Χαμηλές τιμές In U.s. Γιατί??????

etnica

New member
23 January 2008
91
Λάρισα
Καλησπέρα έχει ψαχτεί κανείς για αγορά tv απο Αμερική μέσω internet? Υπάρχουν τρελές διαφορές στις τιμές αν αναλογιστούμε και την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.Ειδικά σε μεγάλες ίντσες (πάνω απο 46) οι διαφορές είναι μεγάλες. παραθέτω ορισμένα παραδείγματα.

Sony Bravia KDL-52W30002315$ :smash:
Philips 47PFL9732 1972$ :smash:
Pioneer PDP-5080HD 2060$ :smash:
Panasonic TH-58pz700U 3205 $ :smash:

τι υπέρ και τι κατά εχει μια τέτοια αγορά? Ακούω γνώμες.

Θα πληρώσεις εκτελωνισμό και ΦΠΑ (να υπολογίζεις τουλάχιστον το 50% της αξίας της τηλεόρασης). Γενικά από Αμερική δεν συμφέρει να αγοράζεις μέσω internet. Και με courrier να ζητήσεις μεταφορά, πάλι θα περάσει από διαδικασία εκτελωνισμού.

Υ.Γ. Αφού είσαι στην Λάρισα, πάρε από τον γνωστό Λαρισαίο ....

Θα πληρώσεις εκτελωνισμό και ΦΠΑ (να υπολογίζεις τουλάχιστον το 50% της αξίας της τηλεόρασης). Γενικά από Αμερική δεν συμφέρει να αγοράζεις μέσω internet. Και με courrier να ζητήσεις μεταφορά, πάλι θα περάσει από διαδικασία εκτελωνισμού.

Υ.Γ. Αφού είσαι στην Λάρισα, πάρε από τον γνωστό Λαρισαίο ....

εκτελωνισμό και ΦΠΑ πληρώνεις μόνο στα ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά ή σε όλα τα προϊόντα?

Last edited:
όσο για το γνωστό λαρισαίο επειδή έχω ψάξει την αγορά εδώ εκτός απο συγκεκριμένα μοντέλα που και πάλι αν ψάξεις εδώ (λάρισα) βρίσκεις ίδιες τιμές δεν έχει και τις καλύτερες τιμές (σε όσα αγόρασα εγώ τουλάχιστον) Όταν είχε την tv μου στα 900 ευρώ (Lg 42PC55) βρήκα 2 καλύτερες τιμές. Το ένα κατάστημα στο βγάζω έξω γιατί έχω γνωστό το άλλο όμως την είχε 850 ευρώ και εγώ την πήρα 800 :2thumb22sup:

Καλά, για τον Λαρισαίο πλάκα έκανα ....

Όσον αφορά στον εκτελωνισμό, έχω πικρή εμπειρία από την μοναδική αγορά που έκανα από Αμερική (και δεν αφορούσε ηλεκτρονικό προϊόν). Είχα παραγγείλει έναν αλουμινένιο χαρτοφύλακα (αδύνατον τότε να βρεθεί στην Ευρώπη) με αξία 150 $ και πλήρωσα στο ταχυδρομείο έναν λογαριασμό περίπου άλλα 100. Κόντεψα να πάθω έμφραγμα. Αν και η αγορά έγινε προ δεκαετίας, νομίζω ότι δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Στο ρωτάω γιατί πέρυσι 1η αρχές του χρόνου και 2η φορά πριν το καλοκαίρι έκανα παραγγελία (μεζί με έναν φίλο) μοντέλα για στατικό μοντελισμό την 1η φορά 330$ και την 2η 280$ και δεν πλήρωσα κατι παραπάνω.

Έχω ακούσει περιπτώσεις ότι ανάλογα με το μέγεθος του πακέτου ή ανάλογα με την ευσυνειδησία του υπαλλήλου υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις ή όχι φόρους και ΦΠΑ. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά.

Στο μέγεθος της τηλεόρασης όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσεις. Και δεν σου συνυπολογίζω και τα υπόλοιπα ρίσκα (εγγύηση, 110 Volts, NTSC, πρόβλημα στην μεταφορά κλπ).

Μου φαίνεται τις επόμενες μέρες θα πάρω τηλ να ρωτήσω να δω τι γίνεται με εγγύση και φόρους οπότε μόλις μιλήσω σας μεταφέρω τα νέα αν βρώ καμια άκρη. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας ποστάρει!

Ξεχάστε αγορά από Αμερική τηλεόρασης ακόμα και βιντεοκάμερας. Στα μόνα που δεν έχεις πρόβλημα τελωνείου είναι cd, dvd, βιβλία, ρουχισμός, μικροαντικείμενα. Ο δασμός είναι 10% επί της αξίας της απόδειξης (και αν δεν υπάρχει γίνεται εκτίμηση) και προσθέτετε ένα 19% ΦΠΑ.

Δηλαδή : Τηλεόραση αξίας 2000 δολλαρίων γίνεται (2000+αξία μεταφορικών 200) +10%+19% =2979,8 . Άρα τελωνείο 779,8 δολλάρια ή 527 ευρώ

πληρωνετε μεταφορικα φπα και εκτελωνισμο.
το φπα και ο εκτελωνισμος ειναι περιπου 60% της αξιας της .επισης εχουν υψηλο κοστος μεταφορικων.

Το υπέρ της αγοράς είναι η τιμή.

Θα έχεις πρόβλημα στο σήμα από επίγεια τηλεόραση, πρέπει να μετατρέπεις σε ntsc που απ ότι λέγεται σκοτώνει την ποιότητα.
Πες οκ το θέμα της τροφοδοσίας στα 110βολτ λύνεται
Αλλά και όχι εγγύηση? Ε δεν... πάρε από Γερμανία αν είσαι περιπετειώδης.

η ανάλυση έγινε πρόσφατα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=21319

Last edited:
ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΧΑΝΙΑ ΠΗΡΑ ΤΗΝ 608ΛΧ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ Σ-140 ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΨΤΗΝ ΒΑΣΗ.ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ..ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ 4500 ΕΥΡΩ ΟΛΑ ΜΕΣΑ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ (ΔΙΚΟ ΣΟΥ) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ!!!! ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΝΤΟΥΠΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΟΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΘΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΝΑΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ..ΠΡΟΥΠΟΘΕΨΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΘΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ..SORRY ΠΟΘ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ

Για να μην λέμε οτι θέλουμε, το πόσο δασμό (ΠΡΟΣΟΧΗ: οχι ΦΠΑ, αυτόν τον πληρώνεις έτσι κι αλλιώς...19%) θα πληρώσεις απο οπουδήποτε στον πλανήτη κι αν εισάγεις στην ΕΕ θα το βρείς εδώ.

Φίλιππος