CHANGELING - Η ανταλλαγή

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
The-Changeling-movie-02.jpg

...this is not my son!

Η τελευταία δουλειά του Clint Eastwood δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν είναι based on, αλλά "A true story"! Η Angelina Jolie υποδύεται μία ανύπαντρη μητέρα, της οποίας το παιδί απαγάγεται. Το διεφθαρμένο Αστυνομικό Τμήμα του Los Angeles, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει επιτυχίες, "βρίσκει" ένα άλλο παιδί και το παρουσιάζει ως το απαχθέν. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ο αγώνας της μητέρας να αποδείξει ότι "δεν είναι ελέφαντας". Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει παραλληλισμούς με την ελληνική επικαιρότητα δεν θα κουραστεί ιδιαίτερα, αλλά ας μη σταθούμε εκεί.

Το σενάριο που υπογράφει ο J. Michael Straczynski (Babylon 5, καθώς και αρκετά comics) έμεινε ανέπαφο από το πρώτο απόγευμα που γράφτηκε μέχρι που γυρίστηκε. Ακούγεται ευχάριστο, αλλά κατά τη γνώμη μου θα ήθελε λίγο δουλειά στο τέλος και στον χαρακτήρα του Ιερέα - Ραδιοφωνικού Παραγωγού (John Malkovich). Η Angelina ανορεξική και συγκρατημένα δακρυσμένη, τίποτα ιδιαίτερο. Αντίστοιχα και οι υπόλοιποι, με εξαίρεση τους Colm Feore (LAPD chief) και Jason Butler Harner (απαγωγέας), οι οποίοι μου άρεσαν.

Σε γενικές γραμμές, μία ταινία που εύκολα βλέπεται και εξίσου εύκολα ξεχνιέται. Ίσως είμαι υπερβολικά αυστηρός, αλλά από τον Clint Eastwood θα περίμενα περισσότερα.

Ακολουθούν Spoilers!!!

-Η σκηνή του απαγχονισμού ίσως μπήκε ως ηθογραφικό στοιχείο της εποχής, αλλά εγώ μάλλον θα την άφηνα έξω.
-Οι 3-4 "τελικές" σκηνές μου θύμισαν το 3ο Lord of the Rings που επί μισή ώρα τελείωνε...
-Δεν γίνονται μόνο εδώ: ο κακός μπάτσος που τελικά τιμωρείται με υποβιβασμό, ένα χρόνο αργότερα ξανάγινε chief του τμήματος και έμεινε στη θέση αυτή για σχεδόν 10 χρόνια.

Last edited:
Πολυ καλη ταινία, και απροσμενα επικαιρη και καταγγελτική, σε σχεση μα τις αναφορες της στη διαφθορα της προπολεμικης αμερικανικης αστυνομιας. (που μαλλον ειναι και το κεντρικο θεμα της ταινιας)

Συμφωνώ με τον Λευτέρη…
Αν και με κράτησε μεχρι το τελος περιμενα περισσότερα λόγο Eastwood.
Το σεναριο ηθελε λιγη παραπάνω δουλεια καθως μετα το πρωτο μισο της ταινιας εδειχνε να φλυαρεί προσπαθώντας να γεμίσει το διωρο της διάρκειας της…
Τελος η Angelina ηταν η πλεον ακατάλληλη για αυτόν τον ρολο.
Το χαζοχαρούμενο βλέμμα της σε αρκετα σημεια δεν βοηθουσε στο να βγάλει το συναίσθημα της θλιβερής μάνας που έχασε το παιδι της.

Hταν για μενα εντελως χαζο που δεχτηκε να παρει το παιδι απο την αρχη !!

Επρεπε να μιλησει αμεσως !!!!!