cd player vs pc

Και εγω πιστεύω οτι ενα πανάκριβο player θα παίξει καλλίτερα απο οποιοδήποτε pc.
To θέμα είναι με εμάς που δεν έχουμε μια περιουσία για player τι γίνεται;

Re: Απάντηση: Re: cd player vs pc

Κώστα όταν λέμε PC εννοούμε PC, χωρίς εξωτερικές συσκευές (DAC, ρολόγια κλπ).

Δημήτρη, εγώ όταν λέω PC μιλάω για PC-based ψηφιακή πηγή - και το έχω ξαναπεί τουλάχιστον 3-4 φορές σε αυτό το thread. Ξέρεις...Ψηφιακές πηγές σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα studio...

Με άλλα λόγια, δώσε εσύ 3-4-5-10 χιλιάρικα για CDp της επιλογής σου και εγώ με το ίδιο budget θα φτιάξω ένα frontend της επιλογής μου που θα ξεκινάει απο το PC ως transport. Έτσι θα κάνουμε σωστή σύγκριση των δύο μέσων. Όχι Esoteric εσύ, Multirama laptop των 600 ευρώ εγώ.

Και εγω πιστεύω οτι ενα πανάκριβο player θα παίξει καλλίτερα απο οποιοδήποτε pc.

Όχι καλύτερα απο ένα πανάκριβο PC. Εκτός αν κάποιοι νομίζουν ότι τα Esoteric και τα EMM Labs παίζουν καλύτερα απο "τα PC" που χρησιμοποιούν στα Studio.

Αφου έχει το cdp θα έχει και το pc. Μη θέλουμε να ακούσουμε με την κάρτα των 3 ευρώ.

Eμ....

Last edited:
Κοιτώντας προσεκτικά την ηχογράφιση ενός cd που έχω γράφει τα εξής.

Mixed by the forth deep level studios using - Logic Audio Platinum/ Sonic foundry sound forge

korg 1212.io sound card (Δείτε και φωτο της παντόφλας -329 λίρες- )

yamaha 03 Digital mixing desk.
tascam da20 mk2. DAT Machine Technics SL 12102 turntables.

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!!!!!!!!!!

Για να ακούσω σχόλια τωρα?

Attachments

• 1212.jpg
    1212.jpg
    17.4 KB · Views: 29
Το θέμα είναι να φτάσουμε ένα μπάτζετ σχετικά λογικό.
δλδ. προτείνω κάποιο player (έστω και λιγάκι παλιό όπως το Meridian 588 που το βρίσκει κάποιος γύρω στο 1200άρι).
:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: cd player vs pc

Το θέμα είναι να φτάσουμε ένα μπάτζετ σχετικά λογικό.
δλδ. προτείνω κάποιο player (έστω και λιγάκι παλιό όπως το Meridian 588 που το βρίσκει κάποιος γύρω στο 1200άρι).
:grinning-smiley-043

Eδώ είναι HiEnd μάστορα! :antlers:
Πέρα απο την πλάκα, αν ήδη υπάρχει κάποιο PC, γίνεται άνετα δουλειά και με αυτό το budget (βλέπε Benchmark DAC1 USB).

Το PC υπόψην δεν είναι ανάγκη να είναι ιδιαίτερα σύγχρονο. Περισσότερο μετράει η ποιότητα του drive που θα κάνει το audio extraction απο τα CD. Εκεί ένα Plextor SCSI π.χ. είναι κορυφή.

Απάντηση: Re: cd player vs pc

Mixed by the forth deep level studios using - Logic Audio Platinum/ Sonic foundry sound forge

τι θες να πεις? Το καθε CD βγαζει τον ηχο που ο καλλιτεχνης και η εταιρια θελει να βγαλει. Δε νομιζω πως ο ρολος του ακροατή μουσικης ειναι να κανει τον DJ ή τον ηχολήπτη. Εδω λεμε π.χ. "o ηχος της ECM" κτλ. Τωρα αν εμεις θελουμε να του βαλουμε ισοσταθμιστες και να τον κανουμε να μοιαζει με Antonio Cerlos Jobim, αυτο ειναι δικο μας θεμα. Δεν εχει σχεση ομως με τον καλο ή κακο ηχο. Αυτος πρεπει να βγαινει flat απο το μεσο, υπο την προυποθεση βεβαια πως τα μηχανηματα μας δεν ειναι low end. Εκει ο ισοσταθμιστης ειναι απαραιτητος.

Συμφωνώ με 10000000 για το Plextor.
Πάντως όταν βάλαμε στο Meridian το Benchmark, το DAC που είχε πάνω το 588 μας φάνηκε καλύτερο.
Και ποιός σου είπε ρε ( :argue: :violent-smiley-030::flipout:) ότι η Meridian δεν είναι hiend?

Το PC υπόψην δεν είναι ανάγκη να είναι ιδιαίτερα σύγχρονο. Περισσότερο μετράει η ποιότητα του drive που θα κάνει το audio extraction απο τα CD. Εκεί ένα Plextor SCSI π.χ. είναι κορυφή.

++++

Τα Plextorάκια μου δεν τα αλλάζω με τίποτα..

Μη γίνεσαι ισοπεδωτικός! Εδώ, στην υψηλή κοινωνία του high end δεν έχουν θέση τέτοιες μιαρές επισημάνσεις. Εδώ τα ηλεκτρόνια είναι αμόλυντα, τα μεγάφωνα άφιλτρα, τα μικρόφωνα είναι NOS, όπως και οι λάμπες, και οι ενισχυτές έχουν βήμα σταθερό, σαν λόχος ασκήσεων ακριβείας ρε παιδί μου!

Βήμα - ρυθμός - συντό - νι - σμός
Έενα δύο - εν δυό - εν δυό - ένα!
Ένα στ' αριστερόου - PRaT!
Ένα κι ένα δυόου - PRaT! - _ - PRaT!
Ο - λυ - μπία - κός!

:p :p :p

Απάντηση: Re: cd player vs pc

Εδώ, στην υψηλή κοινωνία του high end δεν έχουν θέση τέτοιες μιαρές επισημάνσεις. Εδώ τα ηλεκτρόνια είναι αμόλυντα, τα μεγάφωνα άφιλτρα, τα μικρόφωνα είναι NOS, όπως και οι λάμπες, και οι ενισχυτές έχουν βήμα σταθερό, σαν λόχος ασκήσεων ακριβείας ρε παιδί μου!

Βήμα - ρυθμός - συντό - νι - σμός
Έενα δύο - εν δυό - εν δυό - ένα!
Ένα στ' αριστερόου - PRaT!
Ένα κι ένα δυόου - PRaT! - _ - PRaT!
Ο - λυ - μπία - κός!

:p :p :p

η ειρωνεία σε μια συζητηση ειναι high ή low end χαρακτηριστικο?

Θα ήταν αρκετά καλή ιδέα να παραθέσουμε τα χαρακτηριστικά του πισιού και ταυτόχρονα να θέσουμε κάποια στάνταρ.
Θα παίζει από σκληρό ή SS;
Θα έχει εσωτερική/εξωτερική κάρτα ήχου, dac, clock; Επιλογές για αυτά; Από software τι;
Τι τροφοδοσία, τι κουτί και τι σύστημα ψύξης (εδώ είναι τα δύσκολα);
Ακόμα και αν είχε καλό ήχο το πρόβλημα του θορύβου (ηλεκρικού και ηχητικού) είναι μάλλον το πιο σημαντικό μειονέκτημα του pc όταν έχουμε σκληρούς δίσκους, ανεμιστήρες και διακοπτικά τροφοδοτικά που μόνο αθόρυβα δεν είναι.
Κάποια diy τροποποίηση που σας έρχεται στο μυαλό;
Για να σχηματίσουμε μία άποψη για τα μέρη από τα οποία θα αποτελείται ένα pc αφιερωμένο στην αναπαραγωγή της μουσικής και να υπολογίσουμε και το κόστος που θα είχε ένα τέτοιο σύστημα γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε αναφέρει (σχεδόν) τίποτα συγκεκριμένο.
Το pc αυτό θα ήταν κατάλληλο και για HTPC ή υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες επιλογές;

To καλώδιο που έδιναν με τα drives (παρεπιπτόντως ακόμα το δίνουν σε retail και όχι bulk) δεν ήταν για ψηφιακή σύνδεση αλλά για αναλογικότατη κακής ποιότητας.
H ψηφιακή έξοδος που έχουν τα drives ή οι μητρικές(όταν είναι εσωτερική) δεν είναι ακριβώς spdif (έχει διαφορετική στάθμη). Σ'αυτή την περίπτωση όμως αυτό που θα καταφέρουμε με τη χρήση του pc είναι η μη-χρήση του pc!

Όταν είχαν βγει τα πρώτα DVD-ROMs, άρχισε να κυκλοφορεί κι ένα ψηφιακό καλώδιο (με 2 pins αντί για 4 του αναλογικού), το οποίο κουμπώνει στη digital out των drives.

Όταν είχαν βγει τα πρώτα DVD-ROMs, άρχισε να κυκλοφορεί κι ένα ψηφιακό καλώδιο (με 2 pins αντί για 4 του αναλογικού), το οποίο κουμπώνει στη digital out των drives.

Όντως, αυτό το καλώδιο μεταφέρει σήμα με format S/PDIF αλλά η στάθμη του είναι TTL (0-5V) οπότε θεωρητικά δεν είναι συμβατό με το standard S/PDIF. Κάποια DACs που είναι πιο ανεκτικά το αναγνωρίζουν, αλλά δεν θεωρείται καλή ιδέα. Υπάρχουν σχετικά απλά κυκλώματα τα οποία μπορούν να το μετατρέψουν σε standard S/PDIF, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Γιατί περιπλέκουμε την κουβέντα χωρίς να υπάρχει λόγος?
Ξεχάστε τα CD/DVD/Whatever drives όταν μιλάμε για αναπαραγωγή απο PC. Αυτά χρησιμοποιούνται μόνο για το ripping, όπως λέγαμε και παραπάνω.

Πρέπει να είναι σαφές μέχρι τώρα πως αυτό που κάνει το PC de facto καλύτερο transport απο οποιοδήποτε CDp είναι πως δεν χρειάζεται να διαβάζει τα δισκάκια real time.

Το PC θα διαβάσει το δισκάκι μία φορά, για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι απο το αποτέλεσμα (ακόμα κι αν αυτό πάρει ώρες - εξαρτάται απο το πόσο παρανοϊκοί είμαστε με τις ρυθμίσεις), και η πληροφορία θα αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο, ή ακόμα καλύτερα σε SSD, και θα είναι πάντα διαθέσιμη με την ίδια αυτή ακρίβεια που μας έδωσαν οι ώρες ανάγνωσης που προηγήθηκαν. Το παραδοσιακό transport, ακόμα κι αν αυτό λέγεται CD2Pro, πρέπει να διαβάζει κάθε φορά το δισκάκι και υπό στενά χρονικά περιθώρια εφόσον μιλάμε για real time αναπαραγωγή.

It's not rocket science, που λέγανε και στο χωριό μου.

Last edited:
Πρέπει να είναι σαφές μέχρι τώρα πως αυτό που κάνει το PC de facto καλύτερο transport απο οποιοδήποτε CDp είναι πως δεν χρειάζεται να διαβάζει τα δισκάκια real time.

Ελπίζω να είσαι έτοιμος για το τρελό flame που θα ακολουθήσει... :p

Ρε παιδιά, μην μπλέκεστε άδικα...

Η συνταγή ...

Πάρτε το πιο φτηνο pc ,(πουλάει ενας συμφορουμίτης με 80 , πρίν λίγο το είδα)...

βάλτε μια καλή κάρτα ήχου πάνω με native ASIO drivers (το asio4all έιναι για πέταμα, ΔΕΝ παιρνεις καλύτερο ήχο μιάς και πάλι κάθεται πάνω στον driver της κάρτας ήχου) πχ http://www.thomann.de/gr/rme_digi_968_pad.htm (κάρτα αναφοράς, τελευταία κομμάτια του μοντέλου σε τιμή ξεφτίλα, όσοι προλάβετε!)

πετάξτε στo Foobat το ASIO plugin ( http://www.foobar2000.org/components/foo_out_asio.zip)

Συνδέστε το στο high-end σύστημά σας και χαμογελάστε πονηρά...

Δε ξέρω τι λέτε παίδες... Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι αυτή την στιγμή που γράφω ακούω μουσική στα 96/24 KHz από την εξωτερική sound blaster live 24 συνδεδεμένη σε θύρα USB 1.0 στο παλιό μου Pentium 1.7 GHz και η ποιότητα του ήχου είναι παραπάνω από πολύ καλή. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα καλό CD player.

Δε ξέρω τι λέτε παίδες... Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι αυτή την στιγμή που γράφω ακούω μουσική στα 96/24 KHz από την εξωτερική sound blaster live 24 συνδεδεμένη σε θύρα USB 1.0 στο παλιό μου Pentium 1.7 GHz και η ποιότητα του ήχου είναι παραπάνω από πολύ καλή. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα καλό CD player.

με ποιό CD player το έχεις συγκρίνει ?
παίζεις απο τον σκληρό ή απο τον οδηγό ?
με ποιό software πλαιερ

Last edited:
Το έχω συγκρίνει με το Sony CDP-900.
Παίζω από σκληρό δίσκο κυρίως με το Musicmatch και δευτερευόντως με το Winamp.
Την μεγάλη διαφορά πάντως στην περίπτωσή μου δεν την κάνει το software player, αλλά η εξωτερική USB Sound Blaster. Γιατί άμα παίξω με την ενσωματωμένη πάνω στην Elite motherboard κάρτα ήχου, άστο καλύτερα...