Χαλασμένα CDR.

Re: Απάντηση: Χαλασμένα CDR.

Και τα πιο πολλά την έχουν πάθει προς τα τελευταία τρακς!
Μάλλον κάτι παίζεται προς τα κει... αλλά δεν ξέρω τι.

Σε όλα τα transport υπάρχει ένα μικρό "τρέμουλο" κατά την περιστροφή του CD. Αυτό έχει να κάνει με την στιβαρότητα του μηχανισμού και την καλή / κακή έδραση του μοτέρ.
Αυτός ο μικρός τζόγος που υπάρχει, γίνεται φυσικά εντονότερος προς την περιφέρεια του CD όπου βρίσκονται και τα τελευταία tracks. Εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από τα ηλεκτρομηχανικά μέρη της laser (Focus και Tracking) για να διαβάσει το δισκάκι.
Αν προυπάρχει και πρόβλημα στο CDR.........

Σίγουρα τα εξώφυλλα γιά μένα είναι απαραίτητα.
Αν έρθει στα χέρια μου αντίγραφο ασφαλείας και είναι αξιόλογο 9 στις 10 αγοράζεται.
Είναι αδύνατον να ακούω (νέα) μουσική χωρίς να έχω ένθετα.

Εγώ πάντως μιλάω γιά την παλιά και ιδίως τα βινύλια της παιδικής μου και μετά ηλικίας, αλλά και εκείνα από τον πατέρα μου...

Απάντηση: Re: Χαλασμένα CDR.

Από Princo την έχω πατήσει κι εγώ, όπως και από πολλά dvd-rs.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, μια είναι η λύση για backup: DAT!
Που λεφτά όμως...

Από Princo όλοι την έχουν πατήσει, γιαυτό αγοράζετε TDK, δεν είναι ακριβότερα πλέον.

DAT για backup... Καλή ιδέα. Στην προηγούμενή μου δουλειά κρατούσαν backup των αρχείων H/Y σε DAT. Κάποια στιγμή "χτύπησε" ένας δίσκος και όταν πήγαν να κάνουν restore από την κασέτα την μάσησε το μηχάνημα, έκοψε την ταινία την κατέστρεψε τελείως!!!! Πολύ γέλιο!!!! :-))))))

Το κακό με τα CDRs είναι ότι η επιφάνεια στην οποία γίνεται η εγγραφή είναι εκτεθειμένη στην πάνω μεριά του πλαστικού δίσκου. Πάνω σε αυτή την επιφάνεια γράφουμε, κολλάμε ετικέτες κλπ. Αν πραγματικά ήθελαν οι εταιρίες να φτιάξουν σωστά δισκάκια η κατασκευή τους θα ήταν "σαντουιτς" της επιφάνειας εγγραφής ανάμεσα σε ΔΥΟ πλαστικούς δίσκους πάνω-κάτω.
Αλλά δεν θέλουν να φτιάξουν κάτι τέτοιο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαλασμένα CDR.

Γιαννη εχω ακριβως την ιδια γνωμη. Εχω και γω το ιδιο "βιτσιο". Τα θελω οριντζιναλ. Πολυ καλα τα περι ελευθερης διακινησης των εργων των καλλιτεχνων και τα προσυπογραφω. Ομως τωρα με τις τιμες των σιντιων που εχουν ξεφτυλιστει, δεν πιστευω οτι κερδιζει καποιος να ασχολιται με αντιγραφες. Επισεις, οπως ειπε ενας φιλος, ειναι ψυχοφθορο να καθεσε να κανεις σιγκρισεις αν παιζουν καλυτερα ή χειροτερα τα αντιγραφα. Εχω την εντυπωση οτι οι αντιγραφες κοστιζουν περισσοτερο τελικα. Χωρια που μαζευεις πραγματα που δεν εχουν καμια αξια. Απο τη αλλη μερια υπαρχουν ακρες σε μαγαζια αλλα και στο διαδυκτιο που βρισκεις δισκακια με 3-4 ευρω, οποτε??
Βεβαια, ετσι δεν εχουμε την ευχαριστιση να κανουμε τις "πολιτιστικες ανταλλαγες", που καναμε πριν απο μερικα χρονια στο ιστορικο και δοξασμενο avforum:music-smiley-005:[/QUOTE]

Ρε θηρίο, που τις θυμήθηκες τις "πολιτιστικές ανταλλαγές"?
Με έκανες και γέλασα.
Να σαι καλά.

Μα δε μιλάμε μόνο για πειρατικά αντίγραφα. Εδώ πολλοί έχουν πρόβλημα και με τα αυθεντικά! Το backup της δισκοθήκης που λέμε...
Άλλωστε πολλοί από εμάς είναι βινυλιακοί, οπότε το ζήτημα των αντιγραμμένων πάει περίπατο...