Χαμένος θησαυρός Pt II

παντως βλεποντας αυτο το line up 68-74
ειπα βλεποντας, καταλαβα ποσο σημαντικος ηταν ο gregg rolie
ακριβως το 50 % ουτε χιλιοστο πιο κατω
και πολυ καλος βοκαλιστας...

Τι να πεις τώρα για το συγκεκριμένο έργο, ότι είναι εκπληκτικό και ανεπανάληπτο.
Άλλωστε ο τσιφ, τα είπε μια χαρά :grinning-smiley-043.
Εγώ να σταθώ λίγο στο εξώφυλλο του δίσκου και την ιστορία του. Eκείνους τους καιρούς, τίποτε δεν υστερούσε σε ποιότητα, ακόμη και τα εξώφυλλα ήταν συχνά έργα τέχνης.

Λοιπόν, ο γνωστός ιμπρεσάριος και παραγωγός κονσέρτων Bill Graham, ανέθετε σε καλλιτέχνες τη σχεδίαση των προωθητικών πόστερ για τις συναυλίες του στα Fillmore του Σαν Φραγκίσκο και της Νέας Υόρκης. Για τη συναυλία των τελών Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου του 1968 (27/8-1/9)* τη σχεδίαση του πόστερ ανέλαβε, ένας από τους μεγάλους τότε καλλιτέχνες, ο Lee Conklin. Από την αίθουσα του Fillmore West, πέρασαν τότε, οι Steppenwolf, Staple Singers, Santana, Grateful Dead, Preservation Hall Jazz Band και Sons of Champlin. Ο Κάρλος, ενθουσιάστηκε με το πόστερ και ζήτησε από τον Κόνκλιν να το επανασχεδιάσει για το εξώφυλλο του πρώτου του δίσκου.

bg134.jpg

* (το ανέκδοτο Live At The Fillmore 68, που κυκλοφόρησε το 1997, έγινε τον Δεκέμβριο του 1968)

Αυτες τις μερες ακουω σερι το the last days of Fillmore. Τοτε τρπλο lp.
Η ατμόσφαιρα που ξεχυλιζει απο το δισκο αυτό, περισσότερο απο την ίδια τη μουσική, αξίζει χρυσάφι. ...

Αυτες τις μερες ακουω σερι το the last days of Fillmore. Τοτε τρπλο lp.
Η ατμόσφαιρα που ξεχυλιζει απο το δισκο αυτό, περισσότερο απο την ίδια τη μουσική, αξίζει χρυσάφι. ...

Η παρουσίαση των Hot Tuna από τον Μπιλ Γκράχαμ όλα τα λεφτά!
Και η ζωντανή εκτέλεση του Casey Jones από τους Dead - η καλύτερη που έχω ακούσει ποτέ. :worshippy:

o κόσμος είναι μικρός...

το έχω καταστρέψει - και δεν μπορώ να το ξαναβρώ.
όταν "έσκασε" το punk, έπαιζα το Casey Jones για κάτι φίλους, "αρνητές", πρώτα στις 45 και στη συνέχεια στις 78 (!) στροφές: για να τους δείξω
ότι οι Pistols ήταν, στην ουσία, η συνέχεια του ίδιου πράγματος.
Μιά τρύπα στο νερό έκανα...:icon15:

Καλέ μου Κώστα, το έχω σε DVD, εάν σου κάνει. Η ποιότητα δεν είναι καλή, προφανώς από μεταγραφή VHS.
Ο τσιφ έχει δίκιο για το κλίμα, 95 λεπτά μνημείο!
Θα ψάξω και για άυλο, κάπου το 'χω καταχωνιάσει...