Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Ολα που λες "κάνουν". Το θέμα είναι τι θες...
Η λύση που λέμε στα περισσότερα ποστ με Μ/Β το ιντελ D201GLY2, ειναι μια χαμηλού κόστους - κατανάλωσης - θορύβου, μετρίων επιδόσεων all in one... Χρησιμοποιώντας και κάποια κομμάτια που ίσως εχεις από παλιά (π.χ. τον δίσκο του λάπτοπ, ένα παλιό ΑΤΧ τροφοδοτικό κλπ), μπορεί να βγει πραγματικά οικονομικό...

Kανά νέο από τα δικά σας?

Εγώ σκέφτομαι για ένα μικρό κουτάκι (πάλι), αφού ο ξύλινος σκελετός που επίσης σκεφτόμουν, εχει διάφορα εμπόδια...

Τωρα είδα αυτό...

Πρεπει να ρωτήσω τον κατασκευαστή τους, αν τελικά τα picoPSU αντεχουν 24/7... :ears:

Η όπως εχει αναφερθεί και νωρίτερα, ένα Μ300...

Το πρώτο δεν βλέπω να εχει στο πακέτο riser card, ουτε καθόλου οπές εξαερισμού, αλλά εχει "αυτάκια" που μπορεί να μπει και σε εμάξι ευκολότερα. Ειναι όμως από Ευρώπη. Το δευτερο ειναι φτηνότερο, εχει riser card, αλλά είναι από Αμερική.

Last edited:
http://www.mini-box.com/80w-AC-DC-Power-Adapter-12v-6-6A?sc=8&category=13
http://www.mini-box.com/picoPSU-90?sc=8&category=13

Noμίζω ότι αυτά τα δύο είνα πιο καταλληλα για την περίπτωση μας...

(συνεχίζω)
Tελικά δεν είναι έτσι όπως τα έγραφα τότε...
Δείτε εξήγηση από το mini-box γιατί δίνουν σαν πακέτο το picoPSU των 90W, με τον μετασχηματιστή των 60W...

Q) You sell DC-DC converters that have more power than your AC adapters, why?
A) The total power of our DC-DC adapters is a sum of the power on the 12V, 5, 3.3, -12. While the DC-DC adapter is capable of handling lots of Amps on certain rails, it is almost impossible to use all rails at full power at the same time! As a result, a 60Watt adapter is more than adequate for most mini-ITX applications.

Aρα και με 60άρη θα κάναμε δουλειά. Βεβαια είναι τόσο μικρή η διαφορά, που δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο...

Το ξέρω οτι σας πρήζω με τα απανωτά ποστ, αλλά δεν μπορώ να κάνω edit τα προηγούμενα... :HTEHETH63:

Λοιπόν ρώτησα το mini-box που ειναι ο κατασκευαστής τους, αν τα picoPSU και οι αντίστοιχοι μετασχηματιστές, μπορούν να δουλέψουν 24/7. Επίσης ρωτησα αν εχουν πρόβλημα με το modified sinwave που δίνει το 90% των ups (όπως και το δικό μου APC σε περίπτωση blackout). Αυτά... :ADFADF1:

Το δικό μου picoPSU δεν βλέπω να ζορίζεται από την 24/7 λειτουργία..
(σύντομα αναλυτική παρουσίαση..)

Επίσης, τη στιγμή που το τροφοδοτικό είναι πάλμο, δεν έχει κανένα πρόβλημα με το modified sine wave.

Για να δούμε βέβαια και την επίσημη απάντηση..

Ίσως να έχει όμως ένα μικρό πρόβλημα αν είναι active PFC (power factor correction)...

Last edited:
Το δικό μου picoPSU δεν βλέπω να ζορίζεται από την 24/7 λειτουργία..
(σύντομα αναλυτική παρουσίαση..)

Επίσης, τη στιγμή που το τροφοδοτικό είναι πάλμο, δεν έχει κανένα πρόβλημα με το modified sine wave.

Δεν μου εχουν απαντήσει ακόμα, και μιλάμε είμαι με τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το "buy it now" και κρατιέμαι με τα χίλια ζόρια... :furious3:

Από που το πήρες εσύ, και ποιο πήρες τελικά? (δεν θυμάμαι να το εχεις αναφέρει)
Εγώ λέω από ebay (αμερική), 90W picoPSU & μετασχηματιστής 80W & εξοδα αποστολής, 50 τελική...

Αυτό ακριβώς πήρα και εγώ, στα ίδια λεφτά! :smile:

Ήρθε κανονικά με USPS χωρίς πολλά πολλά..

MITXPC ? :grandpa:

Zητησες αποστολή ως δώρο ("gift"), ή να αναγράψει πολύ μικρό κόστος για αποφυγή τελωνείου? Μήπως τα έκανε από μόνος του αυτά?

Last edited:

....

Dear Sir,

Our products can function 24/7 with no problems. For sales and pricing, please contact ....
Should you need other details please don't hesitate to contact us!

Best Regards,

Χρειάστηκαν 4 μέρες, για να μην μου απαντήσουν αυτό που βλέπετε... τίποτα για UPS... μονο οτι αντέχει 24/7... Ωραία "επίσημη απάντηση" έδωσαν...

Re: Ιntel D201GLY2 πλήρες και συμμαζεμένο...

Ηρθε προχτές και το picoPSU.90, οπότε εκατσα και το συμμάζεψα...

Του εφτιαξα ένα ξύλινο σκελετό, όπως έλεγα δλδ. Δεν είναι και ότι καλύτερο δυνατό, αλλά σίγουρα καλύτερο από πριν που ήταν όλα ψιλοχύμα. Με το pico γλύτωσα πολύ χώρο.
Ο ανεμηστήρας μαλλον θα πρεπει να ρίξει στροφές, γιατί κρυώνει το μηχανάκι... Ακου 24 βαθμούς το cpu... :grinning-smiley-043 Ισως τον πάω στα 5V, τώρα είναι στα 12V (σχετικά αθόρυβος είναι, αλλά καλύτερα να γίνει ακόμα περισσότερο).

Attachments

• D201GLY2_front.jpg
    D201GLY2_front.jpg
    114.3 KB · Views: 79
  • D201GLY2_back.jpg
    D201GLY2_back.jpg
    128.8 KB · Views: 54
  • D201GLY2_left.jpg
    D201GLY2_left.jpg
    116.7 KB · Views: 49
  • D201GLY2_right.jpg
    D201GLY2_right.jpg
    110.6 KB · Views: 62
  • D201GLY2_temp.jpg
    D201GLY2_temp.jpg
    6.3 KB · Views: 35
Επίσης τον ανεμηστήρα, εκρεμεί να τον βιδώσω (τωρα είναι μόνο σφηνομένος)

Και τέλος αλλη μια φωτό, για να καταλάβετε για το μέγεθος της όλης κατασκευής... -bye-

Attachments

• D201GLY2_sizes.jpg
    D201GLY2_sizes.jpg
    118 KB · Views: 65
ο διάδοχος...

http://www.cartft.com/catalog/il/934

Intel D945GCLF (with integrated Atom 1.6Ghz CPU) BOX *new*

The Atom-CPU is a perfect basis for a low-cost system. It works very energy saving and therfor is perfect for mobile usage. But also can be used as a server, Car-PC or Multimedia solutions.

Atom-CPU mainly was developed for the upcoming „Mobile Internet Devices“ (MID), which are fielded between notebooks and cell phones. „The processors were equipped in 45nm production with the worlds smallest transistors“, said Intels Vice President Sean Maloney.

As IT-world currently is crying for „GreenIT“ schreit, this mainboard can be the answer. For example Intel was able to reduce the power consumption of the CPU from precessor D201GLY2 from 20W to 2.05W, which is really incredible ! Here other mainboards can not compete with !

(αν και στην σελίδα της intel δεν την βρίσκω, ή μάλλον βρίσκω αυτό το Μ/Β αλλά είναι μια παλιά υλοποίηση για μια συμβατική micro-ATX... )

Last edited:
δεν αντιλέγω, απλά μου φαίνεται κάπως παράξενο που στοιχεία υπάρχουν μόνο μέσω του carTFT... Ουτε στην σελίδα της intel δεν υπάρχει...