πεί)

με λίγα λόγια το ψηφιακό αρχείο (μάνα) θα περάσει με μιά διαδικασία laser επάνω σε ένα δίσκο.
Αυτός ο δίσκος μαζί με τη σκόνη του και όλα τα μηχανικά του προβλήματα, εκκεντρότητα, μη επιπεδότητα κλπ θα διαβαστεί από ένα άλλο laser ώστε να αναπαραγάγει το αρχικό ψηφιακό σήμα.
Οι κανονισμοί λένε ένα πέρασμα και αναπαραγωγή on-the-fly.
Ό,τι χάθηκε χάθηκε.
ότι χάθηκε αναπληρώνεται με ότι βρεθεί διαθέσιμο στο δρόμο με διάφορες αρχές interpolation extrapolation.
Μετά επανασύσταση του αρχείου και αναπαραγωγή.

Γενικώς τα δεδομένα ήχου δεν είναι αυστηρά. Ενώ τα δεδομένα δεδομένα (δηλ data) ο ορισμός της αυστηρότητας.
Ενα γρατσουνισμένο cd θα παίξει πάντα με την πρώτη. Ακόμα και τρύπα να έχει παίζει.
Πολλά γρατσουνισμένα που παίζουν στο Player, στο eac δεν περνάνε.
Κάποια λίγο γρατσουνισμένα μπορεί να κάνουν διπλάσιο χρόνο για ριπ, αλλά αν περάσουν ξέρεις ότι περάσανε σωστά.

συμφωνω και επαυξανω
στο project "ψηφιοποιηση cds", που αρχισε εδω και αρκετο κιαρο και θα παρει αλλο τοσο, εχω βρει αρκετα δισκακια που δεν περνανε ευκολα, ενω άλλα δεν περνανε καθολου!
ολα αυτα ειναι αγορασμενα μεταχειρισμενα,
κανενα "δικο" μου δεν εμφανισε προβλημα ως τωρα, ακομα και τα παλιοτερα 25ετιας περιπου
Κανονικα θα πρεπει να ζηταμε EAC log file πριν προχωρησουμε σε αγορα μεταχειρισμενου cd!

εκει που βρηκα προβλημα ειναι σε αρκετα αντιγραμμενα πενταετιας και περα (γνωστου πατρος και με εμενα ως μοναδικο χρηστη), προσοχη λοιπον οσοι εχετε τετοια.

επισης ο ορος "ανακαλυπτω" τη μουσικη μου ισχυει και κυριολεκτικα!
ξαναρχονται στην επιφανεια δισκακια σχεδον ξεχασμενα που κουβαλανε αναμνησεις....

Αντιγράφω κάτι από το computeraudiophile

•We know that (to a certain degree) the industry is built around perceptions. We further know that how much one pays has a positive influence on how much one enjoys the product, so at a minimum , I think we can agree that there are incentives in promoting yet another miracle product...
•In TAS, a few years ago, the CEO of Simaudio (a company which at the time was selling a CD player for $12,000) innocently stated that at CES, they used a laptop for playback - because the PC sounded better. We can argue about someone's opinion vs. facts, about the progress made in the last 5 years, etc., but still...

http://www.computeraudiophile.com/f...ion/are-dacs-even-necessary-good-sound-15421/