Χαμηλή ένταση σε Home Cinema

vaskag

Established Member
24 October 2010
233
Καταρχας, δεν ξερω αν το εχω ποσταρει στη σωστη κατηγορια.
Φιλος εχει αγορασει ενα ετοιμο entry level home cinema της pioneer (HTP-072). Ειναι φυσιολογικο το οτι η ενταση πρεπει να ανεβει πανω απο 30 για να πεις οτι ακους?

Απάντηση: Χαμηλη ενταση σε Home Cinema

Καλησπερα! Αυριο το περιμενω κ εγω να μου ερ8ει το εν λογο μηχανακι! 8α ξαναμιλησουμε... ομολογω πως με εχεις αγχωσει πολυ!!!!

Απάντηση: Χαμηλη ενταση σε Home Cinema

Eξαρταται απο:

- Ποσα τ.μ. ειναι ο χωρος.
- Ποση αποσταση εχουν τα ηχεια απο τον ακροατη.
- Με τι ηχεια και συστημα γενικοτερα εγιναν αντιπαραβολη, ωστε να θεωρηθουν οτι παιζουν χαμηλα.

Γενικα, ηχεια δορυφοροι ειναι ιδανικο να μην βρισκονται μακρυτερα απο 2 μετρα απο τον ακροατη.
Επισης λογω μικρης ισχυος και μικρου driver στα sub που συνοδευουν τους δορυφορους, αν ο χωρος ειναι μεγαλος σε τ.μ. οι χαμηλες θα ακουστουν πιο ατονες.

Τελος, αν με το να "ακουστει" εννοεις οτι δεν σου γεμιζει σαν αισθηση ο ηχος το αυτι, ετσι ειναι συνηθως τα μικρα δορυφορικα. Μικροσκοπικες πλαστικες καμπινες με μικρους οδηγους. Δεν ειναι και οτι καλυτερο για αισθηση μεσαιων συχνοτητων.

Re: Χαμηλη ενταση σε Home Cinema

βασικα αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι πειραζει που το συστημα παιζει μεταξυ 30 και 40. στις ταινιες κυριως. για το ραδιοφωνο και τη μουσικη δεν τιθεται θεμα.

Το τέρμα στο Volume που είναι; Μέχρι που πάει δηλαδή;

χμμ. το σκεφτηκαμε αλλα δεν το καναμε. απο φοβο ισως? αφου ουτως η αλλως δεν ειχε σκοπο να παιξει ποτε στο τερμα.

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να παίζει κάτι. Ένας VSX-528 που δοκιμάζω τώρα, πάει μέχρι το 80. Ένα όλα-σε-ένα που δοκίμαζα τον προηγούμενο μήνα πήγαινε μέχρι το 40.

Για να δούμε, γιατί αν π.χ. πάει μέχρι το 60, τότε είστε λίγο πιο πάνω από τη μέση που είναι φυσιολογικό.

Φυσιολογικό αλλά όχι για να πεις ότι ακούς, αλλά για να ακούσεις σε ικανοποιητικές εντάσεις και αυτό λόγο μεγάλης δυναμικής περιοχής που υπάρχει στον ήχο του σινεμά.

Για περιορισμό τον δυναμικών υπάρχει μια λειτουργιά που ονομάζεται Dynamic range
Compression η κάπως έτσι που όμως λειτουργεί μόνο σε Dolby digital.

Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν λειτουργίες οι οποίες συμπιέζουν αυτά τα δυναμικά αλλά αυτό μόνο φυσιολογικό δεν είναι. Ενδείκνυται μόνο σε περίπτωση που θέλουμε να ακούσουμε σε χαμηλές εντάσεις δίχως να ενοχλούμε με την απότομη αλλαγή τις έντασης στα αλλά δωμάτια.

απομονωσαμε τα ηχεια, και τελικα ο ηχος παει μεχρι το 80. Τωρα δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο, απλα μεχρι να ετοιμαστει το σαλονι, το συστημα ειναι συνδεδεμενο στον υπολογιστη. υπαρχει και ενα ειδικο μενου το οποιο ομως φαινεται μονο στην τηλεοραση. Εχει διαφορες ρυθμισεις μεσα, μεταξυ αλλων, για το μεγεθος των ηχειων, την αποσταση, το crossover, channel level. δεν ξερω αν ολα αυτα επηρεαζουν. μπορει το ολο θεμα να ειναι και η ιδεα μας, μιας και ειμασταν εδω και χρονια με 2 ηχεια και χωρις sub. Για το αυτι μου παντως το 35-40 μου φαινεται ικανοποιητικο. σε μερικες ταινιες που δοκιμασαμε.

τελικα ειναι φυσιολογικο. σε κατι reviews στο amazon, αναφερουν το ιδιο πραγμα με την ενταση. οποτε το συνηθιζεις.