antonisgr
AVClub Addicted Member
Αυτα παθαίνει κανείς οταν ψωνίζει χωρίς να ακουσει.
Αγοραζανε (με) μπεντσμαρκ με τη σεσουλα και μετα τιγκα οι αγγελίες.
Το ιδιο και με τα βαις και με τις ιμπακτ...
Ενώ τα βοβαλια τα ακούσανε :guitarist:
Αυτα παθαίνει κανείς οταν ψωνίζει χωρίς να ακουσει.
Αγοραζανε (με) μπεντσμαρκ με τη σεσουλα και μετα τιγκα οι αγγελίες.
Το ιδιο και με τα βαις και με τις ιμπακτ...
Δε σου πρότεινα το επαγγελματικό για mastering της Weiss, αλλά το Hi-End της. Το αντίστοιχο επαγγελματικό της είναι αυτό:
Weiss DAC1-MK3 D/A Converter
Με μπερδεύεις όμως. Και είναι -χωρίς παρεξήγηση- λίγο αντιφατικές οι αναζητήσεις σου.
Γράφεις: "θέλω πιο audiophile παίξιμο , αν με καταλαβαίνεις". Εδώ που τα λέμε δεν είσαι ο μόνος. Μία μεγάλη μερίδα μουσικόφιλων και μελών του forum το ίδιο θέλουν. Αν μπορούσαμε τώρα να ορίσουμε τι είναι "audiophile" και τι δεν είναι καλά θα ήταν. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι η πιστή αναπαραγωγή!
Για να είμαστε εντελώς ειλικρινείς καταλαβαίνω, έτσι πιστεύω τουλάχιστον, τι έχεις κατά νου. Πρόκειται για μία καμπύλη απόκρισης κατά την αναπαραγωγή που δεν είναι Flat, αλλά αρέσει στους περισσότερους, διότι διευκολύνει την ακρόαση των περισσότερων ειδών μουσικής και κυρίως των μέτριων ηχογραφήσεων. Πρόκειται για μία καμπύλη που ανεβάζει κάπως τη μεσαία περιοχή (υποκειμενικά έχουμε την αίσθηση μεγαλύτερου σώματος), κάνει ένα ελαφρό "τσιμπηματάκι" στη μεσοϋψηλή (υποκειμενικά έχουμε αυξημένη παρουσία -presence και βελτίωση της στερεοφωνικής εικόνας) και δίνει εκτεταμένη υψηλή περιοχή, αλλά με μία πολύ ελαφριά αποκοπή (μία τάση δηλαδή προς το μαλακό). Οι εταιρείες λογισμικού Mastering το γνωρίζουν και μία απ' αυτές -η iZotope- τη δίνει έτοιμη για εφαρμογή στο Software της.
Υπάρχουν κι' εκείνοι που αρέσκονται στα τονισμένα άκρα, αλλά αυτοί δεν έχουν και πολλή σχέση με το Hi-End.
Και δεν είναι μόνο αυτό: Αρέσει πολύ και η αρμονική παραμόρφωση. Ναι, αυτή που ξορκίζουμε στις μετρήσεις. Ένα απλό παράδειγμα που μου συνέβη πριν λίγες μόνο μέρες δοκιμάζοντας ένα ντακάκι από την αναλογική του έξοδο (όχι Hi-End μην ανησυχείτε, κάτι απλό). Το μηχανάκι είχε πολύ υψηλή έξοδο και υπεροδηγούσε την είσοδο της κάρτας ήχου όπου το είχα συνδέσει. Ήταν κι' ολοφάνερο. Τα ledάκια χτυπούσαν συνέχεια κόκκινο. Ο ήχος όμως είχε κάτι το περίεργο: Μου άρεσε! Τα όργανα φαίνονταν πιο γεμάτα, τα μπάσα πιο πλούσια, η στερεοφωνική εικόνα πιο έντονη. Όταν μείωσα το κέρδος στην είσοδο και το έφερα στο σωστό σημείο, όπου πλέον δεν παραμόρφωνε ο ήχος ήταν μεν πιο σωστός, αλλά και πιο ξηρός, είχε χάσει το προηγούμενο ενδιαφέρον του!
Άβυσσος λοιπόν η ψυχή του ανθρώπου και ειδικά του χαϊφιντελίστα-χάϊεντά!
Εδώ έρχεται λοιπόν ο κάθε κατασκευαστής δίνοντας κάποιο (μικρο)χαρακτήρα στα προϊόντα του, που είναι και η άποψη του.
Στο σημείο λοιπόν αυτό το κρίσιμο ζήτημα είναι να γνωρίζεις επακριβώς τι σ' αρέσει. Στο κάτω-κάτω αν είναι να ακριβοπληρώσεις κάτι πρέπει και να το ευχαριστιέσαι.
Εδώ όμως -αν ψάχνεις για ουδετερότητα- πρόσεξε διότι μπορεί απλά να μη σ' αρέσει. Υποθέτω βέβαια ότι για το Transport θέλεις ακρίβεια και ουδετερότητα, ενώ τον όποιο χαρακτήρα τον αφήνεις για το DAC, οπότε είμαστε εντάξει.
Το ρολόϊ (clock) είναι ακριβό σπόρ και αν τ' αποφασίσεις, να θυμάσαι ότι το σύστημα θα αποκτήσει ομοιογένεια, ενώ θα τείνει προς την απόλυτη ουδετερότητα, κάτι που ενδεχομένως να μη θέλεις!![]()
Καλησπέρα γνωρίζει κανείς εάν υπάρχουν εδώ κάποιο από τα παραπανω transport? Υπάρχει αντιπροσωπεία στην χώρα μας? Είναι κανένας κάτοχος τέτοιας συσκευής? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα, αν ενδιαφέρεσαι Χρήστο για transport με ιμάντα,
στην ίδια λογική με το CEC δηλαδή, υπάρχει και το cdp-transport της BMC..
απο τεχνολογικης αποψεως πολυ ενδιαφερον η κινηση με ιμαντα. η απορια μου ειναι κατα ποσο φθειρεται ο ιμαντας με τον καιρο.
απο τεχνολογικης αποψεως πολυ ενδιαφερον η κινηση με ιμαντα. η απορια μου ειναι κατα ποσο φθειρεται ο ιμαντας με τον καιρο.
Για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα, αν ενδιαφέρεσαι Χρήστο για transport με ιμάντα,
στην ίδια λογική με το CEC δηλαδή, υπάρχει και το cdp-transport της BMC..
απο τεχνικης πλευρας, το να σχεδιασεις ενα belt driven πλατο cd δεν ειναι τοσο ορθο.
Δε μας είπες τι τον θες τον ιμάντα ομως
Το οτι εχουν ιμαντα δεν μου λει κατι φτανει να παιζει καλα με το ντακ που εχω!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.