Χαμηλή Ταχύτητα Internet

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζω σε έναν απ τους μεγαλύτερους δήμους της Αθήνας κι έχω την καταπληκτική ταχύτητα των 3,5 άντε τα πρωινά να δω και 4Mbps. H ιστορία έχει ως εξής: Την πρώτη μου σύνδεση την έκανα πριν 8 χρόνια μόλις παντρεύτηκα και νοίκιασα σπίτι. Εκεί λοιπόν παρόλο που άλλαξα 3 εταιρίες είχα πάντα την ίδια ταχύτητα κοντά στα 9Mbps. Πριν 5 μήνες όπως όλος ο κόσμος έτσι και μένα με ακούμπησε γερά η κρίση και βρέθηκα να χρωστάω 5 ενοίκια αφού απ τη δουλιά μου χρωστάνε κοντά στους 5 μισθούς κι εδώ και δύο χρόνια ζω με έναντι. Ετσι πριν 5 μήνες βρήκα σπίτι φθηνότερο κατά 150 ευρώ ακριβώς 160 μέτρα απ το προηγούμενο σπίτι. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τι έγινε ακριβώς κι έχασα πάνω από 50% ταχύτητα; Εχω πάρει όλες τις εταιρίες τηλέφωνο, ρώτησα για vdsl κι όλοι μου λένε το ίδιο, είμαι στα 3100 μέτρα απ το κέντρο και δεν μπορώ να χω παραπάνω ταχύτητα. Είναι δυνατόν; Στην Ελλάδα του 2012 σε έναν απ τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής να χω τόσο μικρή ταχύτητα κι ο κολλητός μου στην Κέρκυρα χωρίς vdsl να κατεβάζει με 18; Ξέρει κανείς αν στο μέλλον θα υπάρξει κάποια πρόοδο σ αυτόν τον τομέα ή να αρχίσω να ψάχνω για σπίτι πιο κοντά στο κέντρο το τηλεφωνικό; Παιδιά θέλω ιδέες αν κάποιος κατέχει απ αυτά αν υπάρχει ελπίδα να δω μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι η ταχύτητά μου εξαρτάται αποκλειστικά απ την απόσταση; Δηλαδή δεν υπάρχει η τεχνολογία να υπερπηδηθεί αυτό το εμπόδιο; Εχω ξενερώσει και μισώ τις μετακομίσεις αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την ταχύτητα τη στιγμή που πληρώνω για 24. Εχω άδικο;

Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το περιστερι ειναι μια περιοχη που εχει θεμα με τις γραμμες, γιατι ειναι μεγαλη περιοχη και θα επρεπε να ειχε και 2ο αστικο κεντρο.
Το ιδιο προβλημα εχει και φιλος που μενει στην κηπουπολη, κοντα στα 4 χλμ απο το αστικο κεντρο του περιστεριου.
Η μονη λυση ειναι να περιμενεις το vdsl.
Δεν ξερω σε ποια εταιρια εισαι, αλλα δεν εχει αλλα πακετα πχ 8Mb για να μην πληρωνεις αδικα τα 24;

Re: Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το περιστερι ειναι μια περιοχη που εχει θεμα με τις γραμμες, γιατι ειναι μεγαλη περιοχη και θα επρεπε να ειχε και 2ο αστικο κεντρο.
Το ιδιο προβλημα εχει και φιλος που μενει στην κηπουπολη, κοντα στα 4 χλμ απο το αστικο κεντρο του περιστεριου.
Η μονη λυση ειναι να περιμενεις το vdsl.
Δεν ξερω σε ποια εταιρια εισαι, αλλα δεν εχει αλλα πακετα πχ 8Mb για να μην πληρωνεις αδικα τα 24;

Πρώτα απ όλα σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πάμε τώρα να σου απαντήσω εγώ και να ρωτήσω ταυτόχρονα, η εταιρία που είμαι συνδρομητής έχει πακέτο στα 8 αλλά δεν έχει σ αυτό το πακέτο τα απεριόριστα σταθερά που τα χρησιμοποιώ κατά κόρον. Επίσης η Cyta που ρώτησα λέει ότι το vdsl ισχύει για μέχρι 1000 μέτρα απ το αστικό κέντρο. Αυτό δεν το κατάλαβα, ισχύει για τώρα ή είναι έτσι η τεχνολογία οπότε δεν έχω ελπίδα; Κι άντε να περιμένω το vdsl να ρθει σπίτι μου, θα πληρώνω για 50 κανά 50άρι ευρώ και θα χω ταχύτητα 15; Να το βράσω τότε το vdsl. Yπάρχει κάποιος φορέας να απευθυνθούμε μαζικά αν όντως υπάρχει πρόβλημα, ώστε να αιτηθούμε για δεύτερο αστικό κέντρο; Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω ότι σε κάτι χωριά στη μέση του πουθενά κατεβάζουν μέχρι και με 20 έχω δει λόγω ότι ταξιδεύω με τη δουλιά κι εγώ να μην έχω ούτε 4; Ποιος μπορεί να μου πει πότε θα χω εγώ vdsl και τι ταχύτητα; Να δω δηλαδή έστω 30Mbps κι ας δίνω και 50 ευρώ το μήνα, έλεος πια σε άλλες χώρες έχουν ταχύτητα upload μεγαλύτερη απ την δική μου download!!!!!!

Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Και εγω που μενω Χρυσουπολη 700 μετρα απο την πλατεια Δεγλερη τα ιδια χαλια αλλα τουλαχιστον τωρα πληρωνω 4 και εχω 4 ενω πρωτα ειχα το παραμυθι του εως 24

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Πρώτα απ όλα σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πάμε τώρα να σου απαντήσω εγώ και να ρωτήσω ταυτόχρονα, η εταιρία που είμαι συνδρομητής έχει πακέτο στα 8 αλλά δεν έχει σ αυτό το πακέτο τα απεριόριστα σταθερά που τα χρησιμοποιώ κατά κόρον. Επίσης η Cyta που ρώτησα λέει ότι το vdsl ισχύει για μέχρι 1000 μέτρα απ το αστικό κέντρο. Αυτό δεν το κατάλαβα, ισχύει για τώρα ή είναι έτσι η τεχνολογία οπότε δεν έχω ελπίδα; Κι άντε να περιμένω το vdsl να ρθει σπίτι μου, θα πληρώνω για 50 κανά 50άρι ευρώ και θα χω ταχύτητα 15; Να το βράσω τότε το vdsl. Yπάρχει κάποιος φορέας να απευθυνθούμε μαζικά αν όντως υπάρχει πρόβλημα, ώστε να αιτηθούμε για δεύτερο αστικό κέντρο; Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω ότι σε κάτι χωριά στη μέση του πουθενά κατεβάζουν μέχρι και με 20 έχω δει λόγω ότι ταξιδεύω με τη δουλιά κι εγώ να μην έχω ούτε 4; Ποιος μπορεί να μου πει πότε θα χω εγώ vdsl και τι ταχύτητα; Να δω δηλαδή έστω 30Mbps κι ας δίνω και 50 ευρώ το μήνα, έλεος πια σε άλλες χώρες έχουν ταχύτητα upload μεγαλύτερη απ την δική μου download!!!!!!

Καταρχην να πουμε οτι το vdsl ειναι μια κωδικοποιηση η οποια σε σχεση με το adsl+ σου δινει μεγαλες ταχυτητες οταν η αποσταση του καλωδιου σου απο τα dslam ειναι στο 1χλμ (800 μετρα για την ακριβεια θεωρητικα). Αν εισαι πανω απο 1χλμ τοτε ειναι ιδιο με το adsl+
Επειδη ομως αυτη η αποσταση δεν ειναι εφικτη για την πλειοψηφια του κοσμου, για να παιξει σωστα το vdsl και να ωφεληθουν ολοι απο τις αναφερομενες ταχυτητες, πρεπει τα dslam να τοποθετηθουν στα καφαο (K/V).
Σε αυτην την περιπτωση, το μηκος του καλωδιου δεν ξεπερναει το 1χλμ για ολους τους μελλοντικους συνδρομητες.
Αυτην την υπηρεσια μεχρι στιγμης, μονο ο ΟΤΕ την παρεχει και σε ορισμενους δημους. Σταδιακα θα καλυψει την υπολοιπη Αττικη λογικα.
Συγκεκριμενα οι διαθεσιμοι κομβοι του ΟΤΕ ειναι:
Αμπελοκηποι
Βουλα
Καλαμακι

και

Ξανθη
Αλεξανδρουπολη
Κομοτηνη

Αναμενονται οι Σερρες, Νεο Σουλι, ΒΗΠΕ Ασπροπυργου, Βουλιαγμενη, Γλυφαδα, Τερψιθεα

Αυτο που δινει η cyta και καποιες αλλες εταιρειες, ειναι ψευδο vdsl αν μπορω να το πω ετσι.
Δεν δινουν το vdsl απο τα καφαο με αποτελεσμα να καλυπτει ορισμενους συνδρομητες μονο.

Καποιοι παροχοι ομως θα αγοραζουν χονδρικη το vdsl του OTE (ΑΡΥΣ) και θα το μεταπωλουν στους συνδρομητες.
Αυτο το vdsl ειναι που ενδιαφερει και σενα για να εχεις μεγαλες ταχυτητες.