Χάνει την εικόνα σε 2'

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
Εχω εδώ και 5 χρόνια μια thomson lcd 20" που έχει χρωματικά ξαιρετική εικόνα.

Εδώ και δύο μέρες κάνει το εξής: Ανοίγει κανονικά και μετά από 2' μένει μόνο ο ήχος και η εικόνα χάνεται εντελώς (μαύρη οθόνη).

Αν μετά από 2-3 λεπτά την ξανανοίξω η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Τι είναι; Τροφοδοτικό; αξίζει να την φτιάξω ή πάμε γι άλλα;

Ωραία...
Πάμε για έξοδα!
Για υπνοδωμάτιο την είχα και μας άρεσε πολύ λόγω της εξαιρετικής χρωματικής απόδοσης. Εβγαζε ζεστά ωραία χρώματα του στυλ των καλών philips. Δηλαδή φυσικούς "κιτρινωπούς" τόνους δέρματος και όχι ασπροκόκκινους όπως βγάζει η πλειοψηφία των lcd που βλέπω.

Τέτοια απόδοση έχω δει μόνο σε δυο 32" μοντέλα από όσες τουλάχιστον είδα τώρα τελευταία να παίζουν:

Toshiba regza 32AV733DG
και
LG LD450 (τα κομάτια με S-IPS PANEL)

κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! Και ότι άλλο ναναι αλλά μην πάμε ψηλά σε τιμή!
Αναλογικά κανάλια σε επαρχία θα δείχνει.

Λοιπόν μετά από τεστάρισμα σε κατάστημα κατέληξα μεταξύ: LG 32LD450 vs Philips 32PFL3605H vs Samsung LE 32C450.
Ολες στο ίδιο κόστος περίπου.
Χρωματικά μου αρέσει καλύτερα η LG που φοράει AS-IPS panel (τουλάχιστον αυτή που είχαν στο κατάστημα). Για τη philips δεν είμαι πολύ σίγουρος διότι την είχαν υπερφωτίσει και έκαιγε τα ανοιχτά χρώματα ενώ δεν υπήρχε δυνατότητα να τη ρυθμίσω.

Αν πάω για τη samsung παίζει να την πατήσω σε σχέση με το τι πανελ θα φοράει;
Είχα διαβάσει ότι είναι λίγο λοταρία τι θα σου τύχει.
Μην φορτωθώ καμιά σκαρταδούρα...

Στα μοντελα σαν και αυτα που συζηταμε μην περιμενεις να παρεις και οτι καλυτερο κυκλοφορει.

Ολοι οι κατασκευαστες κοιταζουν να ριξουν το κοστος.

Αν χωραει 42" κοιτα την LG 42PJ550 στα 400-430 που εινα πολυ ανωτερη απο ολες τις παραπανω.

Χρωματικά είναι όπως τη θέλω; (φυσικούς τόνους δέρματος όπως η LG 32LD450)

Είμαι επαρχία και είναι απίθανο να την έχουν να τη δω...
Θα πρέπει να την παραγγείλω μάλλον μεσω ιντερνετ

Δεν ξερω τι εννοεις ακριβως φυσικους τονους παντως στις πλασμα γενικα τα χρωματα ειναι πιο φυσικα και θυμιζουν πιο πολυ CRT.

Επισης το γυαλι δημιουργει ανακλασεις που μπορει καποιους να τους ενοχλουν αλλα σε συνδυασμο με την αυξημενη αντιθεση κανουν την εικονα πιο τρισδιαστατη και λιγοτερο "ψοφια" οπως ειναι στις LCD.

Κοίτα λίγο εδώ http://makeupforlife.net/2007/05/prom.html
Θέλω να βγάζει το χρώμα όπως είναι στην κάτω δεξιά από τις 6 φωτογραφίες.
Αν βέβαια αυτό είναι πράγματι το φυσικό της κοπέλας...
Συνήθως βγάζουν ασπροκόκκινο δέρμα όπως είναι στις άλλες 2 κάτω (κέντρο και αριστερά) παραποιώντας την πραγματικότητα!
Εχει να κάνει τόσο με το πανελ όσο και με τη ρύθμιση θερμοκρασίας χρώματος και τα bit βάθους χρώματος. Στις crt συνήθως οι καλές philips έβγαζαν τη σωστή απόχρωση και οι sony όχι (οι πρώτες ήταν ρυθμισμένες γύρω στους 6500 kelvin και οι sony γύρω στους 9000 από όσο θυμάμαι).
Με ενοχλεί πολύ να βλέπω καρτουν αντι αληθινά χρώματα.

*Caucasian Skin tone νομίζω λέγεται αυτό που ζητάω

φίλε καλησπέρα,
1. γιατί δεν κάνεις τον κόπο να την πας σε κανα μάστορα και να δεις πόσο μπορεί να είναι το κόστος? μπορεί να φτιάχνεται και το κόστος να είναι μικρότερο από το να αγοράσεις καινούργια τιβι.
2. για τα χρώματα που λες, όποια και να αγοράσεις, μπορείς να προσαρμόσεις τα χρώματα και τη φωτεινότητα σύμφωνα με τα γούστα σου. Γενικά να ξέρεις πως υπάρχει μαζική παραγωγή, οπότε η αγορά πλέον και η αξιοπιστία αποτελούν λαχείο..

Ευχαριστώ φίλε

Μπορεί να φτιάχνεται αλλά εδώ ένα ρολόι κουζινας άλλαξα και έδωσα 200! Θα κοστίζει σίγουρα... Υστερα είναι οτι μας πέφτει πλέον μικρή με τις 20 ίντσες της.

Δεν ρυθμίζονται τα χρώματα όσον αφορά τη χρωματική απόδοση που λέω. Ακόμα και αν βάλεις πχ warm κλπ δεν μπορείς να τη "φέρεις" με τίποτα.
Συνήθως τα s-ips panel διακρίνονται για τους φυσικούς τόνους που αποδίδουν!

Οι περισσότερες τηλεοράσεις σήμερα, διαθέτουν επιλογή για τη θερμοκρασία λευκού. Συνήθως, το "Θερμό" ή "Θερμό 2" αντιστοιχεί στυς 6.500Κ...

Επίσης, η επιλογή της προρρύθμισης "cinema" ή "movie" δίνει συνήθως το πιο κοντινό στα πρότυπα, χρωματικό αποτέλεσμα.

Last edited:
το ξέρω αλλά παρόλα αυτά δεν αποδίδουν σωστα παρα μόνο ελάχιστες! Συνήθως πάνε απο κόκκινο σε μπλε χωρίς να δημιουργούν ποτέ τους ζεστούς φυσικούς τόνους.
Προφανώς δεν αρκεί μόνο η ρύθμιση θερμοκρασίας...

Ξέρω ότι μπορει να σας φαίνεται υπερβολικό αλλά το παρατηρώ και μου είναι πολύ ενοχλητικό.
Οι crt που είχα πάρει βασισμένος σε αυτό ήταν μια Bang and Olufsen (αν το γραφω σωστα) και μια Loewe που τα έσπαγαν!

Last edited:
Μπορείς πάντα να πάρεις και μία τηλεόραση με πιο πλήρη ρυθμιστικά για το χρώμα (π.χ. CMS), αν και δε νομίζω πως θα δυσκολευτείς να βρεις συσκευή που να ξεπερνά σε επιδόσεις την παλιά σου Thompson...

καλημερες παιδια,
επειδη εχω παρομοιο προβλημα ειπα να μην ανοιξω καινουργιο θεμα.

λοιπον, εχω μια samsung, την LE22A457C1D και χθες το βραδυ ενω επαιζε κανονικα, ξαφνικα μαυριζει η οθονη. Ο ηχος ακουγεται κανονικα, οπως επισης μπορω να αλλαξω καναλια και γενικοτερα (εκτος της οθονης) η τηλεοραση λειτουργει.
Μολις την ανοιγω δειχνει κανονικα εικονα αλλα μετα απο 2-3 δευτερολεπτα πεταει μαυρη οθονη.

καμια ιδεα τι επαθε??? το πιο πιθανο να ειμαι εκτος εγγυησης και το κακο ειναι οτι εψαξα για την αποδειξη αλλα δεν την βρηκα ωστε να το τσεκαρω... νομιζω παντως την εχω πανω απο 2 χρονια...
θα την παω στον μαστορα αλλα ειπα να ακουσω και μια γνωμη παραπανω...