CD Vs LP

συγνώμη άλλα η ροή του ψηφιακού σήματος είναι ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗ και συνεχή , με τρομερή επιτυχία μεταφοράς του αρχικού δείγματος με αμελητέα λάθη ,
σε αντίθεση με τα αναλογικά φόρμα που αποτυγχάνουν οικτρά ... σε σύγκριση
με τα digital
τώρα η κεφαλή του πικαπακιου νομίζεται ότι έχει συνεχή ροή ? η ένας puss-pull επίσης ? το ακούει κανένας δηλαδή το ήμι-κύμα της συχνότητας όταν άγουν τα αρνητικά η τα θετικά ?
μην παλαβώσουμε τελείως ...
στα ίδια και τα ίδια αναλωνόμαστε και μυαλό δεν βανουμε

http://www.anagramtech.com/technology/white-papers/
εαν έχετε όρεξη διαβάστε κάποια πράγματα απο τους μαιτρ του είδους

ακατάπαυστη ? πώς ?

αφού μέσα στον χρόνο από το 1/44100 έως το 2/44100 έχει πάρει δείγματα στην αρχή και το τέλος.

Στο ενδιάμεσο είπαμε: θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πολλά που πήγαν περίπατο.

Αν αναπαράξεις μετά, ναι μεν θα είναι ακατάπαυστη ροή, με ελλείψεις όμως.-bye-

ακατάπαυστη ? πώς ?

αφού μέσα στον χρόνο από το 1/44100 έως το 2/44100 έχει πάρει δείγματα στην αρχή και το τέλος.

Αφού μιλάμε για audio άρα 20-20.000 τίποτα δεν πάει περίπατο-bye-.

παιδια εδώ να επανέλθω από ένα πολύ παλιό post που είχα κάνει..

επειδή θέλω να είμαι ακριβής, ΔΕΝ έχω ακούσει ηχοσύστημα πάνω από 5000 ευρώ(πηγή-ενισχυτής-ηχεία)

με ένα απλό σύστημα:
rega planar 3 με grado/Goldring- MF A1 - Mission 780 (τα πρώτα!)
το οποίο άκουσα και πρόσφατα.. ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ..

όταν ακούσω πχ. Κατσιμίχες, Pink Floyd..
σε 10-20 λεπτά, ψάχνω παράθυρο για να πέσω..

αυτό το συναίσθημα ΔΕΝ μπορώ να το πάρω από CD..

λίγο πλησίασε το CD 2 της MF, που είχε λάμπες..

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ..

παρά μόνο έναν ιδιοκατασκευη, με την EL54(νομίζω), είχε 4 από αυτές
και με πικάπ πολύ απλό, ακουγόταν τέλεια.. ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΑΣΟ..
τα ηχεία κάτι θηρία, ιδιοκατασκευή..

αυτή λοιπόν η απορία με κυνηγάει χρόνια..

ακατάπαυστη ? πώς ?

έστω καί αν υπάρχει κενό .. που δεν υπάρχει , η ταχύτητα της αλληλουχίας των δειγμάτων είναι ΜΗ αντιληπτή από τις ανθρώπινες αισθήσεις , ( ποσόν δε σε ψηφιακό επίπεδο ) όπως περίπου συμβαίνει με την τηλεόραση και το ηλεκτρονικό πυροβόλο , δεν αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται μόνο για μια δέσμη που κάνει πάνω κάτω 50 φορές το δευτερόλεπτο φτιάχνοντας ένα ιδεατό καρέ από 768*576 γραμμές
( γιατί δε γινόσουν ηλεκτρονικός ? πιο πολύ το γουστάρεις μου φαίνεται ) :drummer:-bye-

Μη συγκρίνουμε όραση με ακοή.

Κάποιος συμφορουμίτης είχε γράψει ότι αν "έτρεχε" το "software" του εγκεφάλου για την όραση και στην ακοή, θα ήμαστε κουφοί...

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει γενικός κανόνας - δεν υπάρχει "Το Καλύτερο"...

Διαφορετικές υλοποιήσεις cdp έχουν σημαντικές διαφορές - διαφορετικά πικάπ χαώδεις διαφορές...

Γενικά πάντως η αναπαραγωγή LP είναι πιο απαιτητική σε hardware για κάποιον που επιδιώκει καλό αποτέλεσμα, και ακόμα περισσότερο απαιτητική σε γνώσεις και χρόνο.

Το cdp είναι σε μεγαλύτερο βαθμό plug & play που για κάποιους είναι κριτήριο επιλογής ή και μονόδρομος...

Βάσει του sampling rate των 44.1KHz, το κάθε sample έχει διάρκεια περίπου 22,67μsec.

Ο Ιάπωνας φίλος μας ισχυρίζεται ότι ακούει την ασυνέχεια των samples.
Και δεν τον πειράζει η 10% παραμόρφωση του βινυλίου..
Με τα πρώτα CD players των 16bit (πριν τα bitstream) αυτή την ασυνέχεια την άκουγα και εγώ.

Τι το κουράζετε με τα δείγματα και να κενά τους στο χρόνο. :rolleyes: Έλα Νάικβιστ και Σάνον να σου δείξω τ' αμπελοχώραφα σου. Κάθε αναλογικό σήμα που συντίθεται από συνιστώσες με συχνότητα μικρότερη από fs/2 ψηφιοποιείται και ανασυντίθεται με ακρίβεια. Αν υπάρχει μεταβολή στο χρόνο μεταξύ των δύο δειγμάτων που αποκλίνει σημαντικά από την 'ανασύσταση' με παρεμβολή που γίνεται στη φάση του d/a, τότε αυτό οφείλεται σε αρμονική συνιστώσα με μεγαλύτερη συχνότητα και είναι εκτός προδιαγραφών.

Re: Απάντηση: CD Vs LP

Τι το κουράζετε με τα δείγματα και να κενά τους στο χρόνο. :rolleyes: Έλα Νάικβιστ και Σάνον να σου δείξω τ' αμπελοχώραφα σου. Κάθε αναλογικό σήμα που συντίθεται από συνιστώσες με συχνότητα μικρότερη από fs/2 ψηφιοποιείται και ανασυντίθεται με ακρίβεια. Αν υπάρχει μεταβολή στο χρόνο μεταξύ των δύο δειγμάτων που αποκλίνει σημαντικά από την 'ανασύσταση' με παρεμβολή που γίνεται στη φάση του d/a, τότε αυτό οφείλεται σε αρμονική συνιστώσα με μεγαλύτερη συχνότητα και είναι εκτός προδιαγραφών.

Καλα τωρα Δαμιανε εσυ με ποιους εισαι? Ζυξ δεν εχεις και συ, ή κανω λαθος?
Και για να συμπληρωσω αυτα που λες οι Shanon - Nyquist AΠΕΔΕΙΞΑΝ οτι δεν υπαρχει απωλεια πληροφοριας. Αρα ο μπαρμπα Zyx θα πρεπει να βρει κατι εξυπνοτερο απο τα κενα στα δειγματα. Αλλου ειναι το προβλημα και δεν παιζουν τα σιντια Πχ τρελλες υπερδειγματολειψιες και αγρια φιλτρα σε συνδιασμο με ρολογια ματρακαδες....

εγώ δεν είμαι με τον Ζυξ, θεωρώ ότι πχ στους 20000 έχουμε μόνο δυό δείγματα και αυτό είναι ελάχιστο (εξ ού και η αδυναμία όλων των ψηφιακών να αποδώσουν καλά τις υψηλές), δεν με ενδιαφέρει στην τελική τι λέει ο άνθρωπος, αλλά όταν μπαίνει το πικάπι ηρεμεί το αυτί μου.

Φυσικά δεν θα σκάσω αν ακούσω και 5 cd μετά...
Αλλά ..δεν μπορώ και να το κρύψω

εγώ δεν είμαι με τον Ζυξ, θεωρώ ότι πχ στους 20000 έχουμε μόνο δυό δείγματα και αυτό είναι ελάχιστο (εξ ού και η αδυναμία όλων των ψηφιακών να αποδώσουν καλά τις υψηλές), ...

Οι υψηλές που ακούς είναι γύρω στα 8000 - 12000Hz, άντε 14000Hz, (να μη μου λες για χροιές δηλαδή). Από εκεί και πάνω δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα...

Από εκεί και πάνω δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα...

Ψεύδεστε ασύστολα αγαπητέ!
Πάνω από εκεί έχουμε τα CB, τα AM, τα FM, τα VHF, τα κινητά, τις νυχτερίδες και μερικούς συμφορουμίτες! -bye-

BTW το mosquito ringtone το ακούει κανείς;

Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Ευχαριστώ που κρατάς την ανωνυμία μου :D

Εσένα που σε βλέπω με το καλασνίκοφ σε φοβάμαι μη μου ρίξεις καμιά όπως θα πετάω καμιά μέρα πάνω από το κεφάλι σου για αυτό φυλάγομαι! -bye-

Εγώ ακούω μέχρι και τα 87 Khz. Πολύ χρήσιμο το πρωί που δεν έχεις πιει καφέ για να μην κουτουλάς στους τοίχους...

Πάντως αν κάποιος επιμένει ότι ακούει τους 16 καθαρά ας έρθει από το σπίτι να του βάλω το mosquito ringtone σε τυφλή δοκιμή...

Εμένα ίσα ίσα που με ενοχλεί (νοιώθω μία πίεση) χωρίς όμως να ακούω κάποιον ήχο.

Γνωστός hiendάς του χώρου αναγνώρισε το φύλο του κουνουπιού και το ότι ήταν πρόσφατα ταϊσμένο.
Είπαμε, τα ATC είναι αρκούντως αποκαλυπτικά.

Οι υψηλές που ακούς είναι γύρω στα 8000 - 12000Hz, άντε 14000Hz, (να μη μου λες για χροιές δηλαδή). Από εκεί και πάνω δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα...

μετά βίας 19000 (και να είμαι ευχαριστημένος) αλλά παίζει ρόλο να είναι και εξασκημένο το αυτί.

Υπάρχουν πολλά πάνω από το 12000 και τα 14000 και το ξέρεις.
αλλά αυτά από κοντά.-bye-