CD Vs LP

Απάντηση: Re: Απάντηση: CD Vs LP

Το DSD στην καλύτερη περίπτωση θα είχε κάποιο ενδιαφερον σαν ένας απλός μετατροπέας αναλογικών masters tapes σε digital format, με την προϋπόθεση αυτή η μετατροπή να γίνεται δίχως το σήμα να περνάει από κάποιο στάδιο πρόσθετης "βελτίωσης" / επεξεργασίας μέσω DSP.

Να συμπληρώσω ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχουν βάσιμες ελπίδες το ψηφιακό αποτέλεσμα που θα προκύψει μεσω DSD να πλησιάσει αρκετά το χαρακτήρα του αναλογικού master tape ή ακόμα και αυτόν του βινυλίου, στην περίπτωση βέβαια που έχει καταστραφεί το master tape. Το ελπίζω .

Last edited:
Ρε παιδια οσοι εχουμε και απο τα δυο μεσα και ακουμε, και οι περισσοτεροι υποστηριζουμε το πικαπ εχουμε καποιον λογο να το κανουμε? Οσον αφορα τους τιτλους υπαρχουν καινουριοι και παρα πολλοι μαλιστα.
Ξερετε ποσους γνωριζω που ηταν πολεμιοι του αναλογικου και μολις ακουσαν καποιο καλοστημενο συστημα αλλαξαν αποψη? τελος παντων δεν νομιζω οτι αυτη η συζητηση μπορει ποτε να καταληξει καπου. Ολες οι αποψεις δεκτες...

.... Απλά το πικάπ είναι ,φυσικά και ευκόλως εννοούμενο , πολύ περίπλόκο και κατα την γνώμη μου εύκολα δαπανά κάποιος πολλά χρήματα για ένα πικαπ-κεφαλή-phono το οποίο εαν δεν ματσάρει σωστά (αρκετά εύκολο) ή εάν κάτι πάει στραβά στην μεγάλη αυτή αλυσσίδα (πλατώ,τροφοδοσία,καλώδια,κεφαλή,βραχίονας) ακούγονται όλα χάλια και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το κόστος - ιδίως το 2008 και εφόσον διαθέτει ελάχιστη συλλογή δίσκων <500 & σχεδιάζει να αγοράσει πικάπ άνω των 5k euro τότε θα πρότεινα να βρεί την υγεία του με ενα άριστο CD ή DAC.

Αυτό το παιχνίδι που παίζεται με τα περιοδικά και την σταδιακή 'ανάσταση' των βινυλίων πιστεύω ότι είναι καθαρά κερδοσκοπικό μιας που τα βινύλια που κυκλοφορούν και ολοένα αυξάνονται σήμερα κοστίζουν πάνω από 2 φορές την αξία του CD ή του super audio - κάτι που σαφέστατα στοχεύει σε κερδοσκοπία (εν ετή 2006-2008!). Είναι σίγουρο ότι όσοι υποστηρίζουν οτι το CD δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους θα απογοητευθούν στο μέλλον διότι όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον να ξαναγυρίσουμε στο βινύλιο - ιδίως με 30/ευρώ το κομμάτι στις μέρες μας. Δεν αντιλέγω ότι μπορείς να εκπλαγείς από τον ήχο βινυλίου σε καλοστημένα πικάπ - όταν όμως ρωτήσεις το κόστος θα εκπλαγείς επίσης. Με το ψηφιακό τα πράγματα τελειώνουν με κάποιο λογικό κόστος (σε hi-end κλίμακα). Στο πικάπ τρώγεσαι να δοκιμάσεις ένα κάρο κεφαλές, phono και η φθορά είναι δεδομένη....

Last edited:
Δε με λες, εγώ που βρίσκω βινύλια καινούρια στην τιμή του CD ή και χαμηλότερη, πέτυχα την κότα με τα χρυσά αυγά;

Να λέμε τη γνώμη μας είπαμε, όχι να κάνουμε παραπληροφόρηση...

Βρίσκεις ωραιότατους δίσκους και με 10 ευρώ (σφραγισμένους και καλές
παραγωγές)! Δεν δέχομαι το θέμα της τιμής ως λόγο γιά να μην ασχοληθεί
κανείς με τους ''μαύρους'' δίσκους!

Απάντηση: Re: CD Vs LP

Deminio;559055 said:
.... διότι όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον να ξαναγυρίσουμε στο βινύλιο ......

θα έχεις τα "άπαντα" της μουσικης σε σκληρούς δίσκους και θα λαχταράς την ημέρα που θα βρεις το χρόνο να επισκεφτείς το Λουκά Στεφανίδη για βινύλια. Μην το γελάτε καθόλου !!!

+1 Μόνο που δέν χρειάζεται κανείς να φτάσει σε στρατόσφαιρικές τιμές για να απολαύσει.Γυρω στο χιλιαρικάκι οι διαφορές είναι πλέον προφανείς.

Χμ.. θα έλεγα ότι το θέλει το ταληράκι του για να ξεχάσω τα CD μου για αρκετό καιρό... Μακάρι να ψηθώ λίγο ακόμα....να χτυπήσω ένα καλό πικάπ αν και αυτό που έχω παίζει μια χαρα για τα χρήματά του . Παιδιά ακούω πχ Diana Krall Τhe Girl In The Other Room σε βινύλο (project-bens ace) και μετά σε CD και παίζουν μουσικότατα και ευκρινέστατα και τα δύο - πιο να πρωτοβάλω ... ! Τόσο καλά μηχανήματα έχω ?

Δε με λες, εγώ που βρίσκω βινύλια καινούρια στην τιμή του CD ή και χαμηλότερη, πέτυχα την κότα με τα χρυσά αυγά;

Να λέμε τη γνώμη μας είπαμε, όχι να κάνουμε παραπληροφόρηση...

Tell me your source... ! Ζητώ συγνώμη, όσες φορές κατέβηκα σε βινυλιάδικα στην Αθήνα ακούω 30 οι Zeppelin, 30 οι Beatles και βάλε...

Χμ.. θα έλεγα ότι το θέλει το ταληράκι του για να ξεχάσω τα CD μου για αρκετό καιρό... Μακάρι να ψηθώ λίγο ακόμα....να χτυπήσω ένα καλό πικάπ αν και αυτό που έχω παίζει μια χαρα για τα χρήματά του . Παιδιά ακούω πχ Diana Krall Τhe Girl In The Other Room σε βινύλο (project-bens ace) και μετά σε CD και παίζουν μουσικότατα και ευκρινέστατα και τα δύο - πιο να πρωτοβάλω ... ! Τόσο καλά μηχανήματα έχω ?

Βάλε κάποιο πιό απαιτητικό δισκό και κάνε το ίδιο πείραμα!

πάντως εγώ θα σας πω το εξής:
sony 50es με behringer ultramatch κόντρα σε td160 με smeIII και dyna 17d3 σε phono arcam μοντίφα Λαζάρου

στο πρώτο remaster γιαπωνέζικο 2006 και στο άλλο ελληνικής εγγραφής κόπια από το 1972

θέλετε να σας πω ποιό καθάρισε το άλλο ...στεγνά ?
ή θα το βρείτε μόνοι σας ?

Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

θα έχεις τα "άπαντα" της μουσικης σε σκληρούς δίσκους και θα λαχταράς την ημέρα που θα βρεις το χρόνο να επισκεφτείς το Λουκά Στεφανίδη για βινύλια. Μην το γελάτε καθόλου !!!

... Χαίρω πολύ... Εαν έχω πικαπ κάποιας αξίας και μετά από 4 ώρες στο μέγαρο λαχταράς να ...ακούσεις. Αν ο σκληρός music server με HD ηχογραφήσεις με μαγεύει δεν θα ασχοληθώ όμως πάλι με 5οχίλιαρα σε κεφαλές και αναζήτηση βυνιλιών. Το είπε ο Νοστράδαμος.

Last edited:

Tell me your source... ! Ζητώ συγνώμη, όσες φορές κατέβηκα σε βινυλιάδικα στην Αθήνα ακούω 30 οι Zeppelin, 30 οι Beatles και βάλε...

Πήγαινε μιά βόλτα στην Διδότου, Ιπποκράτους και στην λέσχη δίσκου και
δες το μόνος σου. Οι τιμές παίζουν από 6 - 7 ευρώ έως και τα 30, πού λες!
Δεν βλέπω κανένα λόγο, τα άλμπουμ των Led Zeppelin ή των Beatles να
είναι τόσο ακριβά! Πρόκειται γιά κόλπο κάποιων ''έξυπνων'' που
πλασσάρουν δίσκους, ως συλλεκτικούς!

αν είναι να δώσετε 30 γιά παλιές κόπιες γιατί δεν δίνετε 30 γιά ποιοτικές επανεκδόσεις και σε καλό βινύλιο ?

sony 50es με behringer ultramatch κόντρα σε td160 με smeIII και dyna 17d3 σε phono arcam μοντίφα Λαζάρου

στο πρώτο remaster γιαπωνέζικο 2006 και στο άλλο ελληνικής εγγραφής κόπια από το 1972

Φαντάζομαι, το Thorens, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου!

καμιά άλλη μαντεψιά ?
και προς τι η τόση σιγουριά ? Μπορείς να το τεκμηριώσεις ή το λες εκ πείρας ?
ή διαίσθηση ?
ή το φανέρωσα ?

E... ξέρω γω. Το μόνο που βρήκα ήταν μεταχιειρισμένα με 6-7 ευρώ / Lp όπου ο 1 στους 4 ήταν ανυπόφορος από σκρατς - λέσχη του δίσκου είμαι μέλος και δεν βρήκα κάτι καινούργιο στα 7 euro. Οι zeppelin , o Gilmour και κάτι λοιπά από Floyd είχαν 30 . Τα πήρα. Δεν είμαι διατεθημένος να το κάνω αυτό πολύ συχνά... ίσως το πικαπ μου δεν με τραβάει από την ...μύτη.

αν είναι να δώσετε 30 γιά παλιές κόπιες γιατί δεν δίνετε 30 γιά ποιοτικές επανεκδόσεις και σε καλό βινύλιο ?

Εγώ δεν μίλαγα γιά παλιές τυχαίες κόπιες ή μεταχειρισμένους δίσκους
αλλά γιά ποιότικές επανεκδόσεις ή παλιές σφραγισμένες κόπιες!

Το βινύλιο θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμη. Επειδή δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση οι περισσότεροι με κάποια labels, σας ενημερώνω ότι σχεδόν όλες οι ανεξάρτητες εταιρείες κόβουν βινύλια αβέρτα.
Πάρα πολλοί πιτσιρικάδες ψάχνουν φθηνά πικάπ.
Και η σύγκριση είναι ατυχής.

Επειδή πρόσφατα έζησα μία παραγωγή από την αρχή της και σε όλα της τα στάδια, αν την ακούσει κάποιος από cd ή από βινύλιο, θα καταλάβει τις τεράστιες διαφορές.
Και μιλάμε για λαμπάτο player ,και για πικάπ του 1972.

Αφου σου άρεσε το Trends και το bluesky τότε θα σου άρεσε και ο συνδυασμός που ήθελε το behringer να βρίσκεται στην πορεία του σήματος.

(Πλάκα σε κάνω , χε χε χε !!!)

Last edited: