Χαμηλός ενισχυτής για Klipsch RF-10

konnos

Senior Member
19 June 2006
469
Λάρισα
Γεια σας και πάλι :)
Εχω βάλει στο μάτι τα RF-10 τα οποία τα βρήκα σε μια ελαφριά προσφορά και διάβασα στο avclub και σε άλλα sites καλά λόγια περί τίμιων ηχείων κτλ. Για αρχή θα αγοράσω αυτό το ζεύγος και μάλλον και το κεντρικό. Στην παρούσα φάση δε νομίζω πως 8α ολοκληρώσω το σετ με τα πίσω ηχεία, διότι δε θέλω να έχω καλώδια να τρέχουν προς τα πίσω και έτσι πως είναι το καθιστικό δε θα μου προσφέρουν τα μέγιστα.

Έχω το εξής πρόβλημα, το έπιπλο για την τηλεόραση δεν αγοράστηκε με προοπτική ενισχυτή αλλά κυρίως για DVD κτλ. Όμως μου αρέσει πολύ και θα το σκεφτώ αρκετά πριν το αλλάξω. Το ωφέλιμο ύψος λοιπόν που έχω διαθέσιμο στα δύο ράφια είναι 14cm και 14.9cm. Γνωστός μου συνέστησε τον Denon 1910 (και βρήκα και το 1610 σε καλή τιμή) αλλά είναι 17cm ύψος. Οι μικρότεροι Yamaha έχουν καλό ύψος (15.1cm και 8α του βγάλω και τα πόδια για να χωράει - ξέρω το γ%^σα!!)

Ως μεταλάς και για τις ταινίες δράσης που 8α βλέπω τι θα ήταν καλό να διαλέξω. Το λέω αυτό από άποψη ταιριάσματος γιατί δεν έχω ιδέα από αυτά και για ακρόαση από χλωμό εως αδύνατο.

Ο χώρος μου είναι 6.50x5.00 μείον ο χώρος της κουζίνας που είναι περί το 1.80 με ένα μικρό χώρισμα.

Η όποια συμβουλη-παρατήρηση θα εκτιμηθεί

Ευχαριστώ. Το σχετικό το είχα ήδη διαβάσει πριν κανένα μήνα περίπου αλλά μάλλον το ξέχασα. Θα του ξαναρίξω μια ματιά

π.χ. κατι τέτοιο μου αρκεί για να δώσει ικανή ισχύ στα klipsch RF-10 και μελλοντικά και στα υπόλοιπα; Επειδή υποτίθεται οτι τα συγκεκριμένα ηχεία είναι ευκολα στην οδήγηση, τα 50W ανα κανάλι του Marantz θα αρκέσουν;

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1505

Αν τα watt ήταν πραγματικά 50 ανά κανάλι θα ήταν αρκετά. Στις περιπτώσεις των A/V ενισχυτών, τα νούμερα αυτά συνήθως απέχουν απ' την πραγματικότητα....

Ναι αλλα εφοσον εχω μονο τα 2 μπροστινα κ το κεντρικο δε θα πάρω καλύτερη ισχύ απο αυτά τα 3 κανάλια? Sorry για τις noob ερωτήσεις αλλά αν δε θέλω να αλλάξω έπιπλο τότε οι επιλογές μου φαινεται πως είναι λιγοστές και ανησυχώ μήπως το μετανιώσω για τα λίγα σχετικά χρήματα που κοστίζει ένα τραπεζάκι.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1643 αυτό βλέπω επίσης με περιορισμένο ύψος. Δε ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα που δίνω links από συγκεκριμένο μαγαζί ή πρέπει να δώσω της εκάστοτε εταιρείας.

Last edited: