Χαρακτηριστικά ηχείων.

Timbre

Senior Member
13 September 2007
513
Γεια σας.

Θα ήθελα πληροφορίες για να κατανοήσω καλύτερα το θέμα 'ηχείο'. Πληροφορίες τύπου "εισαγωγή στα ηχεία" ή κάτι τέτοιο ας πούμε.
Ποιος ο ρόλος των βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών, που διαβάζουμε σε μια παρουσίαση αλλά κυρίως πως συμπεριφέρεται στον χώρο ως πηγή.

Σωστή τοποθέτηση-βασικές αρχές, ...bass reflex-συμπεριφορά, ...πόσο θεωρείται το "near field"..., :chinscratch:, κ.τ.λ.

Ποιο εύκολο μου είναι κάτι γραμμένο στο internet αλλά αν ξέρετε και κανένα βιβλίο..καλό θα κάνει. Προσοχή..να είναι για αρχάριο.

Μια γρήγορη απάντηση για κάποιον που θέλει είναι:
- Ποια είναι εκείνη η παράμετρος που αποδίδει ένα ηχείο το βέλτιστο, σε σχέση με την ένταση ; υπαρχει ;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. δεν ξέρω αν ποσταρα στο σωστό μέρος.

http://www.avmentor.gr/howto/speakers_0.htm
Ποια είναι εκείνη η παράμετρος που αποδίδει ένα ηχείο το βέλτιστο, σε σχέση με την ένταση ; υπαρχει ;
¨>>>H ευαισθησια μετραται σε db ,οσο μεγαλυτερο το νουμερο τοσο πιο ευαισθητο ειναι (χονδρικα), διαβασε κατ αρχην το λινκ.
επισης¨>http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=342&cat_id=85

Last edited:
- Ποια είναι εκείνη η παράμετρος που αποδίδει ένα ηχείο το βέλτιστο, σε σχέση με την ένταση ; υπαρχει ;

Η ποιότητα κατασκευής των μεγαφώνων, η ακαμψία της καμπίνας και η ηλεκτρική αντοχή των υλικών του κροσόβερ.

Ξέρεις τι θέλω...να αποδίδει (παίζει) καλά σε χαμηλές στάθμες.
Την πάτησα στην προηγούμενη επιλογή μου γιατί "για δείξει το χαρακτήρα του πρέπει να παίζει δυνατά" μου είπαν και έτσι είναι κιόλας. Για να είμαι ακριβής πιο δυνατά απ'ότι ήθελα εγώ να ακούω.

Πως θα το ελέγξω στην καινούργια μου επιλογή (ηχείων) αυτό ;

Πολυ ωραιο το θεμα που ανοιξες Pai Mei.
Υπαρχουν πολλα μελη τα οποια εχων τις γνωσει και την εμπειρια να σου απαντησουν στις αποριες σου.
(τι περισσοτερες βεβαια τις εχω εγω, αλλα δεν τολμαω να ρωτησω).

Οποτε, "μαζι με τον βασιλικο θα ποτιστει και η γλαστρα

A! Καλως ηρθες κιολας στο club.

Ξέρεις τι θέλω...να αποδίδει (παίζει) καλά σε χαμηλές στάθμες.
.....
Από το λινκ που έδωσε ο Χρήστος (ήχος)...αν κατάλαβα καλά έχει να κάνει με την ισχύ του ηχείου. Είναι έτσι ;
Εαν ναι, πως επιλέγουμε το πόσα watt είναι ιδανικά για τον χώρο μας ;