Χαμηλή ποιότητα εικόνας AVI σε TV

giorgosh

New member
7 December 2008
32
Καλησπέρα, όταν συνδέσω δίσκο usb απευθείας στην TV η ποιότητα της ταινίας είναι αρκετά χαμηλότερη σε σχέση αν δω την ίδια ταινία μέσω media player(έναν turbo-x έχω). Πως το εξηγείτε αυτό?

Πιθανώς ο επεξεργαστής εικόνας του Turbo-X να κάνει καλύτερη δουλειά από τον επεξεργαστή εικόνας της τηλεόρασης. Για ποιά τηλεόραση μιλάμε;

Samsung UE40EH5000. Μπορώ να κάνω κατι ή να συνεχίσω με τον media player? Η διαφορά είναι μεγάλη αλλα είναι πιο πρακτικό να βάζεις απλά το δίσκο στην TV

Τόσο μεγάλη διαφορά δε δικαιολογήται κατά την άποψή μου. Δες λίγο και τις ρυθμίσεις που έχεις στην εικόνα όταν παίζει ο δικός της media Player.

Samsung UE40EH5000. Μπορώ να κάνω κατι ή να συνεχίσω με τον media player? Η διαφορά είναι μεγάλη αλλα είναι πιο πρακτικό να βάζεις απλά το δίσκο στην TV

σε ταινια μεσο usb που δοκιμασα (need for speed 1080p) ηταν η 5003 αψογη!!μηπως να τσεκαρεις ρυθμισεις?

Λογικό, σε 1080p δεν επεμβαίνει ο scaler (αφού και το πανελ είναι 1080p). Ο op μίλησε για .avi άρα προφανώς χαμηλότερης ανάλυσης υλικό.

Κάτι τέτοιο παρατήρησα στο Android media player: ενώ στον ψηφιακό μου δέκτη κάποια AVI παίζουν σωστά, ο media player τα κάνει μαντάρα χάνοντας οποιαδήποτε λεπτομέρεια έχει η εικόνα.

Μήπως η τηλεόραση "τρέχει" κάποιου είδους Android;

Νομιζω οτι οφειλεται στο οτι ο επεξεργαστης του upscale ειναι μαπα.
Απο samsung Β650 και avi εχω και εγω την ιδια κακιστη εμπειρια.

Νομίζω mstar έχει η συγκεκριμένη.
Είναι θέμα συνδυασμού και με το software όμως

Έχω δει 5xxx Samsung και κάνουν αξιοπρεπέστατη δουλειά.
Αν δεν έχεις ενεργοποιήσει κάποια περίεργη ρύθμιση στην τηλεόραση,
ίσως επειδή το Turbo-X χρησιμοποιεί κάποιον μαλακότερο scaler σου φαίνεται καλύτερο το αποτέλεσμα.
Γενικότερα ποιότητα υλικού και επεξεργασία πάνε αντίστροφα.