Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζω σε έναν απ τους μεγαλύτερους δήμους της Αθήνας κι έχω την καταπληκτική ταχύτητα των 3,5 άντε τα πρωινά να δω και 4Mbps. H ιστορία έχει ως εξής: Την πρώτη μου σύνδεση την έκανα πριν 8 χρόνια μόλις παντρεύτηκα και νοίκιασα σπίτι. Εκεί λοιπόν παρόλο που άλλαξα 3 εταιρίες είχα πάντα την ίδια ταχύτητα κοντά στα 9Mbps. Πριν 5 μήνες όπως όλος ο κόσμος έτσι και μένα με ακούμπησε γερά η κρίση και βρέθηκα να χρωστάω 5 ενοίκια αφού απ τη δουλιά μου χρωστάνε κοντά στους 5 μισθούς κι εδώ και δύο χρόνια ζω με έναντι. Ετσι πριν 5 μήνες βρήκα σπίτι φθηνότερο κατά 150 ευρώ ακριβώς 160 μέτρα απ το προηγούμενο σπίτι. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τι έγινε ακριβώς κι έχασα πάνω από 50% ταχύτητα; Εχω πάρει όλες τις εταιρίες τηλέφωνο, ρώτησα για vdsl κι όλοι μου λένε το ίδιο, είμαι στα 3100 μέτρα απ το κέντρο και δεν μπορώ να χω παραπάνω ταχύτητα. Είναι δυνατόν; Στην Ελλάδα του 2012 σε έναν απ τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής να χω τόσο μικρή ταχύτητα κι ο κολλητός μου στην Κέρκυρα χωρίς vdsl να κατεβάζει με 18; Ξέρει κανείς αν στο μέλλον θα υπάρξει κάποια πρόοδο σ αυτόν τον τομέα ή να αρχίσω να ψάχνω για σπίτι πιο κοντά στο κέντρο το τηλεφωνικό; Παιδιά θέλω ιδέες αν κάποιος κατέχει απ αυτά αν υπάρχει ελπίδα να δω μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι η ταχύτητά μου εξαρτάται αποκλειστικά απ την απόσταση; Δηλαδή δεν υπάρχει η τεχνολογία να υπερπηδηθεί αυτό το εμπόδιο; Εχω ξενερώσει και μισώ τις μετακομίσεις αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την ταχύτητα τη στιγμή που πληρώνω για 24. Εχω άδικο;