cd player vs pc

Πετρο αν σου ειναι ευκολο να μας πεις απο τι απαρτιζεται το συστημα σου? Στο λεω αυτο γιατι σε οποιοδηποτε συστημα το εβαλα και σπιτι και στο μαγαζι το αποτελεσμα ηταν τραγικο! Εκτος εαν επεσα σε σκαρτο! Αλλα εβαλα και δευτερο και τα ιδια!!! Αν θες και με πμ για να μην βγουμε off topic.

Γιαννη, το εχει ακουσει ο Πυργαρουσης και ο Μορφεας. Ρωτα το Γιωργο να σου πει.

εχεις pm

Παιδια, αυτο το θέμα ειναι too much low end για τα blue-sky... παρακαλώ να συνεχίσετε στο topic τους!

Εδώ δεν έχουμε καταλήξει ακόμα για το Bluesky, με τα PC θα ασχοληθούμε τώρα?
Πάντως τη δοκιμή μπορεί να την κάνει και ο καθένας μόνος του. Όλοι έχουμε PC σπίτι μας, ας το συνδέσουμε σε μια είσοδο προ και με το χέρι στην καρδιά ας γράψει ο καθένας τις εντυπώσεις του. Έτσι αποφεύγουμε και την έλλειψη αντικειμενικών ορισμών των ακουσμάτων γιατί η σύγκριση θα είναι σχετική μεταξύ των δύο πηγών.

Αν ο καθενας κανει μονος του δοκιμη, κανενα συμπερασμα δεν θα βγει διοτι θα λεμε το μακρυ και το κοντο μας...
Μονο αν μαζευτουν στον χωρο ενος High End συστηματος ηχου 4-5 ανθρωποι με εμπειρια στο High End + 2-3 πισαδες (ισα για να στησουν το πισι) και γινει ενα blind test, μπορει να βγει καποιο σχετικα αντικειμενικο συμπερασμα...
Αλλιως θα αναλωνομαστε σε θεωριες επι θεωριων...

Το γεγονός πάντως ότι έχετε γεμίσει 15 σελίδες με αυτό το θέμα και θα συνεχίζατε ακάθεκτοι αν δεν ήταν 15αύγουστος αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι το PC τουλάχιστον είναι πάρα πολύ κοντά στον ήχο με το CD player.

Aυτό έκανε η ψηφιακή εποχή: Μείωσε τόσο πολύ την ψαλίδα μεταξύ των μηχανημάτων δεν μπορούν οι μεν να πείσουν τους δε για το ποιό είναι καλύτερο, ούτε καν να διακρίνουν σαφώς ποιό είναι...
Για σκεφτείτε μία παρόμοια κουβέντα στην 10ετία του '80 να συζητούσαμε π.χ. αν είναι καλύτερο ένα κασετόφωνο από ένα μαγνητόφωνο μπομπίνας. Θα ήταν αστείο το θέμα έστω και να το αναφέραμε απλώς. Ακόμα και αν το κασετόφωνο ήταν το Nakamichi Dragon πάλι η απάντηση θα ήταν προφανής υπέρ του μαγνητοφώνου μπομπίνας. Ενώ σήμερα;...

Από πότε η μεγάλη συμμετοχή σε ένα θέμα αποδεικνύει κάτι?
Αυτό με την μεγάλη συμμετοχή και τα πολλά ποστ ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω, γιατί αποτελεί κριτήριο συμπερασμάτων.
Πόσο μάλλον ένα πράγμα (κατά πόσο το PC είναι πάρα πολύ κοντά στον ήχο του CD Player), που απαιτεί ακροάσεις και όχι διάβασμα και ψάξιμο στο internet.

σωστος ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ και αντε λεμε οτι τα pc παιζουν ο.κ, οταν ειναι να παρω cdp παω στα μαγαζια και ακουω τα μηχανακια να δω ποιος ηχος μου κανει στο pc τι θα κανω θα αγοραζω αβερτα καρτες???

Re: Απάντηση: cd player vs pc

σωστος ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ και αντε λεμε οτι τα pc παιζουν ο.κ, οταν ειναι να παρω cdp παω στα μαγαζια και ακουω τα μηχανακια να δω ποιος ηχος μου κανει στο pc τι θα κανω θα αγοραζω αβερτα καρτες???

γι' αυτό είναι τα φορουμ ....εφόσον λειτουργούν σωστά στα πλαίσια του χομπυ

θα πρεπει δηλαδη να εμπιστευτω τα γουστα καποιου αλλου? το εκανα με το bs και οταν το εβαλα να παιξει (στο δικο μου συστιμα με τα δικα μου αυτια)γελουσαν και τα ρικοφον

σίγουρα τα αυτιά μας είναι ο τελικός κριτής αλλά επειδή δεν μπορούμε να τα ακούσουμε όλα τουλάχιστον σε πρώτη φάση εμπιστευόμαστε τους φίλους χομπίστες - ή κάποιους απο αυτούς που εχουμε εκτιμήσει τις απόψεις τους, -και αν μας κινηθεί το ενδιαφέρον μετά´σίγουρα χρειάζεται και ακρόαση
Ο φίλος Τάκης Σ προτείνει το προφανές συγκριτική ακρόαση και δεν ενδιαφέρθηκε κανεις
Γιατι και με τις ακροάσεις στα μαγαζιά εισαι σίγουρος μετά τι θα ακούσεις στο σπίτι σου ?

ηθελα να πω οτι ενα cdp το περνεις και στο σπιτι σου να το ακουσεις την καρτα αναγκαστικα θα την αγορασεις.αυτο που λεει ο κ.ΣΩΤΗΡΩΠΟΥΛΟΣ ειναι και το ποιο σωστο.αν και εγω λεω οτι η διαφορα ειναι μεγαλη υπερ των cdp-bye-

Από πότε η μεγάλη συμμετοχή σε ένα θέμα αποδεικνύει κάτι?
Αυτό με την μεγάλη συμμετοχή και τα πολλά ποστ ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω, γιατί αποτελεί κριτήριο συμπερασμάτων.

Δεν είναι θέμα μεγάλης συμμετοχής. Είναι θέμα μοιρασμένων 50%-50% απόψεων. Και αυτό αποδεικνύει ένα πράγμα: Οτι ΔΕΝ είναι προφανής η υπεροχή του ενός ή του άλλου μέσου.

Και επειδή κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις να σού δώσω ένα πιο χοντρό παράδειγμα μήπως και το καταλάβεις: Αν π.χ. στην ενότητα για τα αυτοκίνητα κάποιος έθετε το ερώτημα "Τι είναι πιο γρήγορο; Μιά Ferrari ή ένα ¨φτιαγμένο¨ Yugo;" Το ερώτημα πέραν από τον γέλωτα που θα προκαλούσε θα είχε ΜΙΑ ΠΡΟΦΑΝΗ απάντηση και το θέμα θα τελείωνε σε μισή σελίδα.

Το γεγονός ότι τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 15 σελίδες και δεν έχουμε καταλήξει ακόμα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι δεν έχουμε να κάνουμε με "Ferrari" και "Yugo" αλλά έχουμε να κάνουμε με "Ferrari" και "Lamborghini" και μάλιστα κοντινά μεταξύ τους μοντέλα. Οπότε η απάντηση για το πιο είναι πιο γρήγορο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ προφανής!
Αν θες το καταλαβαίνεις, αν θες οχι...

ένα πιο χοντρό παράδειγμα μήπως και το καταλάβεις

Το παραδειγμα σου ειναι ατυχες. Στην ερωτηση "ποιο αμαξι ειναι πιο γρηγορο?", την απαντηση τη δινει ενα χρονομετρο. Στην ερωτηση "ποιο player ειναι καλυτερο?", ποιος θα δωσει την απαντηση?

Απάντηση: Re: cd player vs pc

Το ABX Blind Test. :p

αντε παλι τα ιδια....

ποιοι θα κρινουν??????????????

με ποια κριτηρια?

Η γνωμη του Φεργκιουσον για εναν ποδοσφαιριστη μετραει το ιδιο με τη γνωμη του Μακρη?

Η τυφλη δημοκρατια δεν ειναι καταλληλη για τετοιες περιπτωσεις.

Re: Απάντηση: Re: cd player vs pc

αντε παλι τα ιδια....

ποιοι θα κρινουν??????????????

με ποια κριτηρια?

Η γνωμη του Φεργκιουσον για εναν ποδοσφαιριστη μετραει το ιδιο με τη γνωμη του Μακρη?

Η τυφλη δημοκρατια δεν ειναι καταλληλη για τετοιες περιπτωσεις.

Τί εννοείς, Πέτρο?!

Η ιστορία των ABX Blind Test έχει δείξει πως το τα γκρουπ "έμπειρων" και "ειδικών" ακροατών δεν βγάζουν καλύτερο "σκορ" απο τα γκρουπ των άσχετων με το hobby.
Με άλλα λόγια, η θεωρία των χρυσών αυτιών (αν υπάρχουν κάποιοι που παραμυθιάζονται ότι ακούνε καλύτερα απο το γείτονά τους επειδή έχουν καλύτερο ηχοσύστημα) έχει καταρριφθει προ πολλού.

Με άλλα λόγια, το παράδειγμα με τον Φέργκιουσον ατυχέστερο κι απο αυτό με τη Ferrari και το Yugo που "ακούστηκε" νωρίτερα (γιατί το να κάτσεις να ακούσεις ένα σύστημα ή το να κρατάς ένα χρονόμετρο είναι πράγματα που μπορούν να τα κάνουν όλοι το ίδιο καλά - το να γίνεις κορυφαίος προπονητής είναι κομματάκι πιο δύσκολο).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: cd player vs pc

Τί εννοείς, Πέτρο?!

Η ιστορία των ABX Blind Test έχει δείξει πως το τα γκρουπ "έμπειρων" και "ειδικών" ακροατών δεν βγάζουν καλύτερο "σκορ" απο τα γκρουπ των άσχετων με το hobby.
Με άλλα λόγια, η θεωρία των χρυσών αυτιών (αν υπάρχουν κάποιοι που παραμυθιάζονται ότι ακούνε καλύτερα απο το γείτονά τους επειδή έχουν καλύτερο ηχοσύστημα) έχει καταρριφθει προ πολλού.

θες να πεις πως οποιοσδηποτε μπορει να κρινει αν το Α ή το Β player π.χ. "τοποθετει" σωστοτερα τα οργανα στο χωρο?

Τελος παντων. Εγω ξερω πως η σωστη επιλογη των παρεβρισκομενων σε ενα Blind Test ή σε ενα Focus Group δεν ειναι και τοσο ευκολο πραγμα. Ιδιαιτερα αν μας ενδιαφερει να μαθουμε την αληθεια και οχι απλως το να επιβεβαιωσουμε τη δικη μας αποψη.

Σκοπός ενός ABX Blind Test είναι να δείξει αν υπάρχουν ακουστές διαφορές ανάμεσα στα δύο συστήματα, όχι ποιο είναι καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε διαπιστώνοντας ότι όντως υπάρχουν ακουστές διαφορές (και άρα διαθέτουμε τα απαιτούμενα "χρυσά αυτιά"), και μετά βλέπουμε..

Το ποιο από τα δυο παίζει καλύτερα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

komhst, δεν σημαίνει τίποτα ότι οι μισοί, ίσως και παραπάνω υποστηρίζουν ότι το PC παίζει το ίδιο καλά. Πόσοι από αυτούς που γράφουν εδώ μέσα είχαν ή έχουν κάποιο player μεγάλης αξίας και το σύγκριναν με το PC τους?
Προσωπικά μιλώντας, εμπιστεύομαι μόνο τα αυτάκια μου. Και έχω κάνει τις επιλογές μου με πολύ ψάξιμο, κούραση και φυσικά πολλά χρήματα (χωρίς να μου περισσεύουν).
Τα blind test είναι χρήσιμα για όποιον θέλει να βγάλει συμπέρασμα της στιγμής.
Μόνο όταν ζήσεις καιρό με μια συσκευή μπορείς να την κρίνεις και να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Απάντηση: Re: cd player vs pc

Σκοπός ενός ABX Blind Test είναι να δείξει αν υπάρχουν ακουστές διαφορές ανάμεσα στα δύο συστήματα, όχι ποιο είναι καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε διαπιστώνοντας ότι όντως υπάρχουν ακουστές διαφορές (και άρα διαθέτουμε τα απαιτούμενα "χρυσά αυτιά"), και μετά βλέπουμε..

Το ποιο από τα δυο παίζει καλύτερα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

αυτο ειναι προφανεστατα σωστο αλλα ουσιαστικα αμφισβητεις πως τα διαφορα CD Players βγαζουν διαφορετικο ηχο, το οποιο ειναι λαθος. Ολα τα CD Players παιζουν καπως διαφορετικα το ενα απο το αλλο. Αλλιως θα υπηρχε μονο ενα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: cd player vs pc

θες να πεις πως οποιοσδηποτε μπορει να κρινει αν το Α ή το Β player π.χ. "τοποθετει" σωστοτερα τα οργανα στο χωρο?

Τελος παντων. Εγω ξερω πως η σωστη επιλογη των παρεβρισκομενων σε ενα Blind Test ή σε ενα Focus Group δεν ειναι και τοσο ευκολο πραγμα. Ιδιαιτερα αν μας ενδιαφερει να μαθουμε την αληθεια και οχι απλως το να επιβεβαιωσουμε τη δικη μας αποψη.

Έχεις δίκιο.. Όταν ακούσω ένα CD μπορεί να δώσω σημασία και στην τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο ενώ η μάνα μου δεν θα το κάνει αφού δεν ασχολείται με το θέμα.
Αυτή όμως είναι η θεωρία. Εγώ σου λέω τι συμβαίνει στην πράξη.

Ψάξε λίγο τα διάφορα ABX blind test που είναι δημοσιευμένα στο internet. Πολλά απο αυτά, ακριβώς για να μην υπάρχουν ενστάσεις αυτού του είδους, περιλαμβάνουν "group σχετικών" και "group άσχετων" με το hobby. Eκ των αποτελεσμάτων θα καταλάβεις πόσοι σχετικοί με το χώρο μας (πολύ σχετικότεροι απο εμάς) πήγαν σίγουροι ότι θα καταλάβουν διαφορές βασιζόμενοι στην "τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο", στις "χροιές", στο "timing" και τελικά έβγαλαν το ίδιο σκορ με τη γυναίκα τους (που, απο HiFi, γνωρίζει μόνο απο WAF και $$).