Χάλκινο ή ασημένιο καλώδιο ?

ΑΣΗΜΙ = λεπτομέρεια, ανάλυση , ψύχρα , πιο κοντά στην αλήθεια ΑΛΛΑ πολύ ζόρι με τα συνοδά μηχανάκια να το φέρεις σε λογαριασμό και να μην στριγκλίζουν και να πνίγουν το χαμηλό (έχω βέβαια φάει στην μουρη μποτιά από ασημοκαλώδιο που μουφυγε ο τάκος )
ΧΑΛΚΟΣ πιο μπαμπάτσικος πιο ζόρικος πιο ενθουσιώδης πιο εύκολος πιο θαμπός !! πιο ψεύτικος
ψηφίζω χαλκό !!! ,
(εμένα τα καλώδια είναι σύμμεικτα, αλλά το ασήμι γενικά είναι μυστήριο πράγμα !!!)

Re: Απάντηση: Re: Χάλκινο ή ασημένιο καλώδιο ?

Το ασήμι έχει πράγματι μικρότερη ειδική αντίσταση από τον χαλκό, αλλά όχι πολύ μικρότερη! Είναι πολύ κοντά ο χαλκός! Από όσο ξέρω δηλαδή.

Silver 1.59×10−8 (Ωm) at 20 °C
Copper 1.7×10−8 (Ωm) at 20 °C

Είναι πάρα πολύ κοντά και τα δύο

Έχεις δίκιο, με τις παραπάνω τιμές, αν αλλάξεις τα καλώδια από χάλκινα σε ασημένια, θα έχεις μια μέγιστη αύξηση του ρεύματος και του ελέγχου περίπου 7%, πολύ μικρότερη από όση νόμιζα αλλά μάλλον τεράστια για ένα χαϊεντά! :smile:

Last edited:
ετσι όπως τα λέτε ρε παιδιά, πρεπει να βαλω ασημένιο στο woofer και χαλκινο στο tweeter!

(μηπως να βάλω στο + ασημένιο και στο - χάλκινο ?
biggrin.gif
)

τουλάχιστον δεν έχω tweeter Focal, γιατι ετσι οπως μου τα λέτε μαζι με το ασημένιο καλώδιο θα ξύριζε θανάσιμα !

αυτό με την μποτιά με προβλημάτισε.... καλή φάση.. μηπως τελικα να αρχισω να προβληματίζομαι για το woofer αντι για το tw ?

αυτό με την μποτιά με προβλημάτισε.... καλή φάση.. μηπως τελικα να αρχισω να προβληματίζομαι για το woofer αντι για το tw ?

Εκ πείρας, τα καλώδια που είναι επιμεταλλωμένα (επάργυρα, επικασσιτερωμένα κλπ) πάντα μου τσίριζαν σε όλες τις συνθήκες.

Η γνώμη μου είναι να βάλεις μέσα στο ηχείο μόνο χαλκό για να ξέρεις που πατάς, και απ' έξω πειραματίσου με ότι θές.

Το μήκος είναι μικρό για να κάνει τη τρελή διαφορά, αλλά αν κάτι δεν σου "κάτσει", μετά, για να σιγουρευτείς θα λύνεις tweeter, cross κλπ.

pantos gia kati me perissotero endiaferon....:sleepey:

Αν βρίσκεις τα παραπάνω βαρετά, μην περάσεις από την κατηγορία Hi End!! :flipout::flipout:

Μη-αρσενικό στην DIY! Πω πω.. Σουρεαλισμός..

Μην κάνεις κανένα αστείο και φύγεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χάλκινο ή ασημένιο καλώδιο ?

Έχεις δίκιο, με τις παραπάνω τιμές, αν αλλάξεις τα καλώδια από χάλκινα σε ασημένια, θα έχεις μια μέγιστη αύξηση του ρεύματος και του ελέγχου περίπου 7%, πολύ μικρότερη από όση νόμιζα αλλά μάλλον τεράστια για ένα χαϊεντά! :smile:

:grinning-smiley-043

pantos gia kati me perissotero endiaferon....:sleepey:

Φτιάξε , μάνα μου , εσύ το κατάλληλο (ενδιαφέρον) θέμα και το συζητάμε μετά σε ολες τίς διαστάσεις , άμα δεν μάς κάνει και η κατηγορία το πάμε στήν εκτός θέματος και "βγάζουμε και τα μάτια μας" (τρόπος του λέγειν ...)
Σε σενα ο λόγος ...dear

Φτιάξε , μάνα μου , εσύ το κατάλληλο (ενδιαφέρον) θέμα και το συζητάμε μετά σε ολες τίς διαστάσεις , άμα δεν μάς κάνει και η κατηγορία το πάμε στήν εκτός θέματος και "βγάζουμε και τα μάτια μας" (τρόπος του λέγειν ...)
Σε σενα ο λόγος ...dear
ΤΙ , ? ακριβώς εννοείται αγαπητέ μου Μανώλη ? :SFGSFGSF:

:drummer::drummer::flipout::flipout:

ΤΟ κάναμε καφε το θέμα αλλά άμα είναι για να γουστάρουμε χαλάλι μας !!

βασιλη συγνωμη αλλα δεν προσεξα τι εγραψες και ξεχασα ολα τα προηγουμενα posts.. παει θα χαλασει το φερμουάρ !

ασε που διωξαμε και την ελενα.. :damnyou:

PS
το φερμουάρ ειναι χαλκινο ή ασημένιο ???? :flipout:

πραγματι εχω παρατηρηση καλυτερη μποτια με ασημενιο καλωδιο σε συστημα υποελεγχομενο.

οταν ομως ο ελεγχος ηρθε εκει που επρεπε εδειξε να υστερη σε ογκο ενω ο

επαιξε καλυτερα.

κατι σαν να ευνοη τις συχνοτητες γυρω απο τα 100hz.

Ρε συ Johnjohn αφού πας να πάιξεις με EQ... για δεν πάιρνεις ένα πραγματικό????????????????????
Πιο πολύ για να μάθεις τι σου αρέσει!:grinning-smiley-043
Μετά αφού το μάθεις θα ψάξεις για τα καλώδια ιχιχιχιχιχιχ!!!-bye-

πραγματι εχω παρατηρηση καλυτερη μποτια με ασημενιο καλωδιο σε συστημα υποελεγχομενο.

οταν ομως ο ελεγχος ηρθε εκει που επρεπε εδειξε να υστερη σε ογκο ενω ο

επαιξε καλυτερα.

κατι σαν να ευνοη τις συχνοτητες γυρω απο τα 100hz.

ο χαλκος βεβαια.

Οι διαφορές στον ήχο δεν προέρχονται τόσο από το υλικό κατασκευής των αγωγών . Προέρχονται κυρίως από τις διατομές των αγωγών, τη γεωμετρία, τις μονώσεις καθώς και από το είδος του αναλογικού φίλτρου που δημιουργούν όταν συνδέονται ανάμεσα στον ενισχυτή και τα ηχεία μας.

Υπάρχει χαλκός που ακούγεται πιο λαμπρός και από το ασήμι, οπότε καλύτερα να ξεχάσετε τους μύθους που κυκλοφορούν στα μαγαζάκια.

ΤΙ , ? ακριβώς εννοείται αγαπητέ μου Μανώλη ? :SFGSFGSF:

ΤΟ κάναμε καφε το θέμα αλλά άμα είναι για να γουστάρουμε χαλάλι μας !!

Τι να εννοώ ρε Βασίλη ? :grinning-smiley-043:BDGBGDB55:
Τα βασικά ... :slapface: :chef: :beatnik2: :chinese: :Banane0: :HTEHEH56:
Αλλά που είναι ..πού είναι ..????