Καλημέρα σας.Ο προσωπικός μου χώρος μου είναι 6 * 3.8 μέτρα χαμηλοτάβανος και ντυμένος όλος με ξύλο.Αποφάσισα ν αλλάξω θέση στα ηχεία και τα έβαλα στην απέναντι μικρή διάσταση ,όπου εδρεύουν τα racks με τα μηχανήματα που έχω στο συγκεκριμένο χώρο.Στην πλευρά αυτή ο μισός τοίχος είναι επενδυμένος με ξύλο μέχρι το ένα μέτρο,ενώ από κεί μέχρι το ταβάνι ειναι περιμετρικά τζαμαρία καλύπτουσα το μισό δωματιο,σκεπασμένη όμως με κουρτίνες συμμετρικά.Στην πλευρά που μέχρι πριν λίγο ήταν,δεν αντιμετώπιζα μεγάλο πρόβλημα.Σ αυτήν όμως με τα ρακ και σε όλες τις θέσεις,ακούω παντού το μπάσο ..εκτός από τη θέση ακρόασης.Όρθιος ,πίσω απ τα ηχεία, που είναι 1 μέτρο από τους πίσω τοίχους,κ 2.40 εκ. μεταξύ τους,ακούω μπάσο ,στο γραφείο που πήγε εκεί που είχα τα ηχεία πριν,απέναντι δλδ,ακούγεται δυνατό,όχι όμως στη θέση ακρόασης όπου το αφτί είναι στο ύψος του tweeter,και σχηματίζουσα τρίγωνο ισόπλευρο με απόσταση 2.4-2.8 από τον άξονα του κάθε ηχείου.Στην αρχή τα έριχνα όλα στο καινούριο εξωτερικό κρος με αρκετά ακριβά υλικά και έξοδα,αλλά ανακατεύοντας την τράπουλα,που περιέχει ενισχυτικά με λάμπες,τρανσίστορ,και χιαστί μεταξύ τους από τρία συστήματα και 3 ηχεία ,πείστηκα ότι θέλει μια επέμβαση πριν να ξαναγυρίσουν στη παλιά τους θέση στερώντας μου όλες τις ώρες το αγνάντεμα της θάλασσας που απέχει ´40 μέτρα.Αν μπορέσουν να με βοηθήσουν οι ειδικοί θα τους είμαι ευγνώμων .