chario delphinus and cayin a100t

drteo

New member
21 March 2013
4
Θα ηθελα μια βοηθεια πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει αυτον τον καιρο οσο αναφορα το αν θα πρεπει να παιζω τα συγκεκριμενα ηχεια στα 4ohm η στα 8ohm με τον συγκεκριμενο ενισχυτη. Γιατι τωρα εχω αυτον τον προβληματισμο μιας και το αυτονοητο ειναι οτι λεει ο κατασκευαστης δηλαδη η chario, λοιπον το ηχειο λεει στα 4, αλλα απο το καταστημα που εγινε η αγορα των συγκεκριμενων ηχειων και οι ανθρωποι δουλευουν με chario 10 χρονια μου ειπαν να τα παιξω στα 8 γιατι θα επαιζαν καλυτερα (τοτε βεβαια ειχα και αλλον ενισχυτη), εγω απο προσωπικη δοκιμη με τον προηγουμενο ενισχυτη ειχα την αισθηση οτι στα 8 επαιζαν καλυτερα, αλλα με τον καινουριο που εχω τον cayin a100t τα εβαλα στα 4 και παιζουν φανταστικα αυτες τις μερες θα συνεχισω τις δοκιμες και στα 8 αλλα θα εκτιμουσα μια δευτερη γνωμη πανω στο θεμα.
Φιλικα θοδωρης.

Ό,τι είπε και ο φίλος Dalanik ,τα ηχεία κατεβαίνουν στα 2 και κάτι ohm στις χαμηλές συχνότητες. Οπότε η επιλογή των 4 ohm είναι η πιο κοντινή.
Παρεμπιπτόντως έχουμε τα ίδια ηχεία να τα χαίρεσαι!

Στα 4ω οπωσδηποτε κ και χρησιμοποιησε με φειδω το volume γιατι το ηχειο πεφτει στα 2,5Ω/185ΗΖ κ η καμπυλη εμπεδησης μενει μονιμα κατω απο τα 4ω απο τους 185 μεχρι τους 450 κυκλους. Το ηχειο το εχω κ εχει καταφερει να κλιπαρει ακομα κ να αναγκασει ακομα κ macho τρανζιστορατους ενισχυτες να ενεργοποιησουν το κυκλωμα προστασιας κ να σβησουν εκει που δεν μπορουσες να το περιμενεις.

Δεν ξέρω τι κάνει με τον 100, αλλά με τον παλιότερο 88 τα ηχεία δεν πήγαιναν ούτε στα 4Ω. Δεν νομίζω ότι θα έβαζα ποτέ λάμπα στο Delphinus.

Δεν ξέρω τι κάνει με τον 100, αλλά με τον παλιότερο 88 τα ηχεία δεν πήγαιναν ούτε στα 4Ω. Δεν νομίζω ότι θα έβαζα ποτέ λάμπα στο Delphinus.

Aκριβως. Και γω εκει εχω καταληξει μετα απο πολλες δοκιμες ενισχυτων. Το ηχειο ειναι "ρουφιχτρα", πραγματικα εκθετει ενισχυτικα πανω απ την κατηγορια τιμης του. Σιγουρα δεν οδηγειται απο λαμπα, γιαυτο συνεστησα και προσοχη στις σταθμες.

αλλα με τον καινουριο που εχω τον cayin a100t τα εβαλα στα 4 και παιζουν φανταστικα αυτες τις μερες θα συνεχισω τις δοκιμες και στα 8 αλλα θα εκτιμουσα μια δευτερη γνωμη πανω στο θεμα.
Φιλικα θοδωρης.

Φιλε Θοδωρη, εφ'οσον βρισκεις για το γουστο σου οτι ο νυν συνδιασμος ακουγεται φανταστικα, τις γνωμες ολων μας θεωρησε τες απλα γνωμες και τιποτα αλλο.

Εσυ θα ακους το συστημα σου, και θα ηταν λαθος να εμπλακεις σε περιπετειες η δοκιμες επειδη καποιοι απο μας να εχουν αλλη γνωμη η θα εκαναν κατι αλλο αν ειχαν να επιλεξουν.

Μακαρι ολοι να εβρισκαν το συστημα τους να ακουγεται φανταστικα οπως βρισκεις εσυ το δικο σου :ernaehrung004:

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις τελικα στα 4 θα τα αφησω, τωρα οσο αναφορα τον συνδιασμο με λαμπα επειδη και εγω ειχα διαβασει αρκετα για το ηχειο ηξερα οτι θα παιδευομουν αρκετα... μεχρι να βρω κατι που να τα παιζει οπως θελω και να μην χρειαζεται να δωσω αρκετα χρηματα, μετα ακουσα τους cayin που ειναι πιο normal οι τιμες α55 και τον α88 κατι ελειπε.. με τον α100t το αποτελεσμα για τα δικα μου αυτια παντα! ηταν φανταστικο με αυτον το ηχειο "επαιζε" οπως ηθελα. Tελικα για εμενα και τις σταθμες που ακουω δεν εχω σκοπο να τα παω στα ορια τα ηχεια, ο συνδιασμος με οσους ακουσα μου φανηκε πολυ καλος (και δεν ακουσα λιγους και τρανζιστορατους, θα συμφωνησω βεβαια με τον κυριο που μου αναφερει οτι το ηχειο δεν οδηγειται ευκολα απο λαμπα, αλλη μια προκληση! μιας και το ηχειο μου αρεσε πολυ απο την πρωτη στιγμη που το ακουσα, ηθελα λαμπα να βαλω δεν αναφερω ονοματα απο διαφορους ενισχυτες που δοκιμασα ουτε μαγαζια νομιζω οτι η ουσια ειναι αλλου, θελω αλλη μια φορα να ευχαριστησω πολυ τους κυριους που μπηκανε στον κοπο να μου απαντησουν, μιας και η επιμονη του συγκεκριμενου καταστηματαρχη να τα παιξω στα 8 μου ειχε αφησει καποια ερωτηματικα, ασχετα που και εγω στο σπιτι οσες δοκιμες εκανα το αποτελεσμα στα 4 ηταν σαφως καλυτερο με τον συγκεκριμενο ενισχυτη.