Χαλασμένη Panasonic TZ5 - Επισκευή?

17 June 2006
11,435
Έχω εδώ και 2μιση χρόνια την Panasonic TZ5. Έχω τραβήξει μερικές χιλιάδες φωτογραφίες και γενικά δεν είχα κανένα παράπονο. Στα μισά των διακοπών φέτος στους φούρνους άρχισε να δυσκολεύεται να κάνει auto focus και μετά από 2 ημέρες που οι μισές φωτογραφίες ήταν θολές βγάζει μήνυμα "Please turn camera off and then turn on again"
Φυσικά δεν αλλάζει κάτι και πολλές φορές κολλάει ο φακός σε διαφορετικά σημεία προέκτασης.
Από ότι διαβάζω στο internet είναι αρκετά συχνό πρόβλημα, αλλά λύση δεν προτείνεται πουθενά.
Εικάζω ότι κόκκοι άμμου έχουν μπει κάπου στον οδηγό του φακού γιατί μερικές φορές ακούγεται σαν κάτι να έχει μπει μέσα σε γρανάζι. Φύσαγε πάρα πολύ σε μερικά σημεία που τράβηξα φωτογραφίες και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μπήκε κάτι μέσα.
Το θέμα είναι πως μιλάμε για μηχανή 2 ετών. Αξίζει να τη φτιάξω? Μεταχειρισμένη παίζει άνετα 80-100 ευρώ στο ebay.
Έχει να προτείνει κάποιος κανέναν τεχνίτη να την πάω? Αν την πάω στην αντιπροσωπεία σίγουρα θα είναι από 50 ευρώ και πάνω, οπότε και δεν νομίζω ότι αξίζει...