CD Player

Μπα το δικαναλο αποκλειεται εκτος και αν η παρουσια ενος sub ειναι απαραιτητη. Φυσικα το on/off των A/D ειναι ανα πηγη δεν ειναι γενικο.

Τωρα για τα DAC πρεπει να υπαρχει option στην πηγη που να τα απενεργοποιει?

οχι εχει 8 digital inputs 4coaxial kai 4 tosslink δεν νομιζω να υπαρχει προ με AES/EBU

Μισο, απ την στιγμη που εγω τα dvdp μου τα εχω ενωμενα με tossling σημαινει οτι τα DAC του Lexicon κανουν την δουλεια?

Βεβαίως και ναι...
Τώρα το τι τελικά είναι προτιμότερο, δυστυχώς η απάντηση θα σε απογοητεύσει αφου δεν υπάρχει! Μόνο δοκιμάζοντας μπορείς να δεις τι σε ικανοποιεί σαν ήχος περισσότερο!
Αν μπορείς να πάρεις τα CD-Players σπίτι για να δοκιμάσεις το καθένα και με διαφορετική σύνδεση, τότε κάτι θα κάνεις!

Αυτο σκοπευω απλα ειπα να παρω γνωμες για λιγα μοντελλα. αφοτου πηρα πικαπ δεν μπορω να αντεξω αλλο την μουσικη απο dvdp, ειδικα σε μεγαλες εντασεις και τωρα με τα καινουργια ηχεια ηρθε η ωρα για ενα dedicated cdp

ενας φιλος ο οποιος εχει καταστημα, μου εχει προτεινει ενα Player ειναι το rotel 991 audiophile edition. Το μηχανημα ειναι demo και μου το δινει στα 850 ευρω. Μου ειπε οτι καινουργιο ηταν γυρω στα 2100. Τι λετε το εχει ακουσει κανεις?

Εχει ακουσει κανεις συγκριτικα το Tascam CDU 01 Pro,με το Advance Acoustic
MCD-203;
Ισως καποιοι απο το AV-SITE να εχουν κανει τη συγκριση...

Pambs στην εποχη του ηταν αριστο cdplayer αλλα εχουν περασει σχεδον 7-8 χρονια απο τοτε.Δεν ξερω ποσο παλιο ειναι αυτο που δινει ο φιλος σου αλλα μακρυα και ειδικα για τα 850 που ζηταει.Ξερεις τι μπορεις να αγορασεις σημερα με 850 ευρω στη τσεπη?

Pambs έχω το απλό Rotel 991.
Πράγματι είναι πολύ καλό player, αλλά εγώ το είχα πάρει ποοοολύ φθηνότερα από 850...
Το AE έχει καλύτερα υλικά φαντάζομαι μέσα από το απλό, όμως αν δεις και τα υλικά του απλού είναι σίγουρα πολύ υψηλής ποιότητας...
Άκουσε το και μετά δες...

Θα προσπαθησω να τον ριξω στα 400-500 τοτε. Το ακουσα απλα οχι στον χωρο μου και ο χωρος του καταστηματος του ειναι διαμορφωμενος δεν ειναι απλα ενα δωματιο

Pambs έχω το απλό Rotel 991.
Πράγματι είναι πολύ καλό player, αλλά εγώ το είχα πάρει ποοοολύ φθηνότερα από 850...
Το AE έχει καλύτερα υλικά φαντάζομαι μέσα από το απλό, όμως αν δεις και τα υλικά του απλού είναι σίγουρα πολύ υψηλής ποιότητας...
Άκουσε το και μετά δες...

By the way, μήπως ξέρεις ποιους τελεστικούς έχει στο στάδιο εξόδου;

To AE μετράει λίγο καλύτερα στο jitter από το απλό.
Τουλάχιστον έτσι έλεγαν τα reviews της εποχής.

Νομίζω ότι δεν έχει διαφορά στα υλικά.

Σαν cdplayer είναι αξιοπρεπέστατο, με γλυκό και καθαρό ήχο στα μεσοπρίμα, αλλά με κάποια ασάφεια στα μπάσα.
Η ασάφεια στα μπάσα μπορεί να μειωθεί βάζοντας κάποιο βάρος επάνω στο player. Eγώ είχα βάλει 2-3 εγκυκλοπαίδειες και στο τέλος κατέληξα με ένα κομμάτι μάρμαρο.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση κάνει καλό το βάρος επάνω του.
Είναι από τα λίγα player που πέρασαν από τα χέρια μου και ήταν τόσο ευαίσθητο στη στήριξη.
Αν το είχα τώρα (μακάρι...) θα του έβαζα πισσόχαρτο.

Κατασκευαστικά είναι πραγματικά πολύ-πολύ καλό, αν και δε φτάνει στον τομέα αυτό το γνωστό 50άρι της Sony. Αλλά ούτως ή άλλως στον τομέα ποιότητας κατασκευής δε γνωρίζω και κανένα να το φτάνει, ανεξάρτητα από τιμή.

Επίσης, ένα λίγο καλύτερο καλώδιο ρεύματος (όχι τίποτα ακριβό) ακούγεται σε αυτό το player, αξίζει τον κόπο.

Έχει αποκωδικοποίηση HDCD με το τσιπάκι της pacific microsonics και 9 επίπεδα ρύθμισης dither, με το οποίο μπορείς να κάνεις "voicing" για να ταιριάξει καλύτερα στο σύστημα. Μη φανταστείς σοβαρές διαφορές από ρύθμιση σε ρύθμιση, αλλά υπάρχουν.

Στο δικό μου είχα βάλει (όχι εγώ, ο αντιπρόσωπος) το LC clock και AD825 στο στάδιο εξόδου, με επίχρυσες βασούλες για να τα...αλλάζω.

Η διαφορά ήταν μεγάλη σε σχέση με το απλό, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο ισχυριζόταν τα reviews.

Στα 400-500 ευρώ για μεταχειρισμένο αξίζει τον κόπο, αναλόγως της κατάστασης.
Εγώ μετάνοιωσα που το έδωσα...

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η θέση των μηχανηματων?τα εχω ως εξής:κατω κατω ενισχυτής Audiolab 8000A μετα cd player και μετα ραδιοφωνο . Τωρα σκέφτομαι να πάρω και ενα τελικο ενισχυτη Audiolab 8000P .Λογικά ο τελικός θα είναι κάτω απο τον προενισχυτή σωστα?

Απάντηση: Re: CD Player

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η θέση των μηχανηματων?τα εχω ως εξής:κατω κατω ενισχυτής Audiolab 8000A μετα cd player και μετα ραδιοφωνο . Τωρα σκέφτομαι να πάρω και ενα τελικο ενισχυτη Audiolab 8000P .Λογικά ο τελικός θα είναι κάτω απο τον προενισχυτή σωστα?

Ωραία! ευκαιρία για δοκιμή!

Άκου έτσι όπως τα έχεις και μετά κάντα...τούμπα!
Βάλε τον ενισχυτή επάνω στο cdplayer και πες μας αν σου άρεσε καλύτερα έτσι.
Αλλά μη το βιάζεις.
Άκου καμια βδομάδα χαλαρά έτσι και πες μας μετά.

Καλύτερη λύση είναι το cdp να είναι πάνω-πάνω για να μην έχει από πάνω του βάρος. Τελευταίο μπορεί να είναι το ράδιο αφού δεν επηρεάζεται από κάτι. Ο ενισχυτής στην μέση λοιπόν.
Καλύτερα πιστεύω είναι να έχεις το cdp σε ξεχωριστό ράφι αν αυτό γίνεται.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ του βάρους πάνω από κάποιο μηχάνημα που διαβάζει δισκάκια. Αυτό βέβαια είναι δική μου τοποθέτηση. :)

Καλύτερη λύση είναι το cdp να είναι πάνω-πάνω για να μην έχει από πάνω του βάρος. Τελευταίο μπορεί να είναι το ράδιο αφού δεν επηρεάζεται από κάτι. Ο ενισχυτής στην μέση λοιπόν.
Καλύτερα πιστεύω είναι να έχεις το cdp σε ξεχωριστό ράφι αν αυτό γίνεται.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ του βάρους πάνω από κάποιο μηχάνημα που διαβάζει δισκάκια. Αυτό βέβαια είναι δική μου τοποθέτηση. :)

Kι όμως, αν το δοκιμάσεις θα εκπλαγείς!

Δε θα βάλεις κανένα τόνο επάνω, δε παθαίνει τίποτα, μη φοβάσαι! :ernaehrung004:

Kι όμως, αν το δοκιμάσεις θα εκπλαγείς!

Δε θα βάλεις κανένα τόνο επάνω, δε παθαίνει τίποτα, μη φοβάσαι! :ernaehrung004:
Απλά θεωρώ ότι οποιοδήποτε βάρος από επάνω από κάποιον ευαίσθητο μηχανισμό ανάγνωσης δίσκων μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά.
Μπορεί όμως κ να έχεις δίκιο Στέργιο. :chinscratch:

Απλά θεωρώ ότι οποιοδήποτε βάρος από επάνω από κάποιον ευαίσθητο μηχανισμό ανάγνωσης δίσκων μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά.
Μπορεί όμως κ να έχεις δίκιο Στέργιο. :chinscratch:

Όλα έχουν να κάνουν με την ιδιοσυχνότητα της συσκευής ως σύνολο και το πως επηρεάζεται αυτή από τους εγωγενείς παράγοντες όπως είναι η στήριξη στο ρακ, το πόσο κοντά είναι στα ηχεία ή σε άλλες πηγές κραδασμών.

Προσθέτοντας βάρος επάνω στο player (πολύ ή λίγο) επεμβαίνουμε στο ηχητικό αποτέλεσμα μεταβάλλοντας το σημείο της ιδιοσυχνότητας της συσκευής συνολικά.

Βέβαια, δεν είναι βέβαιο ότι αν προσθέσουμε βάρος θα ακούγεται σίγουρα καλύτερα.
Μπορεί να παίξει και χειρότερα.
Αυτό εξαρτάται από το σύνολο, από το μίγμα που δημιουργείται από τους εξωγενείς παράγοντες και από την ίδια τη συσκευή.

Τρανό παράδειγμα είναι το Rotel RCD991 στον τομέα αυτό, όπου ενώ είναι και φαίνεται στιβαρότατο, επωφελείται πολύ από 2-3 εγκυκλοπαίδειες στο επάνω μέρος του!

Στον αντίποδα, το Meridian 588 που είχα έδειχνε πραγματικά αναίσθητο στον τομέα αυτό, ενώ ήταν πολύ ευαίσθητο στη στήριξη του και στην επιφάνεια που θα το τοποθετήσεις. Θυμάμαι ότι μισούσε το γυαλί!

Πειραματισμός φίλοι μου... -bye-