Χάλασε το pc μου… επιτέλους……

κακά τα ψέματα ..

άλλα πάντα ένα μηχανάκι που αξίζει ....... αξίζει πάντα γύρω στο χιλιάρικο και βάλε ...

από τότε που τα θυμάμαι τα ρημάδια που βγήκαν στο ευρύ κοινό κόστιζαν

την εργατική αξία του σημερινού χιλιάρικου

δλδ
γύρω στο 1988 άρχισε το έργο , 300 χιλιάρικα ένα όπως πρέπει σύστημα

πιο πριν με 10 χιλιάρικα ( 1983 τότε που έβγαλα τη βρομοσχολή καλά λεφτά και τότε !! )
τσίμπαγες ένα υπέροχο σπεκτρουμακι και γούσταρες !!!

όσο αναφορά τα mac

πάντα ήταν καλύτερά από τα πισια (imean pc = αρχιτεκτονική ιντελ 8086 ) όπως επίσης και η amiga o Αρχιμήδης το αταρι το oric atmoς και διαφορα αλλά

το ότι κάτσανε την αγορά τα πισια δεν έχει κάνει με την δυνατότητα τους

εχει να κάνει με την ίδια την αγορά που σπάνια είναι τίμια και δίκαια
άλλα αυτό είναι άλλο θέμα ...

κλασικά off topic

anyway

με 400 ευρω πας πχ στο φλαισιο και σου φτιάχνουν σύστηματακι ΣΟΥΠΕΡ

αλλά άμα γουστάρεις κάτι πιο σπέσιαλ και αξιόπιστο τσιμπάς ένα μακακι

simple thinks

its all about money !!!

Αν δεν παίζει κανείς βαριά παιχνίδια 3D, τα 1000 ευρώ είναι πεταμένα λεφτά. Για απλή καθημερινή χρήση μια χαρά είναι και το φτηνό asrock των 230 ευρώ με διπλοπύρηνο επεξεργαστή και 2 χρόνια εγγύηση (τα μακ έχουν 1 χρόνο και για τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα ας γράψουν άλλοι...).

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912357

Αν παίζει κανείς βαριά παιχνίδια 3D τότε ... ... μα αυτά δεν κυκλοφορούν για μακ, οπότε τι συζητάμε;

Αν δώσει κανείς 1000 ευρώ για μακ ώστε να κάνει σέρφινγκ στο web, να γράφει στο word και να στέλνει μαιλ, τότε τι να πούμε; Με γεια του!

Eγω θα συμφωνησω με τον Μαεστρο, απ τη στιγμη που εμπλεκονται παιδια και σιγουρα θα εχουν απαιτησεις για παιχνιδια κτλ, ειναι προτιμοτερη λυση ενας η/υ

όποιος καταφέρει να φτιάξει pc που να μην ακούγεται κιχ ! και να είναι ανοιχτό ΣΥΝΕΧΩΣ ! και ακρασάριστο επί ένα έτος

ΘΑ ΤΟΥ δώσω και τα 2 μακ και τα 3 πισια μου

και 2 κιλά φάβα Σαντορίνης

Re: Απάντηση: Χάλασε το pc μου… επιτέλους……

όποιος καταφέρει να φτιάξει pc που να μην ακούγεται κιχ ! και να είναι ανοιχτό ΣΥΝΕΧΩΣ ! και ακρασάριστο επί ένα έτος

ΘΑ ΤΟΥ δώσω και τα 2 μακ και τα 3 πισια μου

και 2 κιλά φάβα Σαντορίνης

Το δικό μου PC είναι απολύτως αθόρυβο. Κόστισε όσο 2/3 του κακού iMac και παρόλο που είναι αγορασμένο προ διετίας, εξακολουθεί να του "ρίχνει" σε πολλά υποσυστήματα (κάρτα γραφικών, RAM, δίσκος, bluray, e-sata κ.α). To χρησιμοποιώ για άπειρες διαφορετικές δουλειές, στις οποίες δε θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει ούτε καν ανεπαρκώς ένας Mac (στατικά προγράμματα, htpc, βαρύ gaming). Tώρα αν θέλεις να το'χεις ανοιχτό επί ένα χρόνο, θα πρέπει να το συζητήσεις με κάποιο στέλεχος της Greenpeace να σου πει την άποψή του...:D:D:D

Για laptop, επειδή με ενδιαφέρει η αυτονομία και η φορητότητα, χρησιμοποιώ ένα macbook white που θα το άλλαζα μόνο με.... macbook pro.. γιατί εκεί πραγματικά το χρειάζομαι καθώς σε θέματα αυτονομίας και βάρους είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το acer μου, και "στο δρόμο" μπορώ να αντέξω χωρίς htpc, gaming, bluray, e-sata, ενώ τα στατικά μπορούν να λειτουργήσουν συμπαθητικά υπό emulation για λόγους επίδειξης στον πελάτη.

Tα πάντα λοιπόν είναι θέμα ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ. Δε μπορώ να καταλάβω πως κάθε φορά που κάποιος δύσμοιρος ζητάει προτάσεις για το τι να πάρει πρεπει να γίνεται ένας πόλεμος μεταξύ fanboys... Μην αρπάζεστε οι μακάδες, δε σας έβρισε κανείς την Apple. Απλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ενδείκνυται σα λύση και σας έχουν απαντήσει με πολλά επιχειρήματα γι'αυτό...

Last edited:
τι φαν μποις και τεντιμποϊς μωρέ μαέστρο

αφού πληρεί τα κριτήρια το πισι σου

κέρδισες την φάβα

τι ΚΑΘΟΜΑΙ και συζητάω αφού συμπέρασμα δεν βγανουμε

οτι θετε παρτε

βαρέθηκα

ουφ ......

Last edited:

άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ....

ρε χριστιανέ μου έχεις δουλέψει ποτέ σε μακ ?

Βεβαίως! Δυστυχώς είχα αναγκαστεί να μετατρέψω κείμενα πολυτονικά της δεκαετίας του 90 από Μακ σε Unicode. Μεγάλη πίκρα. Βασικά στα Μακ στα Ελληνικά έκανε ο καθένας ότι του κάπνιζε. Τώρα βέβαια στο 2010 ακολουθούνται επιτέλους κάποια πρότυπα, αλλά γενικά με την Apple ποτέ δεν ξέρεις αν αύριο θα σε παρατήσει στα κρύα του λουτρού... Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Και από υποστήριξη στην Ελλάδα ... άστα να πάνε...

Last edited:
To ανάλογο της σχέσης Apple-MS, είναι η σχέση Ελλήνων-Ρωμαίων... Ηρθαν οι δεύτεροι, αντέγραψαν τους πρώτους, κυρίευσαν όλο τον γνωστό κόσμο και μέχρι σήμερα ο κόσμος κυβερνάται με ένα ρωμαικό τρόπο διοίκησης... Πάλι καλά... Φαντάζεστε τον πλανήτη να τον κυβερνούσαν σήμερα έλληνες ? LOL

Χμμμ... Ποιοί ήταν αυτοί που μέχρι την παραμονή του θανάτου του έπιναν νερό στην ανωτερότητα και την επικράτηση του Motorola PPC έναντι του Intel x86 ?

7 χρόνια τον είχα και δεν είχε πάθει τίποτε…. Το βαρέθηκα πια!
Το θέμα είναι, τώρα τι παίρνω….
Δεν με ενδιαφέρει να έχει ακραίες δυνατότητες.
Πάντα αποθηκεύω σε εξωτερικό σκληρό, κι έτσι δεν είναι ποτέ φορτωμένο το σκληρό του pc.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι γρήγορο και να μην κολλάει.
Μιλάω για πύργο και οθόνη, και βέβαια, πέστε μου που θα το βρω και πιο οικονομικά….

Θα πας στο Πλαίσιο και θα πάρεις αυτό το motherboard
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P5QPL-AM-s775-DDR2-VGA-G41.htm

αυτόν τον επεξεργαστή
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/INTEL-DUAL-CORE-E6300-S775-2-8GHZ-B-BX80571E6300.htm

αυτό το τροφοδοτικό
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Elite-Power-RS-460-PSAP-J3-460W-PSU.htm

και 2 τέτοιες μνήμες
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Kingston-Ddr2-1Gb-Dimm-800-Hyperx-KHX6400D2-1G.htm

180 Ε και είσαι έτοιμη... Τα υπόλοιπα τα παίρνεις απο το παλιό PC...

Αν θέλεις κι άλλα,

Οθόνη βάλε αυτήν - είναι ΚΑΙ τηλεόραση
http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...msung-SM933HD-LCD-TV-Monitor-18-5-SM933HD.htm

Σκληρό δίσκο αυτόν
http://www.plaisio.gr/Computers/Har...HDD-3dot5inches-(32MB-Cache--7200RPM--SAT.htm

Last edited:
Οντως... Είναι όμως το πιο φτηνό που είδα στο πλαίσιο να είναι και TV... Πιό μεγάλες ίντσες απο 20-21 ίσως δεν την βολέψουν...

To ανάλογο της σχέσης Apple-MS, είναι η σχέση Ελλήνων-Ρωμαίων... Ηρθαν οι δεύτεροι, αντέγραψαν τους πρώτους, κυρίευσαν όλο τον γνωστό κόσμο και μέχρι σήμερα ο κόσμος κυβερνάται με ένα ρωμαικό τρόπο διοίκησης... Πάλι καλά... Φαντάζεστε τον πλανήτη να τον κυβερνούσαν σήμερα έλληνες ? LOL

Μπα, δε νομίζω. Είναι απλώς δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης και γι αυτό έχει ενδιαφέρον.

Από τη μια η Apple έχει το μοντέλο τα κάνουμε όλα εμείς, hardware-software, και τα κρατάμε κλειστά, πολύ κλειστά, και πολύ ακριβά.

Από την άλλη η Microsoft δεν έφτιαχνε ποτέ κουτιά, έκανε λογισμικό πάρτε κόσμε και αντιγράψτε, παίζει σε όλα, με όλα, παντού.

Η Microsoft επικράτησε επειδή ήταν ανοικτή. Όμως και η Apple, αν και έμεινε μόνο με το 5%, έχει τεράστιο περιθώριο κέρδους, οπότε είναι ευχαριστημένη. Άλλωστε από κάποια πλευρά είναι καλύτερα να πουλάς 10 κομμάτια από 100 ευρώ, παρά 100 κομμάτια από 10 ευρώ.

Ο Μπίλλυ είναι μεγαλόκαρδος... την στήριξε την Apple... Tην δανειοδότησε (ή αγόρασε μετοχές - δεν θυμάμαι καλά) όταν ήταν έτοιμη να κλείσει και καπάκι έβγαλε το Office για MacOS. Γερή ένεση...

Last edited:
...
Από τη μια η Apple έχει το μοντέλο τα κάνουμε όλα εμείς, hardware-software, και τα κρατάμε κλειστά, πολύ κλειστά, και πολύ ακριβά.
...

Αρχές της δεκαετίας του 90, για να πάρεις κάτι απο την Rainbow, πeρνούσες face control, κι αν ήθελαν σου πουλούσαν...

Βεβαίως! Δυστυχώς είχα αναγκαστεί να μετατρέψω κείμενα πολυτονικά της δεκαετίας του 90 από Μακ σε Unicode. Μεγάλη πίκρα. Βασικά στα Μακ στα Ελληνικά έκανε ο καθένας ότι του κάπνιζε. Τώρα βέβαια στο 2010 ακολουθούνται επιτέλους κάποια πρότυπα, αλλά γενικά με την Apple ποτέ δεν ξέρεις αν αύριο θα σε παρατήσει στα κρύα του λουτρού... Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Και από υποστήριξη στην Ελλάδα ... άστα να πάνε...

Είσαι άδικος... στο Iphone απο πέρισυ μπορείς να γράφεις σωστά ελληνικά...

edit : ΚΑΙ ελεύθερο Copy-Paste για όλους...

Last edited: