Chario Constellation Delphinus - ευχαριστη εκπληξη

3,5*3,5*3= 37 μ3,μαλλον λιγα

Το ότι είναι λίγα είναι το μικρότερο κακό!

Οι διαστάσεις είναι το πρόβλημα..Χωρίς να θέλω
να σε στενοχωρήσω, είναι ότι πιό δύσκολο σε θέμα ακουστικής.

Με τίποτα....

Εκτός αν υπάρχει προοπτική για μεγαλύτερο χώρο και κάνεις υπομονή με χαμηλές εντάσεις

Αυτό που γράφεις ότι με συγκεκριμένα κομμάτια έχεις μπουμάρισμα (αν κατάλαβα καλά) σημαίνει ότι έχεις μπουμάρισμα.
Το μπουμάρισμα δεν γίνεται σε όλες τις συχνότητες.

Και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που παίζεις με δαπέδου σε τόσο μικρό χώρο και μάλιστα κύβο. Εγώ μπουμάρω με τα lynx σε 24τμ 4χ6 περίπου!!!

Το ότι είναι λίγα είναι το μικρότερο κακό!

Οι διαστάσεις είναι το πρόβλημα..Χωρίς να θέλω
να σε στενοχωρήσω, είναι ότι πιό δύσκολο σε θέμα ακουστικής.
Δυστυχώς ο Καπετάνιος έχει δίκιο! Λογικά με βάση τις διαστάσεις του δωματίου σου θα πρέπει να έχεις μπουμάρισμα (=στάσιμα κύματα) στους 48-50, 97-100, 150, και 200 κύκλους (Hz), δηλαδή ότι χειρότερο με πιο έντονο το φαινόμενο στους 100-110.

Άν προβλέπω σωστά, το ηλεκτρικό ή το ακουστικό μπάσσο πρέπει να ακούγονται ξεκρέμαστα, μπερδεμένα και με έντονα φαινόμενα μπουμαρίσματος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να επηρεάζονται και οι φωνές. Η άρθρωση δηλαδή δεν θα είναι τόσο ευκρινής.

Λύσεις υπάρχουν αλλά είναι ακριβές, όπως άλλωστε και οποιαδήποτε ακουστική φροντίδα του χώρου.

Τα ηχεία βάσης νομίζω είναι καλύτερη επιλογή, αφού έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και μπορούν να τοποθετηθούν με μεγαλύτερη ευχέρεια μέσα στο χώρο. Τουλάχιστον 0,50 m από τους πλαϊνούς τοίχους και 0,40-0,50 m από τον πίσω τοίχο.

Σε συνδυασμό με επιλογή ηχείων που να μη φθάνουν πολύ χαμηλά και να έχουν μία ομαλή κλίση αποκοπής στο κάτω μέρος του ακουστικού φάσματος, ίσως είναι μία κάποια λύση στο πρόβλημα... :frown:

Υ.Γ. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε και τον Tyler ? Durden για την πολύ όμορφη παρουσίαση των Chario Constellation Delphinus!

Ευχαριστω όλους για τις απαντησεις. Γνωριζω απο τα λιγα που εχω διαβασει οτι ο χωρος μου αυτη τη στιγμη ειναι οτι χειροτερο απο αποψη ακουστικη, ειναι σχεδον κυβος. Η αληθεια ειναι οτι δεν παιζω μουσικη σε υψηλες εντασεις και οτι επιτηδες πηρα ενισχυτη για να μπορω να αφαιρω λιγο μπασο. Μετα απο αρκετες ακροασεις βρηκα ενα σημειο οπου η πλειονοτητα των κομματιων δεν εβγαζαν εντονο μπασο και η ακροαση τους ηταν αρκετα καλη εως και πολυ καλη σε κάποια κομματια. Ισως και η τοποθετηση χαλιων, επιπλων, κουρτινων σε καταλληλες θεσεις να βοηθησε ωστε να περιοριστει το φαινομενο, οπως η υπαρξη μιας μεγαλης εσωτερικης πορτας απο τη μια πλευρα και η οποια ειναι καθετη ως προς τη διευθυνση ηχειων και ακροατη. Με τα λιγα που μου ειπατε τα delphinus καλυτερα να τα ξεχασω και να παω στα lynx. H και αυτα ειναι μεγαλα για τον χωρο μου? Επίσης τα lynx/delphinus για να οδηγηθουν θα πρεπει ο ενισχυτης στα 4Ω να ειναι ισχυος 100/120W αντιστοιχα. Ο δικος μου, στα 4Ω, ειναι πιο ισχυρος. 140W αν θυμαμαι καλα. Θα υπαρχει καποιο προβλημα?

Καλύτερα 140W, μην το φοβάσαι. Έχουν και απαιτητικό cross. Τους μικρούς να φοβάσαι που στα ζόρια παραμορφώνουν.

Τα lynx έχουν και αυτά εκτεταμένο χαμηλό, αλλά σίγουρα είναι καταλληλότερα από τα delphinus για το χώρο σου.

Εντωμεταξύ γιατί αποκλειστικά chario? Mήπως να κοίταζες και κάτι άλλο?
Προς θεού όχι επειδή δεν είναι καλά (chario έχω) αλλά ίσως κάτι άλλο να ταίριαζε εξίσου καλά ή και καλύτερα στο χώρο σου, με μικρότερη δαπάνη.

το πρόβλημά σου φίλε μου είναι και πρόβλημα των περισσοτέρων που γράφουν εδώ. κάποτε όλοι μας (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) είχαμε αυτό το πρόβλημα. Το θέμα βλέπετε είναι οτι τα σύγχρονα σπίτια κατασκευαστικά έχουν μικρά δωμάτια. Έτσι αν κάποιος θέλει να έχει προσωπικό χώρο ακρόασης και αυτός να ΜΗν είναι το σαλόνι που είναι το κατεξοχήν μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού θα αντιμετωπίσει το εν λόγω πρόβλημα. χώροι ακρόασης σε σοφίτες δωμάτια 3χ3 και πάει λέγοντας. Πολλοί φίλοι απο εδώ προτίνουν ως λύση το νόμο του cardas για να έχεις την καλύτερη ακουστική του χώρου. ναι μόνο που ο κύριος αυτός θεωρεί οτι όλα τα δωμάτια είναι άδεια και άνω των 25 τ.μ. σαλόνια δηλαδή, γιατι το εφάρμοσα στο χώρο μου 3,5 χ 3 και θα έπρεπε τα ηχεία να είναι 1,2 μέτρα μεταξύ τους και εγώ να κάθομαι μπροστά τους...εγώ προσωπικά έλυσα το πρόβλημά μου με ηχεία δαπέδου κλειστού τύπου....ΣΩΘΗΚΑ ένταση στην τσίτα και ακόμα και μπιτοτράγουδα και μπουμάρισμα ΚΑΘΟΛΟΥ ότι και να παίξω.
Το όνομα αυτών castle knight....παίζουν και σε περίπτερο όπως έλεγαν...

Προς Dalanik

Μηπως τα lynx ειναι μικρα για το χωρο σου? Γιατι 24χ3=72 τα τα οποια ειναι περισσοτερα απο τα 50m3 που αναφερονται τα lynx? Γιατι το site λεει για εως 50m3 για το lynx και εως 75m3 για το delphinus.

Προς dimitris_av

ενδιαφερουσα η τοποθετηση σου, ποιο μοντελο ακριβως εχεις? Απο οτι νομιζω παντως δεν πρεπει να υπαρχει καποιος επισημος εισαγωγεας των συγκεκριμενων ηχειων, οποτε ειναι σχεδον αδυνατο να τα ακουσει κανεις.

Με ολα αυτα διαπιστωνω ότι η επιλογη ηχειου ειναι η πιο δυσκολη επιλογη σε σχεση με τα υπολοιπα συνοδα.

Φίλε μου λες το λογικό... και δεν είναι 72 sqm μόνο... Υπάρχει και "Γ" στην άλλη πλευρά βέβαια άλλα 30 sqm!

Βασικά, για δαπέδου πήγαινα αλλά πρώτα δοκίμασα τα premium του Παντελή (μέγεθος delphinus...)
Aς γράψει ο ίδιος ο Παντελής τι έγινε....

Αντίθετα τα lynx κάθησαν πολύ καλύτερα.

Βέβαια η διεύθυνση του συστήματος είναι στο εγκάρσιο. Σύντομα θα δοκιμάσω και στο διάμηκες και θα γράψω εντυπώσεις, αν και δε νομίζω να βοηθήσει αυτό το φίλο μας.
Στο χώρο του κατά πάσα πιθανότητα θα μπουμάρει και το lynx! Πιστεύω ότι αν καταφέρει να ακούσει σωστά αυτό θα γίνει σε πολύ περιορισμένο χώρο (sweet spot)

Aν μπορεί ας δοκιμάσει βέβαια. Μια δοκιμή δεν βλάπτει ποτέ.

Γενικά τα chario πιστεύω ότι έχουν πολύ μεγάλο ήχο και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου μοντέλου.
Χρειάζονται αρκετό "αέρα" στη τοποθέτηση... κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούν να ικανοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τους φίλους του "ζεστού" ήχου.

Πάρε ένα μικρό ηχείο βάσης τύπου Leema Xero και θα είσαι μια χαρά φίλε, έχει εξαιρετικό χαμηλό για τη καμπίνα του και πολύ μεγάλο ήχο, θεωρώ όμως πως δεν θα διεγείρει τον χώρο σου....τα είχα σε χώρο 2.9Χ4 και ήταν φοβερά...
Δαπέδου ούτε για πλάκα εγώ δεν θα έβαζα σε τέτοιο χώρο, τώρα δε ξέρω από τα castle δεν έχω εμπειρία....

Προς dimitris_av

ενδιαφερουσα η τοποθετηση σου, ποιο μοντελο ακριβως εχεις? Απο οτι νομιζω παντως δεν πρεπει να υπαρχει καποιος επισημος εισαγωγεας των συγκεκριμενων ηχειων, οποτε ειναι σχεδον αδυνατο να τα ακουσει κανεις.

Με ολα αυτα διαπιστωνω ότι η επιλογη ηχειου ειναι η πιο δυσκολη επιλογη σε σχεση με τα υπολοιπα συνοδα.

εγώ έχω τα castle knight 5 και ακούω heavy metal - hard rock το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό έως εξερετικό...τώρα τον περασμένο μάρτιο η αντιπροσώπευσή τους απο την audioevolution σταμάτησε δεν γνωρίζω ποιος την έχει πάρει...πάντως μπορείς να δοκιμάσεις και άλλα κλειστού τύπου ηχεία άλλης μάρκας και θα δεις αν σου κάνουν περισσότερο ή λιγότερο απο τα υπόλοιπα που σου προτάθηκαν