cerwin vegA XLS 215

Εσύ είσαι το αφεντικό...Οτι πείς...

Δεν μπορώ εγώ να καθωρίσω το ποιοί,πόσοι και για πόσο στο δικό σου σπίτι...

Υπάρχουν κι άλλοι που εκδήλωσαν επιθυμία νάρθουν.Εσύ αποφασίζεις.Ηδη έγραψες ότι έχεις παιδιά στο λύκειο που διαβάζουν...

Προσωπικά δεν θέλω να γίνω ενοχλητικός.Φαντάζομαι και κανένα απο τα άλλα παιδιά...

Last edited:
Έχουμε: DIPIE, FaRMaX, Dr Pan K. Για Τετάρτη 19/2/14 απόγευμα.
Εαν υπάρχει ποιοτικό ηχείο για αναφορά είναι καλοδεχούμενο (θα υπάρχει ένα ATC 7 στο χώρο), ενισχυτής επίσης. Επίσης δικά σας CD με κομμάτια που γνωρίζετε. Τα υπόλοιπα με πμ.

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Έχουμε: DIPIE, FaRMaX, Dr Pan K. Για Τετάρτη 19/2/14 απόγευμα.
Εαν υπάρχει ποιοτικό ηχείο για αναφορά είναι καλοδεχούμενο (θα υπάρχει ένα ATC 7 στο χώρο), ενισχυτής επίσης. Επίσης δικά σας CD με κομμάτια που γνωρίζετε. Τα υπόλοιπα με πμ.

ξερω απο τωρα που θα καταληξετε στο τελος. θα καταληξετε οτι τα atc 7 με ενα sub βαζουν κατω τα vega.

Ναι είναι ίσως τα μόνα που λείπουν από την συλλογή του!

Ναι, τι να σου πω, με ξεμπρόστιασες τώρα, χαχα. Ένα κλικ στην υπογραφή μου και φανερώνονται όλα (έστω τα πρόσφατα). Λες και το'χω κρυφό ότι μου αρέσει ο μεγάλος ήχος! :flipout:

Τώρα τι σχέση όμως έχουν τα PA CVA-28 των links με τα home series XLS-215 μόνο όσοι τα βάζετε όλα τα Vega σε ένα τσουβάλι το καταλαβαίνετε. :p

Ναι, τι να σου πω, με ξεμπρόστιασες τώρα, χαχα. Ένα κλικ στην υπογραφή μου και φανερώνονται όλα (έστω τα πρόσφατα). Λες και το'χω κρυφό ότι μου αρέσει ο μεγάλος ήχος! :flipout:

...και οι κατεδαφίσεις!

Εσύ είπες πως δεν βλογάς τα γένια σου...

Τώρα τι σχέση όμως έχουν τα PA CVA-28 των links με τα home series XLS-215 μόνο όσοι τα βάζετε όλα τα Vega σε ένα τσουβάλι το καταλαβαίνετε. :p

To έχουμε ξαναπεί..

Τα CV είναι ηχεία ειδικών αποστολών.Το αναφέρουν και στο logo τους :The LOUDSpeaker Company

Aν δεν έχει... υγρασία (πονάει η μέση),μπορεί να κουβαλήσω και τις Αμφιτρίτες του Μπούλ με τα 7αρια της audio technology.
Ετσι για...ξεκάρφωμα...Βάσεις 60-70 εκατ. θα υπάρχουν;Οι δικές μου είναι 40 κιλά η μία και δεν...
Πόσος είναι ο χώρος ακρόασης είπαμε;Αν είναι πολύ μεγάλος,δεν έχει νόημα να τα φέρω.

Δισκάκια εννοείται ότι θα φέρω.

Κάποιος φίλος πρότεινε blind test...Σε τέτοιες περιπτώσεις τόσο διαφορετικών ηχείων οι διαφορές είναι πολύ έντονες...Οπότε δεν έχει επίσης νόημα...

Last edited:

Εννοώ ότι συνηθίζεις αφενός στα υπερφυσικά δυναμικά,πολύ υψηλές εντάσεις και "χτύπημα"(δεν λέω χαμηλές) σε στύλ πεδίου μάχης κι αφετέρου στον πολύ συγκεκριμένο ήχο της εταιρείας...

Σωστά τα λες. (Με Vega VS-15 ξεκίνησα, προ 20ετίας).

Αλλά δυστυχώς για μένα (και την τσέπη μου) δεν θέλω μόνο αυτό που περιγράφεις, την larger than life αναπαραγωγή, αλλά θέλω και αυτό.
Όταν μπαίνει η "κομματάρα", να μπορώ να την ευχαριστηθώ νιώθοντας ότι έχω μπροστά μου "ηχειάρες", χωρίς να τρέμει το δάχτυλο στο τηλεκοντρόλ.

Πολλές φορές βέβαια δεν είναι "larger" η αναπαραγωγή, αλλά όσο πρέπει "large", και με τα μικρά ηχεία να προκύπτει ένα άκουσμα σε σμίκρυνση.

Ένα ζεύγος ηχείων να κάνει τα πάντα καλά και να γεμίζει άνετα ένα μεγάλο σαλόνι θα υπάρχει, αλλά προσιτό σίγουρα δεν θα είναι.

Έρχεται λοιπόν το XLS-215 να μας θυμίζει τι εστί μεγάλος ήχος σε προσιτή τιμή. Κάτι που πολλοί έχουμε ξεχάσει στην πορεία, όσο τα ηχεία γίνονται όλο και πιο λεπτά.

...και οι κατεδαφίσεις!

Εκτός κατηγορίας μας βγάζεις. Να πω μόνο ότι στο home cinema αν γίνεται σεισμός / χαλασμός κτλ., οφείλει το σύστημα να το αναπαραγάγει. Έτσι προέκυψαν και δυο γιγαντοκαμπίνες με τα RE Audio XXX18. Πιστή αναπαραγωγή ταινίας ποια είναι; Εκείνη που είναι σε σμίκρυνση με πέντε ηχειάκια κι ένα 10ιντσάκι σαμπάκι, ή αυτή που γίνεται πιστευτή σαν πραγματική;

Βέβαια πολύ off-topic δεν βγαίνουμε. Ηλεκτρονική μουσική πού θα χαρείς πιο πολύ; Σε ATC 40 ή σε XLS-215;

Βέβαια πολύ off-topic δεν βγαίνουμε. Ηλεκτρονική μουσική πού θα χαρείς πιο πολύ; Σε ATC 40 ή σε XLS-215;

Α γειά σου!
Ηλεκτρονική μουσική θα χαρείς σαφώς περισσότερο στα XLS.
Βέβαια για κάποιους, (συμπεριλαμβάνομαι και εγώ) η λέξη "ηλεκτρονική" δεν συμβαδίζει με τη λέξη "μουσική" από τη μέρα που γεννήθηκα... :smile:

Εσύ είπες πως δεν βλογάς τα γένια σου...

Ναι, δεν είμαι κάτοχος των συγκεκριμένων ηχείων ώστε να δικαιολογείται η ένθερμη υποστήριξή τους και να κατηγορηθώ ότι ευλογώ τα γένια μου.

Αν εννοείς γιατί έχω την παρουσίαση του τρελού μου hc στην υπογραφή μου (φαντάζομαι γίνομαι "tifoso" επειδή συμπεριλαμβάνω CV sub για τα πολυβόλα στο home cinema στα 50-100Hz), είναι για να θυμίζω στον καθένα να κάνει την προσωπική του τρέλα πραγματικότητα, χωρίς απαραίτητα να ακολουθεί την πεπατημένη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Σωστά τα λες. (Με Vega VS-15 ξεκίνησα, προ 20ετίας).

Αλλά δυστυχώς για μένα (και την τσέπη μου) δεν θέλω μόνο αυτό που περιγράφεις, την larger than life αναπαραγωγή, αλλά θέλω και αυτό.
Όταν μπαίνει η "κομματάρα", να μπορώ να την ευχαριστηθώ νιώθοντας ότι έχω μπροστά μου "ηχειάρες", χωρίς να τρέμει το δάχτυλο στο τηλεκοντρόλ.

Πολλές φορές βέβαια δεν είναι "larger" η αναπαραγωγή, αλλά όσο πρέπει "large", και με τα μικρά ηχεία να προκύπτει ένα άκουσμα σε σμίκρυνση.

Ένα ζεύγος ηχείων να κάνει τα πάντα καλά και να γεμίζει άνετα ένα μεγάλο σαλόνι θα υπάρχει, αλλά προσιτό σίγουρα δεν θα είναι.

Έρχεται λοιπόν το XLS-215 να μας θυμίζει τι εστί μεγάλος ήχος σε προσιτή τιμή. Κάτι που πολλοί έχουμε ξεχάσει στην πορεία, όσο τα ηχεία γίνονται όλο και πιο λεπτά.

Για μεγάλο ήχο,υψηλές εντάσεις και δυναμικά υπάρχουν πολλά ηχέια.Κάθε τιμής.
Εξαρτάται που και πώς θα τα στήσεις.Το 15αρι γούφερ είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και αποδίδει πράγματα,αλλά όχι έτσι απλά κάθε 15αρι και κάθε ηχείο με 15αρι...

Απο κεί και πέρα,άν κάποιος έιναι χομπίστας και του αρέσει η καλή μουσική,δεν αρκούν μόνο αυτά.
Τα φυσικά κι ανθρώπινα μεσαία,είναι ότι πιό δύσκολο για αναπαραγωγή.
Για σωστή εικόνα και πραγματικά μεγάλο ήχο,πρέπει να αναπαράγονται σωστά κι οι άλλες φασματικές περιοχές και μάλιστα δεμένα,απαιτούνται κάποια καλά μεγάφωνα και μια τουλάχιστον προσεγμένη-μελετημένη καμπίνα-κρός.

Η καμπίνα και το τουϊτερ του 215 είναι για τα μπάζα,όπως κι οι υπόλοιπες μονάδες του.Πως θα αναπαράγει φυσικά μεσάια και καλή στερεοφωνική εικόνα;Πώς δεν θα έχει παραμορφώσεις που τραβάνε ουρανό;Είναι δυνατόν αυτό το ηχείο να περιγράψει ένα δύσκολο όργανο(π.χ πιάνο) και να αποδώσει μια γυναικέια φωνή φυσικά;Μην ξεχνάμε,ότι οι πιό δύσκολες "κομματάρες" για αναπαραγωγή είναι οι μεγάλες ορχήστρες κλασσικής.Πολύ λίγα συστήματα μπορούν να παίξουν σωστά και να σε βάλουν μέσα σε τέτοιες μουσικές.Μια "κομματάρα" μέταλ,τέχνο,χάρντ ρόκ,ράπ......εμπεριέχει μόνο μερικά όργανα και μια φωνή κι άντε να κατέβει μέχρι τα 40 ΗΖ(δύσκολα)..

Προσιτό τέλος το 215,δεν ξέρω άν είνα,πάντως φθηνό για το χαμηλότατο κόστος του δεν είναι.

Τώρα για τα υπόλοιπα,άς περιμένουμε την ακρόαση απο πρώτο χέρι...

ε, και ο vince clark ηλεκτρονική μουσική είναι. Μην τα τσουβαλιάζουμε. Και επίσης δεν ευνοείται κάθε ηχογράφηση ηλεκτρονικής μουσικής από το έντονο χαμηλό, ενώ το σώμα ας πούμε επηρεάζει οποιαδήποτε μουσική το ίδιο. Ίσως να χάνεται λίγο η έννοια στην ηλεκτρονική αφού πολλές φορές πρόκειται για ήχους τοποθετημένους στη σκηνή οπότε η έννοια του φυσικού οργάνου που γράφει στο μικρόφωνο δεν υπάρχει. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το θέμα τοποθέτηση είναι εξ ίσου σημαντικό. Και οι χροιές ίσως να φαντάζουν αδιάφορες αλλά μόνο σε τραγούδια χωρίς στίχο και φωνή. Ε, και ακόμα κι έτσι να ναι, καλό είναι να υπάρχουν γιατί θα χρειαστούν. Τι σκατά, όλο τσικι τσίκι θα παίζει το σύστημα?

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

ε, και ο vince clark ηλεκτρονική μουσική είναι. Μην τα τσουβαλιάζουμε. Και επίσης δεν ευνοείται κάθε ηχογράφηση ηλεκτρονικής μουσικής από το έντονο χαμηλό, ενώ το σώμα ας πούμε επηρεάζει οποιαδήποτε μουσική το ίδιο. Ίσως να χάνεται λίγο η έννοια στην ηλεκτρονική αφού πολλές φορές πρόκειται για ήχους τοποθετημένους στη σκηνή οπότε η έννοια του φυσικού οργάνου που γράφει στο μικρόφωνο δεν υπάρχει. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το θέμα τοποθέτηση είναι εξ ίσου σημαντικό. Και οι χροιές ίσως να φαντάζουν αδιάφορες αλλά μόνο σε τραγούδια χωρίς στίχο και φωνή. Ε, και ακόμα κι έτσι να ναι, καλό είναι να υπάρχουν γιατί θα χρειαστούν. Τι σκατά, όλο τσικι τσίκι θα παίζει το σύστημα?

Βρε σύ η κλασσική μουσική με τα απίστευτα δυναμικά-εντάσεις,τις αστραπιαίες ταχύτητες οργάνων κι εναλλαγών τσίκι-τσίκι είναι;

Εχεις ακούσει κλασσική σε πολύ καλό σύστημα ποτέ,να σε κοπανάει με 115+ db κορυφές ;:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

...Μια "κομματάρα" μέταλ,τέχνο,χάρντ ρόκ,ράπ......εμπεριέχει μόνο μερικά όργανα και μια φωνή κι άντε να κατέβει μέχρι τα 40 ΗΖ(δύσκολα)..

Ωραία τα έλεγες, μέχρι εδώ που μου τα χάλασες.

Μια απλή lounge μπαλαντούλα μπορεί να βάλεις (Hotel Costes 14, Ma Benz), και να'σου τα κόκκινα κάτω από 10Hz!

poh5.jpg

βασικά μου πήρε λίγη ώρα να το γράψω και φαίνεται παράταιρο. Στο κατά πόσο μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα ηχείο με βάση το δεδομένο ότι έχει καλύτερη απόδοση στην ηλεκτρονική μουσική ως μια αόριστη και ισοπεδωτική έννοια.

Και για να το κάνω πιο πρακτικό καθώς στη γραφή πολλά παραφράζονται, Ακόμα και σε αυτή τη μουσική θεωρώ ότι η διαφορά των cv από τα κατά πολύ φτηνότερα 40άρια ας πούμε, πόσο μάλλον τα ενεργά κτήνη, θα είναι χαοτική υπέρ των atc. Μακάρι ο tzo και όλα τα υπόλοιπα παιδιά να έχουν δίκιο και να καθαρίζουμε με ένα μήνα γκρίνια και διόμισυ χιλιάρικα μαζί με το ενισχυτικό, αφού αυτά δείχνουν ότι παίζουν και με τρίπαθο.

Last edited:
Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Βρε σύ η κλασσική μουσική με τα απίστευτα δυναμικά-εντάσεις,τις αστραπιαίες ταχύτητες οργάνων κι εναλλαγών τσίκι-τσίκι είναι;

Εχεις ακούσει κλασσική σε πολύ καλό σύστημα ποτέ,να σε κοπανάει με 115+ db κορυφές ;:flipout:

Η κλασική πρέπει να βαράει 105-110 κορυφές.
Τόσο ακούει ο μαέστρος,εξ ου και η έκφραση.
(Είναι ωραία όμως γαμώτο...)
Και κατεβαίνει ακόμα και στους 15 κύκλους,κάθομαι και χαζεύω το analyzer μερικές φορές.
(Βέβαια εγώ μέχρι 30-35 κατεβαίνω,αλλά δεν θέλω άλλο.)

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Ωραία τα έλεγες, μέχρι εδώ που μου τα χάλασες.

Μια απλή lounge μπαλαντούλα μπορεί να βάλεις (Hotel Costes 14, Ma Benz), και να'σου τα κόκκινα κάτω από 10Hz!

poh5.jpg

Ελπίζω να μην εκτίθεσαι πολύ ώρα σε τέτοιες συχνότητες...:flipout: