Celexon... αξίζει;

Εχω μία μικρότερη Celexon και ειμαι ικανοποιημένος σε ότι αφορά την εικόνα και σε σχέση με το κόστος. Θα ήθελα βέβαια να μην καμπυλώνει δεξιά και αριστερά, αλλά προβαλεις λιγο πιο μέσα και είσαι ΟΚ

η celexon ειναι εταιρια που φτιαχνει φασον οθονες για πολλες αλλες εταιριες που απλα βαζουν την φιρμα τους επανω.Για μενα οι ηλεκτρικες της 92' και 106' ειναι παρα πολυ καλες οθονες.Εταιριες που αγοραζουν τα πανια τους και βαζουν την φιρμα τους επανω εαν τις αναφερω εδω στο φορουμ απλα δεν θα πιστευετε στα αυτια σας.Απλα να αναφερω οτι η 92´αρα πωλειται απο πολυ γνωστη εταιρια εδω στην ελλαδα για 1150 ευρω.Μαντεψτε ποια ειναι..(υποτιθεται οτι ειναι και αμερικανικη).Η διαφορα τους?ενα αυτοκολητο.

Πάντως tegonik μην τα ισοπεδώνουμε όλα "ελαφράν την καρδίαν". Αυτό που λες ισχύει και μάλιστα είναι γνωστό ευρέως τι συμβαίνει με την Benq και τους κλώνους της. Αυτό που επίσης είναι γνωστό όμως είναι, ότι για την τιμολόγηση ενός προϊόντος δεν ευθύνεται μόνο και μόνο ένα ταμπελάκι. Είναι η συναρμολόγηγη, η γραμμή τελικού ελέγχου πριν παραδοθεί στον πελάτη κλπ. Αυτά σε κάποιες εταιρείες κοστολογούνται διαφορετικά απ' ότι σε άλλες κι ας είναι το προϊόν ολόϊδιο.

Συμφωνω, αλλα σε αυτα που περιγραφω εχω προσωπικη εμπειρια ( την πρωτη μου οθονη μαρκας DA-LITE 106' την αγορασα το 1993 ).Περασαν απο τοτε παρα πολλες οθονες απο τα χερια μου.Αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι εδω στην Ελλαδα πουλουν την ιδια οθονη 4 εταιριες η καθε μια με το αυτοκολητο τους (πολλες απαξιουν να το βαλουν και αυτο).Η μια την πουλαει 380 ευρω και η αλλη 1150 ευρω.Μιλαω για ακριβως το ιδιο πανι και ακριβως το ιδιο μοτερ:guitarist: .Και δινω και χαρακτηριστικα.Gain 1.2 matte white.Κουιζ - ποιες εταιριες ειναι?

Παιδια εγω εχω την celexon στις92'' ηλεκτρικη εδω και 5 μηνες περιπου ανεβοκατεβαινει σχεδον καθε μερα.Συγκλινει οντος λιγο αλλα μονο τα μαυρα πλαισια στο πλαι.Πολυ καλη για τα λεφτα της

Να συνεισφερω και εγω τη γνωμη μου, αλλα εξ αρχης να σας πω οτι οτι τα παρακατω ειναι μονο γνωμη και οχι γνωση του αντικειμενου.

Την Celexon την ειδα και εγω οταν εψαχνα για πανι. Ακριβως ιδια, εξωτερικα τουλαχιστον, ειδα αλλες δυο συν την Da-Lite.

Τελικα κατεληξα σε μια οθονη η οποια κοστισε 35% λιγοτερο απο την Celexon και τουλαχιστον εξ' οψεως ειναι ιδια. Δηλ. ιδιας υφης πανι, ιδιο gain κατα δηλωση του κατασκευαστη, ιδιο αθορυβο μοτερ, και βεβαια ιδια 'κοιλια' του κουτιου, οποτε και ιδιες ζαρες. Ανεπαισθητες μεν αλλα ζαρες.

πες μας και μας ποια ειναι αυτη η οθόνη.
Δώσε ενα λινκ.

Από οτι είδα στο internet, γιατι σε μαγαζια δεν πήγα η celecon είναι από τις πιό φθηνές σχετικά οθόνες (730 140") και είναι μια από τις υποψήφιες για αγορά.
Επειδή σκέφτομαι να πάρω ηλεκτρική και μεγάλη 3μ.πλ όσες άλλες εχω δει ειναι αρκετά ακριβές πολύ πιό πάνω από 1000 ίσως πάνω και από 1500 για να μην πω οτι αυτές που θεωρούνται καλές μπορεί να κάνουν και πάνω από 2000 .(Αν είδατε κάτι που δεν είδα σε καλύτερη τιμή πλιζ δώστε ένα λινκ.)
Σκέφτομαι λοιπόν οτι αν ο μηχανισμός του είναι καλός και δεν χαλάει σε περίπτωση που κάνει ζάρες ή δεν με ικανοποιεί το πανί για οποιοδήποτε λόγο να το αντικαταστήσω με ένα άλλο ίδιας μάρκας ή άλλης καλύτερης εταιρίας.
Αν δεν βρω μόνο το πανί θα πάρω μια χειροκίνητη οθόνη ή μια σταθερή που είναι πολύ πιό φθηνές με ίδιο μέγεθος πανιού και να το ρίξω ένα κόλλημα πάνω στη μάυρη επιφάνεια του πανιού της celecon και να πετάξω το υπόλοιπο και να έχω πάλι καινούρια οθόνη με λίγα χρήματα.
Πως σας φαίνεται η σκέψη μου;

Δυστυχως με ποιανεις αδιαβαστο. Δεν εχω προχειρο λινκ αλλα την οθονη μου την πηρα απο την ONAR Audiovisual. Λινκ υπαρχει αλλα δεν το εχω προχειρο. Η επισημη μαρκα της οθονης ειναι Masterscreen , αλλα δεν το γραφει καπου επανω της, και μαλλον ειναι φασον απο κινεζο κατασκευαστη που τις δινει σε ολους υποθετω.
Παντως πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση με την ONAR παρτους τηλεφωνο η περνα μια βολτα απο κεινα την δεις κιολα, γιατι οι τιμες αλλαζουν, αν καταλαβαινεις τι λεω!

Ως συμβουλη τωρα απο την μικρη πειρα που εχω αποκτησει. Αν η οθονη σου ειναι μεγαλυτερη απο 96' δηλαδη το μηκος της ειναι πανω απο δυο μετρα , με φθηνη οθονη ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα κανει ζαρες. Κι αυτο διοτι αξονας που περιστρεφεται και μαζευει την οθονη δεν ειναι ακαμπτος και κανει 'κοιλια'.
Σαν αποτελεσμα εχει μικρες 'κυματωσεις' δεξια και αριστερα κυριως ψηλα.

Βεβαια δεν αποκλειεται να στο κανει αυτο και μια ακριβη οθονη, γι αυτο πρεπει να τις δεις κρεμασμενες ολες τις 'υποψηφιες'.

Ελπιζω να βοηθησα.

Απάντηση: Re: Celexon... αξίζει;

Κι αυτο διοτι αξονας που περιστρεφεται και μαζευει την οθονη δεν ειναι ακαμπτος και κανει 'κοιλια'.

Aν στηρίζεται μόνο στα άκρα αυτό είναι λογικό! Δεν έχει σημεία στήριξης στη μέση; Θα περίμενα για μια οθόνη 235 εκατοστά που θέλω εγώ, να έχει 4 σημεία στήριξης :grandpa: