Χαμηλη ταση εξοδου απο UPS

δοκιμές σε φίλο - κοντινό σπίτι, έτσι για να σου (μας) φύγει η περιέργεια σε άλλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δεν μπορεί να γίνει?

Ναι υπαρχει σπιτι γνωστου και φιλου ...
θα το κουβαλησουμε μαζι (τα UPS) μεχρι το σπιτι του ?

15 κιλα μπορω να τα σηκωσω (και 40 μπορω ) αν καποιος μου τα δωσει ακριβως
στο υψος της αγκαλιας ! Να κανω ελαφρια επικλιση 3 μοιρων μπροστα ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ...
τελος για μενα. Αν ειχες δισκοκηλη θα με καταλαβαινες (ευχομαι ποτε να μην με καταλαβεις).
Ολες οι περιστροφικες καμψεις της μεσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ εφ'ορου ζωης. Και δεν γινεται
να σηκωσεις ενα τετοιο θηριο και να ΜΗΝ κανεις την παραμικρη περιστροφικη κινηση
στην μεση (δεξια-αριστερα, ειτε μπαινωντας στο ασανσερ, ειτε στριβωντας πορτες).

Τα UPS θα πανε με courier στο Πλαισιο. ΔΕΝ υπαρχει αλλη λυση.

Last edited:
Για τον φιλο μου τον Δημητρη
"
supersonic has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.
"
Πως θα συννενοηθουμε αυριο ?
Θα περιμενω μπροστα στην οθονη του PC σαν την νυφη του παραμυθιου ?
Αδειασε λιγο το mailbox σου να στειλω κανα κινητο (ελεος πια με το mailbox σου !!!) :laugh:

Μην ανυσηχεις ...
Εχω μαθει ολα μονος μου να τα κανω.
Ευτυχως ζουμε σε οργανωμενες κοινωνιες και οχι σπηλιες.
Ολα γινονται -bye-

Ισως να κατορθωσω (επι πληρωμη) να φερω τεχνικο του Πλαισιου στο σπιτι (χλωμο).
Τουλαχιστον με ενα πολυμετρακι για να πιστοποιησει τα λεγομενα μου.
Αλλα και να μην ερθει, τα UPS βλεπω να επιστρεφονται για να παρω κατι αλλο.
(δεν ξερω ακομα τι ....)

Μολις τα αφησα στο Πλαισιο να τα κοιταξουν.
Τα πηγα με δυο φιλαρακια μου που τους ξεχαρβαλωθηκε η μεση !!!!
Πανω στην υποστηριξη (στον ημιοροφο) εβαλα στους τεχνικους να τα βγαλουν απο τα κουτια
για να τα μετρησω ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ με το ιδιο πολυμετρο που τα μερησα σπιτι.
Και τα δυο εδειχναν Input : 222 V και Output : 223 V !!!!!
Και στο πολυμετρακι μου, και στο καντραν του UPS.
Με τα ιδια ακριβως καλωδια.

ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ να καταλαβω τι συμβαινει και στο σπιτι δειχνουν Input : 237 V - Output : 206 V.
ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ !!!!

Μου ειπαν οτι θα τα αφησουν μεχρι το βραδυ στην πριζα (και τα δυο) στην περιπτωση που η ταση εξοδου
πεσει κατω απο 210 V.

Κατα 99%, η υψηλη ταση εισοδου (στο σπιτι μου) ριχνει την ταση εξοδου στα 206 V.
ΟΜΩΣ, τα UPS δεν τα αγοραζουμε μονο για την μπαταρια αλλα και για το AVR μεσα τους.
Τα χρηματα πανε και για κεινο το ρημαδι το Output, οχι μονο την σπανια στιγμη που θα πεσει το δικτυο.
Και εκει ... σε μενα τουλαχιστον .... ΔΕΝ λειτουργει το συστημα. Τα UPS του Πλαισιου ειναι αψογα
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.

Last edited:
Μολις τα αφησα στο Πλαισιο να τα κοιταξουν.
Τα πηγα με δυο φιλαρακια μου που τους ξεχαρβαλωθηκε η μεση !!!!
Πανω στην υποστηριξη (στον ημιοροφο) εβαλα στους τεχνικους να τα βγαλουν απο τα κουτια
για να τα μετρησω ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ με το ιδιο πολυμετρο που τα μερησα σπιτι.
Και τα δυο εδειχναν Input : 222 V και Output : 223 V !!!!!
Και στο πολυμετρακι μου, και στο καντραν του UPS.
Με τα ιδια ακριβως καλωδια.

ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ να καταλαβω τι συμβαινει και στο σπιτι δειχνουν Input : 237 V - Output : 206 V.
ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ !!!!

Μου ειπαν οτι θα τα αφησουν μεχρι το βραδυ στην πριζα (και τα δυο) στην περιπτωση που η ταση εξοδου
πεσει κατω απο 210 V.

Κατα 99%, η υψηλη ταση εισοδου (στο σπιτι μου) ριχνει την ταση εξοδου στα 206 V.
ΟΜΩΣ, τα UPS δεν τα αγοραζουμε μονο για την μπαταρια αλλα και για το AVR μεσα τους.
Τα χρηματα πανε και για κεινο το ρημαδι το Output, οχι μονο την σπανια στιγμη που θα πεσει το δικτυο.
Και εκει ... σε μενα τουλαχιστον .... ΔΕΝ λειτουργει το συστημα. Τα UPS του Πλαισιου ειναι αψογα
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.

Θα διαφωνήσω, στο σπίτι μου η τάση είναι μονίμως πάνω απ τα 240, έχω μετρήσει και 244 όμως πάντα το ups μου δείχνει 230 και ακούω το χαρακτηριστικό μπιπ της διόρθωσης τάσης πολύ συχνά, βέβαια όπως σου είπα έχω αυτά με την πορτοκαλί οθόνη.

244 V στον επιτηρητη τασης (στον πινακα) η στις πριζες (με πολυμετρο) .... ???

(230 η 220 V .... δεν μου εδειξε ΠΟΤΕ το UPS )

Με πολύμετρο της δουλιάς μου, (ψυκτικός - ηλεκτρολόγος βιομηχανικών εφαρμογών γαρ) μετράω στις πρίζες και φυσικά στην είσοδο του ups, γι αυτό όταν έλειπα διακοπές χωρίς φορτίο πρέπει να πιασε τα 250 και μου κάηκαν δύο τροφοδοτικά, του ρούτερ και του φορτιστή στο σκουπάκι. Το συγκεκριμένο που έχω εγώ μονίμως διορθώνει την τάση στα 230, ακούω το μπιπ όταν το κάνει.

Καλα ...
εφυγες διακοπες και αφησες πραγματα στην πριζα ?

(εγω κατεβαζω τον γενικο ... :p ... οχι οτι χρειαζεται !)

Ναι άφησα γιατί παρακολουθώ το σπίτι εκ του μακρόθεν και άφησα και το ψυγείο για τα φάρμακα, εξάλλου 6 μέρες έλειψα όχι κανά μήνα.

Αν μεχρι αυριο, στο Πλαισιο, ΔΕΝ παρατηρηθει η πτωση τασης που παρατηρησα στο σπιτι μου
οι επιλογες μου ειναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ :

1) η ... παραγγελνω τα ιδια (αντικατασταση). Αρα, 206-207 V μεχρι να κλαψω κατι !
2) η ... παραγγελνω το APC 1500VA Line Interactive Smart (στα 550 ευρω) που ομως ....
ΔΕΝ εχει εξοδους σουκω (κατι "αμαρτωλες" ΙΕC 320 C13 βλεπω). Και θυμαμαι που ρωτησα
μαγαζι ηλεκτρικων (περσι) που με ενημερωσε οτι ειναι σπανια τα καλωδια με το αντιστοιχο φις.

Απάντηση: Re: Χαμηλη ταση εξοδου απο UPS

2) η ... παραγγελνω το APC 1500VA Line Interactive Smart (στα 550 ευρω) που ομως ....
ΔΕΝ εχει εξοδους σουκω (κατι "αμαρτωλες" ΙΕC 320 C13 βλεπω). Και θυμαμαι που ρωτησα
μαγαζι ηλεκτρικων (περσι) που με ενημερωσε οτι ειναι σπανια τα καλωδια με το αντιστοιχο φις.

δεν είναι καθόλου σπάνια. π.χ. http://www.msystems.gr/index.php?category=2901&product=11028 (ψάξε λογικά θα βρεις και φτηνότερα) . Αλλά μπορείς να φτιάξεις και μονος σου...

το C13 και το C14, είναι αρσενικό με θηλυκό... google it :-)

μπα μην μπεις καν στον κόπο:
P004-SERIES-features.jpg

http://wwwhome.cs.utwente.nl/~ptdeboer/misc/mains.html

αυτός εδώ την μετράει με βάση το λάθος ενός ρολογιού.
Είπα μπορεί να λέω βλακεία.
Πάντως δεν ξέρω τι εγγύηση δίνει η ΔΕΗ για τους 50 κύκλους (και φυσικά αν υπάρχει απόκλιση αν αυτή εμφανίζεται κάπου αλλού ως πτώση τάσης...)