CEC TRANSPORT TL0X, TL1N

Όλα τα transport που διαβάζουν CD σε μονή ταχύτητα είναι πια ξεπερασμένα. Προτιμήστε κάτι με σκληρό δίσκο ή δυνατότητα αναπαραγωγής από το τοπικό δίκτυο , music server / pc / mac
Αυτη η προσεγκιση σε βαζει στο τριπακι να γινεις computer oriented guy και θα πρεπει να περασω ολους τους δισκους μου σε ριπαρισμα σε σκληρους κτλ και εχω μεγαλη δισκοθηκη!
Ασε που μου αρεσει η ιεροτελεστια να ψαχνω μεσα στην δισκοθηκη μου και να ανακαλυπτω μουσικες ξεχασμενες απο τα παλια !

Αυτη η προσεγκιση σε βαζει στο τριπακι να γινεις computer oriented guy και θα πρεπει να περασω ολους τους δισκους μου σε ριπαρισμα σε σκληρους κτλ και εχω μεγαλη δισκοθηκη!
Ασε που μου αρεσει η ιεροτελεστια να ψαχνω μεσα στην δισκοθηκη μου και να ανακαλυπτω μουσικες ξεχασμενες απο τα παλια !

Τα δικά μου δισκάκια από τέλη ’80 αρχές ’90 έχουν πια παλιώσει, γρατζουνιές, μικρές τρυπούλες εσωτερικά στο μέταλλο του σάντουιτς κ.ο.κ.
Οπότε το να τα περάσω στο PC ήταν μια καλή λύση, γιατί σε ότι transport-Player-παραδοσιακό και να τα βάλεις, θαύματα δε γίνονται. Κλικ και ποπ θα έχεις…

και στο εξωτερικό τις ίδιες συζητήσεις έχουν computer vs τρανσπορτ παραδοσιακό

διάβαζα στα αυστραλακια στο stereo.net.au και λέει ο steve της empirical audio ( εταιρία που παράγει έναν απο τους κορυφαίους μετατροπείς usb/spdif
αμα κανεις αυτα
1) use a Mac Mini 2009 with SSD and 8gigs DRAM
2) power the Mini from a Hynes linear power supply
3) drive the DAC with an Off-Ramp 5 with Hynes regs - to separate the power of the DAC from the master clock power
4) power the Off-Ramp 5 from a modified Hynes linear supply
5) kill some key apps running on the Mac Mini - this is available in ibooks "audio optimization guides"
6) play only .wav files, not ALAC, AAC or FLAC
7) play files using an older version of Amarra (4318)
8) use a good USB cable -minimum is Polestar
9) use a good S/PDIF cable - i use my BNC-BNC

If you do all of this, I believe it will beat even the best transports.

και γράφει ο άλλος από κάτω , να κάνω όλα αυτά για να ξεπεράσω απλά το τρανσπορτ ?
δεν έχει και άδικο :flipout:

Kοίταξε αν θεωρείς τον εαυτό σου εξεικοιωμένο με τους υπολογιστές και δεν τους έχεις μπουχτίσει για κάποιον λόγο (π.χ. δουλειά) το να χαλάσεις σεβαστό ποσό για τρανσπορτ είναι καθαρή ανοησία και οικονομική αυτοκτονία αφού σίγουρα θα έρθεις είς γάμου κοινωνίαν με αυτό.

Γιατί δεν διαλέγεις ένα οικονομικότερο απλό; πχ ένα πολύ καλό Blu-Ray Player πο δεν θα σπάσει και την μπάνκα και θα σε εξυπηρετήσει επαρκέστατα; Οκ δεν φτάνει σε ακρίβεια την ασύγχρονη αναπαραγωγή απο υπολογιστή αν όμως το Dac έχει ασύγχρονη coaxial είσοδο μικρό το κακό ο ήχος θα είναι ελαφρώς πιο φλουταρισμένος και πιό ...γλυκός.. αλλα τίποτα που να σε κάνει να το αποφεύγεις. Και πάλι το Dac σου θα ακούς κατα 90% (σε σχέση με την USB π.χ. ).

Αυτά αν θέλεις sony και καλά τράνσπορτ η βαριέσαι ή "φοβάσαι" τους υπολογιστές που δεν είσαι και ο μόνος..
Με ένα καλό σύγχρονο Dac το Bluray του πεντακοσάρικου θα παίξει σαν υπερ-player του πρόσφατου παρελθόντος ενώ θα μπορείς να απολαύσεις και δκάναλα ton ΗI RES ήχο απο bluray όπερας/συναυλιών και dvd audio μέσω του dac.

και στο εξωτερικό τις ίδιες συζητήσεις έχουν computer vs τρανσπορτ παραδοσιακό

διάβαζα στα αυστραλακια στο stereo.net.au και λέει ο steve της empirical audio ( εταιρία που παράγει έναν απο τους κορυφαίους μετατροπείς usb/spdif
αμα κανεις αυτα
1) use a Mac Mini 2009 with SSD and 8gigs DRAM
2) power the Mini from a Hynes linear power supply
3) drive the DAC with an Off-Ramp 5 with Hynes regs - to separate the power of the DAC from the master clock power
4) power the Off-Ramp 5 from a modified Hynes linear supply
5) kill some key apps running on the Mac Mini - this is available in ibooks "audio optimization guides"
6) play only .wav files, not ALAC, AAC or FLAC
7) play files using an older version of Amarra (4318)
8) use a good USB cable -minimum is Polestar
9) use a good S/PDIF cable - i use my BNC-BNC

If you do all of this, I believe it will beat even the best transports.

και γράφει ο άλλος από κάτω , να κάνω όλα αυτά για να ξεπεράσω απλά το τρανσπορτ ?
δεν έχει και άδικο :flipout:

Ούτε τα μισά απο αυτά δεν είναι απαραίτητα η κάτι το σπουδαίο για να απολαύσει κανείς μουσική απο τον υπολογιστή του ειδικα με Μακ δε είναι πλέον παιχνιδάκι και μάλιστα πολύ οικονομικό. Υπάρχουν βέβαια πολοί άλοι λόγοι να μην θέλει κάποιος να ακούεί απο υπολογιστή που δεν έχουν όμως να κάνουν με την ποιότητα αναπαραγωγής ή την ευκολία.

Κι εγώ θεωρώ τραβηγμένα από τα μαλλιά αυτά τα 9 hints & tips που αναφέρονται παραπάνω.
Τελικά το θέμα είναι πόσο θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα και να αλλάξουμε συνήθειες πολλών χρόνων μέχρι τώρα.

Τελικά το θέμα είναι πόσο θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα και να αλλάξουμε συνήθειες πολλών χρόνων μέχρι τώρα.

Μια πρόταση με πολύ νόημα. Προσωπικά δεν έχω κάποια έχθρα με το Lazer Transport όμως η μέθοδος αυτή πέραν απο ότι έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια της χάνει πόντους σε έναν απο τους πιό σημαντικούς τομείς της ψηφιακής αναπαραγωγής.. την ευελιξία..

Last edited:
αμα κανεις αυτα

το σωστό είναι αρρωστάκια...

πάω να πάρω έγκριση από τον γενικό για να εκφραστώ ελεύθερα

Ούτε τα μισά απο αυτά δεν είναι απαραίτητα η κάτι το σπουδαίο για να απολαύσει κανείς μουσική απο τον υπολογιστή του ειδικα με Μακ δε είναι πλέον παιχνιδάκι και μάλιστα πολύ οικονομικό. Υπάρχουν βέβαια πολοί άλοι λόγοι να μην θέλει κάποιος να ακούεί απο υπολογιστή που δεν έχουν όμως να κάνουν με την ποιότητα αναπαραγωγής ή την ευκολία.

τα cary slp05 & 211 μαζί με το ayon skylla 2 ( που κατέχω και εγώ ) που έχει ο χρηστος που ξεκίνησε το thread είναι ικανά να ξεβρακώσουν τα πάντα
είναι άλλο πράμα ακούω μουσικουλα τα φλακια μου και τα χαντε μου και άλλο επίπεδο ηχητικής αναπαραγωγής αυτό που φαντάζομαι ότι απαιτει ο χρηστος
και το γράφω για το οικονομικό του θέματος , ενα μακ μινι βαρβατο με εναν σοβαρό κονβερτορα usb η firewire θα πάει κοντά στο διχιλιαρο ( βάλε καλώδια ,βαλε τροφοδοτικά ,βάλε software ) χαλαρα στα 3 χιλιαρικα , και αμα παιξει καλυτερα ( εγώ το ξέρω ότι δεν παίζει καλύτερα )

είναι άλλο πράμα ακούω μουσικουλα τα φλακια μου και τα χαντε μου και άλλο επίπεδο ηχητικής αναπαραγωγής αυτό που φαντάζομαι ότι απαιτει ο χρηστος

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια...:flipout:

Κι εγώ θεωρώ τραβηγμένα από τα μαλλιά αυτά τα 9 hints & tips που αναφέρονται παραπάνω.

ok κάντε το εξής , πάτε στου κωστα του μαγγελανου το σύστημα και βάλτε όποιο mac και όποιο pc με όποιον κονβερτορα usb-firewire σε spdif θέλετε και οποιο σοφτγουερ θελετε και καντε Α/Β με το τρανσπορτ του
αν παίξει καλύτερα αυτός ο συνδυασμός τον αγοράζω ΑΜΕΣΑ όσο και αν κοστίζει
και δεν θα είμαι παρόν , οτι μου πείτε εδώ στο φορουμ
μην μπλέκουμε το hiend με το hifi

ώπα....
η μαγική φράση !

οι πού με τις βού....που το λέμε λαϊκά....:flipout:
και πάλι τις ευχαριστίες μας εκ βάθους...:firstprize:

Απάντηση: Re: CEC TRANSPORT TL0X, TL1N

ok κάντε το εξής , πάτε στου κωστα του μαγγελανου το σύστημα και βάλτε όποιο mac και όποιο pc με όποιον κονβερτορα usb-firewire σε spdif θέλετε και οποιο σοφτγουερ θελετε και καντε Α/Β με το τρανσπορτ του
αν παίξει καλύτερα αυτός ο συνδυασμός τον αγοράζω ΑΜΕΣΑ όσο και αν κοστίζει
και δεν θα είμαι παρόν , οτι μου πείτε εδώ στο φορουμ

Οκ,για να μην το μπλέκουμε....
Hi-fi είναι η πιστότητα,έτσι,ξέρουμε που πατάμε.
Υπερυψηλή πιστότητα είναι τα συστήματα με τα απλησίαστα κομμάτια,μονιτορίζοντος χαρακτήρα π.χ. τύπου wilson,τρακοσάρια ATC,κλπ.,που η διαφάνεια και η πίστη έχει τον πρώτο λόγο.
Το hi-end,τι είναι;Το ενδιάμεσο ή μήπως άποψη πιο πολύ;
Ρωτάω για να μιλήσουμε όλοι την ίδια γλώσσα επιτέλους...

το χαιεντ είναι το ακριβό μάνα μου, δεν το έχεις πιάσει ακόμα?

Απάντηση: Re: CEC TRANSPORT TL0X, TL1N

το χαιεντ είναι το ακριβό μάνα μου, δεν το έχεις πιάσει ακόμα?

Μα ακριβό δεν είναι και το ultra hi-fi ή όπως αλλιώς το λένε (είναι και καινούργιο φρούτο πανάθεμα το...);Απλησίαστο.
Οι κάτοχοι όμως κοιτάζουν αφ' υψηλού τους χαιεντάδες...

Re: Απάντηση: Re: CEC TRANSPORT TL0X, TL1N

Οκ,για να μην το μπλέκουμε....
Hi-fi είναι η πιστότητα,έτσι,ξέρουμε που πατάμε.
Υπερυψηλή πιστότητα είναι τα συστήματα με τα απλησίαστα κομμάτια,μονιτορίζοντος χαρακτήρα π.χ. τύπου wilson,τρακοσάρια ATC,κλπ.,που η διαφάνεια και η πίστη έχει τον πρώτο λόγο.
Το hi-end,τι είναι;Το ενδιάμεσο ή μήπως άποψη πιο πολύ;
Ρωτάω για να μιλήσουμε όλοι την ίδια γλώσσα επιτέλους...

ένα παράδειγμα αν όντως δεν καταλαβαίνεις τα γραφόμενα μου

αυτό είναι hifi

pma520ae.jpg

και αυτό που έχει ο χρηστος είναι hiend

CAD211AE_top_800.jpg

Μα ακριβό δεν είναι και το ultra hi-fi ή όπως αλλιώς το λένε (είναι και καινούργιο φρούτο πανάθεμα το...);Απλησίαστο.
Οι κάτοχοι όμως κοιτάζουν αφ' υψηλού τους χαιεντάδες...

κι άμα βγεί το ουλτρα μούλτρα, να δείς εκείνοι πως θα κοιτάζουν τους ουλτράδες...

ένα παράδειγμα αν όντως δεν καταλαβαίνεις τα γραφόμενα μου

αυτό είναι hifi
και αυτό που έχει ο χρηστος είναι hiend

"home is where the heart is.....on the bus"....: Frank Zappa (Joe's Garage...)