CD Vs LP

δεν σας φαινεται μερικες φορες οτι το cd ακουγεται σαν πλαστικο ?

περα απο τα κρατς κρατς δεν ειναι πιο ξεκουραστο ?

Re: Απάντηση: CD Vs LP

Δεν ξερω για το hi-hat παντως τα περισσοτερα "οργανα" που εχουν οι ηχογραφησεις μετα βιας φτανουν τα 7 Khz.

Τι λες βρε;
Metallica δεν έχεις ακούσει ποτέ;
Η μισή πληροφορία στο δισκάκι είναι γραμμένη πάνω από τα 10khz! :flipout:

Τρελή αδυναμία οι τύποι με τα πιατίνια! :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: CD Vs LP

Τι λες βρε;
Metallica δεν έχεις ακούσει ποτέ;
Η μισή πληροφορία στο δισκάκι είναι γραμμένη πάνω από τα 10khz! :flipout:

Τρελή αδυναμία οι τύποι με τα πιατίνια! :music-smiley-005:

Οργανα ειπα ρε, οχι κλαπατσιμπανα.....:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: CD Vs LP

Καλα τωρα Δαμιανε εσυ με ποιους εισαι? Ζυξ δεν εχεις και συ, ή κανω λαθος?

Ζυξ έχω μάνα μου, καλά θυμάσαι και βινύλια έχω όπως ξέρεις ;) κι αγοράζω κι άλλα, καινουργή και μεταχειρισμένα. :Banane0: Και είμαι απόλυτα ευτυχής με τη Ζυξ μου, ο Θεός να κόβει λεπτά από το χρόνο ζωής των laser στα διάφορα CD/DVD ROM μου και να χαρίζει ώρες υγείας και ακεραιότητας της βελονίτσας της! :worshippy:

Δεν μπορώ όμως να χάψω έτσι και όποια εικασία του ποδαριού θέλει να μας σερβίρει ο μπάρμπα Ζυξ. :rolleyes:

Απάντηση: Re: CD Vs LP

δεν σας φαινεται μερικες φορες οτι το cd ακουγεται σαν πλαστικο ?

περα απο τα κρατς κρατς δεν ειναι πιο ξεκουραστο ?

Κοίτα, υπάρχουν cd που ακούγονται θαυμάσια και χαίρομαι να τ' ακούω. Ως στατιστικά αναμενόμενο αποτέλεσμα όμως, το βινύλιο είναι σίγουρα πιο ξεκούραστο.

Δεν ξερω για το hi-hat παντως τα περισσοτερα "οργανα" που εχουν οι ηχογραφησεις μετα βιας φτανουν τα 7 Khz.

θα σου έκανα δώρο το rta μου γιά να δεις τι συχνοτικό περιεχόμενο έχει ένα απλό ταμπούρο (από 200-20000 κύκλους - και μάλιστα κανονικότατα κατανεμημένα) που μου λες γιά 7000....:Banane0:
αλλά το χρειάζομαι.:smash:

βρε ποιό πνεύμα αντιλογίας...
συζητάμε

ωραία και καλά και κάνουμε και λίγο και την πλάκα μας.
Λοιπόν, εδώ και 3-4 χρόνια που ακούω συνέχεια με το rta ανοιχτό, έχω δεί πολλά.
Δεν είναι απλώς πολλά όργανα, είναι όλα.
Όλα έχουν συχνοτικό πλούτο μεγάλο πάνω από τους 12000 και μάλιστα σε υψηλές στάθμες.

και εγώ αλλιώς νόμιζα κάποτε.
Μιά δοκιμή θα σας πείσει και θα αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία γιά το πως ακούτε.

εγώ δεν είμαι με τον Ζυξ, θεωρώ ότι πχ στους 20000 έχουμε μόνο δυό δείγματα και αυτό είναι ελάχιστο (εξ ού και η αδυναμία όλων των ψηφιακών να αποδώσουν καλά τις υψηλές), δεν με ενδιαφέρει στην τελική τι λέει ο άνθρωπος, αλλά όταν μπαίνει το πικάπι ηρεμεί το αυτί μου.

Φυσικά δεν θα σκάσω αν ακούσω και 5 cd μετά...
Αλλά ..δεν μπορώ και να το κρύψω

Εχω την εντυπωσει οτι περνεις λαθος δρομο. Δεν ειναι εκει το προβλημα, κατα τη γνωμη μου. Στην θεωρητικη βαση του, το ψηφιακο ειναι σωστο. Αλλωστε ολα αυτα αναπτυχθηκαν για σοβαρες τηλεπικοινωνιακες εφαρμογες και οχι για το audio.
Προσωπικα, τα ψηφιακα μου φαινονται πιο αναλυτικα (αναλυση με την κακη εννοια) και πιο "καθαρα".
Δημητρη, εχεις αναρωτηθει ποτε, μηπως ισχυει το αντιθετο? Μηπως εχεις παραπανω πληροφορια απ οτι πρεπει?
Μηπως τονιζονται πραγματα και λεπτομεριες που δεν θα επρεπε ? Μηπως γιαυτο το ρημαδι το σιντι ειναι κουραστικο και εκνευριστικο και θες το πικαπακι να ηρεμησεις?

Απάντηση: Re: CD Vs LP

βρε ποιό πνεύμα αντιλογίας...
συζητάμε

ωραία και καλά και κάνουμε και λίγο και την πλάκα μας.
Λοιπόν, εδώ και 3-4 χρόνια που ακούω συνέχεια με το rta ανοιχτό, έχω δεί πολλά.
Δεν είναι απλώς πολλά όργανα, είναι όλα.
Όλα έχουν συχνοτικό πλούτο μεγάλο πάνω από τους 12000 και μάλιστα σε υψηλές στάθμες.

και εγώ αλλιώς νόμιζα κάποτε.
Μιά δοκιμή θα σας πείσει και θα αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία γιά το πως ακούτε.

...

Attachments

• JPEG.jpg
    JPEG.jpg
    147.5 KB · Views: 38
Το S/N δεν το σχολίασε κανείς !

Σας φάνηκε άσχετο ή μη υπολογίσιμο ?

Το συχνοτικό πεδίο που αναπτήσονται τα παραπάνω μουσικά όργανα υποθέτω πως δεν περιλαμβένει ΚΑΙ τις αρμονικές τους.

Σωστά. Όπως γράφει στο chart, Fundamental Frequencies.