Cdrom controller.

ναι.
από ότι βλέπω το δουλεύει σε 4bit
το 17 και το 18 είναι για το back light του display
και θέλει και μια προστατευτική αντίσταση.
Αλήθεια, πόσο σου ήρθε μαζί με τα μεταφορικά ?

Last edited:
Χμμμ… αυτό θα το βρεις σε όλα τα κομπιουτεράδικα. Με αυτό συνδέουμε cdrom με κάρτα ήχου.

Από όσο μου είχε πει γνωστός στην ουσία το σήμα είναι αντίστοιχο με αυτό που περνά και από coaxial. Μάλιστα μου είχε περιγράψει ότι είχε πάρει ήχο από εξωτερική πηγή με coaxial και με αυτό τον τρόπο την έδωσε κατευθείαν ψηφιακά στην κάρτα ήχου.

Re: Απάντηση: Cdrom controller.

Γιάννη όχι ακόμη.Πιστεύω από βδομάδα να τα συνδέσω μάλλον σαββατοκύριακο.

Πρεπει να εχω ενα αν θες.... προλαυτα ειναι το πολυ γνωστο εδω περα S/PDIF σημα απλα ειναι με αλλο βυσμα.

ΕDIT τωρα το ειδα... μενεις Ξανθη :P.... και εγω Αθηνα... :P

Εχθές ο Νίκος έφερε τον controler και τον δοκιμάσαμε, τελικά μετά απο κάποια μικρά προβληματάκια με το καλώδιο IDE πήρε μπροστά και μάλλον παίζει καλά, η οθόνη είναι η EA DIP162-D , ξέρει κανείς πως μπορεί να συνδεθεί τα backlight;

για το back light τα pin είναι τα 17 και 18. (το 17 ειναι η άνοδος των led
και το 18 είναι η κάθοδος )
προσοχή θα πρέπει να βάλεις μια προστατευτική αντίσταση 120Ω
σε σειρά και θα το τροφοδοτήσεις με 5ν
eadip162doa6.jpg

Last edited:
Τελικά ο controller παίζει καλά αλλά παρουσιάζει το εξής πρόβλημα.Εκεί που παίζει το track στη μέση περίπου σταματάει και είναι σαν να έχεις πατήσει την εντολή stop.Aυτό το κάνει σε όλα τα track του cd.H ήχος πάντως από τις αναλογικές εξόδους είναι καλός.Βέβαια ο σκοπός είναι να αξιοποιηθεί η ψηφιακή έξοδος.Γενικά είναι πολύ γρήγορος ο controller.

Εβαλα εχθές έναν παλιό μηχανησμο sony αλλά μόνο cd-rom,και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.Η ο μηχανισμός είχε πρόβλημα ή κάτι δεν ταιριάζει με τον controller.

Μέσα στο Πάσχα σύνδεσα και το dac με το cd/dvd-rom.Tα πρώτα ακούσματα πολύ ενθαρρυντικά και μάλλον αξίζει το όλο σχέδιο.Βέβαια τώρα είναι πολύ χύμα τα πράγματα και θα πρέπει να συμμαζευτεί κάπως.