Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Ερώτηση: Θα μπορούσε να πάρει τηλεχειρισμό ? (remote control)

Φαντάζομαι όσα RC έχουν usb/serial πομποδέκτη, θα λειτουργούν μια χαρά (π.χ. http://www.pcremotecontrol.com/solutions/solutions.htm )
Αν λες για οθόνη με πομποδέκτη όπως τα μηχανάκια με το iMon, αυτό δεν έχει πρόβλεψη για να μπει τέτοιο μαραφέτι, ισως μπορεί όμως να μπει σαν DIY με κόψε - ράψε στην πρόσοψη (πλαστική ειναι) κάτω από το dvdrom... Αν και μάλλον το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.

Ξέρω τι λές, έχω το Bach.
Όχι μιλάω για απλό τηλεχειρισμό (να βλέπεις τις κινήσεις στη TV).
Ευχαριστώ

PS (Μια χαζή ερώτηση): Ύπάρχει τρόπος να μετρήσει κανείς τη γενική κατανάλωση ρεύματος?
Η mobo μου έχει μιά εφαρμογή που σε πληροφορεί για τη κατανάλωση της cpu ανά πάσα στιγμή. Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα?

Και εγώ BACH έχω... ως πότε να δούμε :BDGBGDB55:

Για την κατανάλωση: μάλλον μπακαλίστικα μπορείς να την δεις αν έχεις ups, από το software του ίδιου του ups (έτσι την βλέπω εγώ από το APC μου, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβής η μέτρηση). Για σωστές δουλειές, υπάρχει μια συσκευή που μοιάζει με πολύμπριζο, που η δουλειά της είναι ακριβώς αυτή. Την βάζεις στην μπρίζα, και στην δική της μπρίζα βάζεις τις συσκευές σου, και αυτή σου εμφανίζει πόσο καίνε... Κόστος κάπου 15 ευρώ. Είχα δει λινκ για ηλεκτρονική αγορά, αλλά δεν θυμάμαι πια που το είχα δει... γεράματα. :grandpa:

Πολύ ωραίο φίλε.:grinning-smiley-043

Απέκτησε σπίτι το πιτσιρίκι !!:BDGBGDB55:

Καλοδούλευτο.-bye-

Ευχαριστώ Γιώργο! -bye-

Μερικές ακόμα φωτό... (υπάρχουν 1-2 ακόμα στο http://www.lykman.gr/gallery/thumbnails.php?album=28 , με κλικ στα παρακάτω thumbs ανοίγουν φωτό πλήρους μεγέθους)

Με βγαλμένη την πρόσοψη:

Κατά την -προσωρινή μέχρι να πάρω τον λεπτό ανεμιστήρα που σκέφτομαι- εγκατάσταση του zalman fanmate2 και σύνδεση αυτού με τον 6ρη εσωτερικά στο κουτί για τον δίσκο (αυτός που υπήρχε εκεί από την μάνα του, ο γνωστός "φασαρίας" που εχουν και τα Bach και άλλα κουτιά της ΤΤ στο πίσω μέρος), και τον 8ρη για από πάνω από το κουτί:

Μέσα στο έπιπλο αφού ξανάγινε ένα κομμάτι:

Και τελευταίο... άφησα την νέα μέτρηση κατανάλωσης (μέσω UPS, με γνώση ότι μπορεί να μην είναι και τόσο αξιόπιστη). Την προηγούμενη φορά, μάλλον είχα ξεχάσει στο UPS και τα δύο ρούτερ (adsl/voip και gigabit) και την βάση του ασύρματου, και μου έβγαζε ~34 έως 37watt. Τώρα μόνο με το πιτσιρίκι, και μάλιστα και με 3.5" δίσκο μέσα αντί 2.5" (αλλά χωρίς και την έξτρα gigabit PCI κάρτα) που του είχα έως τώρα, μου έγραψε...

27watt!! :grinning-smiley-043 :BDGBDGB53: σε απόλυτο iddle! (αποσυνδεδεμένο δίκτυο, προγράμματα κλειστά).

Last edited:

PS (Μια χαζή ερώτηση): Ύπάρχει τρόπος να μετρήσει κανείς τη γενική κατανάλωση ρεύματος?
Η mobo μου έχει μιά εφαρμογή που σε πληροφορεί για τη κατανάλωση της cpu ανά πάσα στιγμή. Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα?

Λοιπόν, θυμήθηκα που τους είχα δει τους μετρητές που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου...
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=217016 (ωραίο το άρθρο)

16ε έχει.

Αποκτήθηκε και μετρητής κατανάλωσης... :BDGBGDB55:

Το πρώτο που μέτρησα (ήταν εύκολα προσβάσιμο) ήταν το eee 901 μου... Το οποίο έχει τις εξής διαφορές από τα υπόλοιπα eee 901:

2GB / 533 (667 κατασκευή) ΜHz μνήμη
RunCORE 16GB δεύτερο SSD
SDHC 8GB μόνιμα πάνω του
ubuntu 8.10 με τροποποιημένο eee-kernel. Ταχύτητες επεξεργαστή: 800 - 1600MHz (και όχι 600 - 1680ΜΗz όπως εχει με τα ΧΡ)

Χωρίς μπαταρία (απευθείας στο AC δηλαδή), με φωτεινότητα οθόνης νορμάλ προς χαμηλή, με ενεργό και σε χρήση το wifi, και με κλειστό το ΒΤ και την Web Camera... Έβλεπα από 11W σε iddle έως 15W (σπάνια) μάξιμουμ... Αυτά είναι... :grinning-smiley-043

το επόμενο "θύμα" θα είναι το κατεβαστήρι...

Last edited:
Νέος παίχτης, πραγματικά χαμηλής κατανάλωσης! Το 945GSE των netbooks, ήρθε και στα mini itx...

Intel D945GSEJT

τα καλά:
gigabit lan
dvi-d
2x sata2
spdif
ενσωματωμένο τροφοδοτικό, θέλει μόνο 12V στην είσοδο του (π.χ. από ενα power brick)

To υπολογίζω να καίει γύρω στα 10w το πολύ... :grinning-smiley-043

Νέος παίχτης, πραγματικά χαμηλής κατανάλωσης! Το 945GSE των netbooks, ήρθε και στα mini itx...

Intel D945GSEJT

τα καλά:
gigabit lan
dvi-d
2x sata2
spdif
ενσωματωμένο τροφοδοτικό, θέλει μόνο 12V στην είσοδο του (π.χ. από ενα power brick)

To υπολογίζω να καίει γύρω στα 10w το πολύ... :grinning-smiley-043

Νάτα, νάτα...
http://www.homeserverhacks.com/2009/06/hands-on-whs-build-with-intel-d945gsejt.html

Hands on WHS build with the Intel D945GSEJT (only 14 watts average)

Πραγματική κατανάλωση με δίσκο 3.5" WD Green, από 12 - 16watt... :SFGSFGSF::firstprize:

VIA Trinity... ο (θα ήθελε η VIA) αντίπαλος του ΙΟΝ...

http://www.via.com.tw/en/products/embedded/ProductDetail.jsp?productLine=1&id=970&tabs=1
http://www.fudzilla.com/content/view/15617/37/

via_trinityvb8003_3.jpg

The VIA VB8003 Mini-ITX board combines a 1.6GHz VIA Nano processor, VIA VX800 unified media system processor and an DX10.1 S3 Graphics 435 ULP onboard discrete graphics processor, offering system integrators the perfect platform for the development of next-generation digital devices that take advantage of today's high resolution HD multimedia content and the latest graphics architecture.

The VIA VB8003 Mini-ITX board features a comprehensive array of on-board multimedia I/O, including two HDMI ports, a DVI port and a VGA port. By harnessing the power of both the S3 Graphics 435 ULP graphics processor and the integrated IGP of the VIA VX800 MSP, the VIA VB8003 can be configured to power up to four, independently configurable displays at resolutions up to and beyond 1080p.

The S3 Graphics 435 ULP dedicated graphics processor is specially designed to provide advanced multimedia capabilities for next-generation embedded applications and is the lowest power DX10.1 GPU on the market today. The S3 Graphics 435 ULP also features the ChromotionHD™ engine, providing true HD quality 1080p playback on the latest HD standards including Blu-ray Disk, H.264, VC-1, WMV-9, MPEG-2/4 and AVS, at resolutions of up to 2560 x 1600 pixels.

The VIA VB8003 supports up to 4GB of DDR2 system memory, with of 256MB of dedicated GDDR3 graphics memory. On-board I/O includes dual HDMI, a DVI port, VGA port and two RCA jacks, dual Gigabit Ethernet RJ-45 ports, 4 USB 2.0 ports, serial and PS2 ports. Storage includes two S-ATA ports, a 40-pin IDE and a type 2 Compact Flash slot.
Key Features

* Onboard S3 Chrome 435 ULP. Supports ChromotionHD™ multimedia video engine, enabling hardware acceleration for H.264, VC-1, MPEG-2, WMV-HD, and AVS
* Supports 4 display outputs including HDMI, DVI, & CRT
* Supports DDR2 533/667 SDRAM
* Supports one IDE and two SATA hard drives
* Supports Compact Flash type II
* Supports six USB 2.0 ports
* Supports two COM ports
* Supports HD audio

Η άποψη μου? Εκτός από τα διπλά hdmi / gigabit lan αν τα χρειάζεται κάποιος, σε όλα τα άλλα μάλλον είναι πολύ πίσω από το ΙΟΝ...

Last edited:
ZOTAC IONITX-B - motherboard - mini ITX - GeForce 9400 - 1.6 GHz

base_media

Serial ATA-300 (RAID), eSATA port, 0 MB / 4 GB (max), DDR2 SDRAM, Sound card, 10 x USB

You can experience fluid and vivid high-definition video playback with the ultra-compact ZOTAC ION motherboard. The mini-ITX form factor ZOTAC ION motherboards combine a high-performance NVIDIA ION graphics processor with a power-efficient Intel Atom processor for the ultimate eco-friendly platform that has no troubles handling regular web browsing, e-mail, productivity and HD video playback tasks.

NVIDIA PureVideo HD technology harnesses the power of the NVIDIA ION GPU's 16 high-speed stream processors for high-definition Blu-ray playback capabilities. PureVideo HD technology decodes HD video formats and enhances standard-definition videos with the NVIDIA ION GPU for flawless HD and superior SD video playback.

Να και μια motherboard, για χτίσεις και ένα πολύ οικονομικό pc $139.99