Chario Piccolo Star Satellite / Κεραυνοβόλος έρωτας

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Μιας και σε λίγο καιρό αναμένω το τρίτο μέλος της οικογένειας έχει αρχίσει στο μυαλό μου να ωριμάζει η σκέψη ενός μικρού συστήματος σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, για near field ακροάσεις με πηγή το pc μου, ενισχυτή τον Luxman πιθανότατα και κάποιο μικρό ηχείο βάσης γιατί μάλλον βλέπω να μην μπορώ να ακούσω από τους σκορπιούς (Scorpio II) για ευνόητους λόγους.

Ψάχνοντας λοιπόν έπεσα μπροστά στα Chario Piccolo Star Satellite και έπαθα μεγάλο έ ρ ω τ α με την πρώτη ματιά!

Last edited:

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Τα χαζεύω όλη την ώρα και είμαι άσχημα ψημένος να πάω να τα πάρω. Χωρίς καν να τα έχω ακούσει.

Μου φαίνεται απίστευτα όμορφη και καλή η κατασκευή τους και τα σκέφτομαι όλη την ώρα να παίζουν με τον luxman!

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Από μία ματιά βέβαια στα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα εύκολο. Πρέπει να τα θέλει τα wattάκια του αν και δεν νομίζω να έχει τις τρελές απαιτήσεις βέβαια.

Technical Data

Low frequency load - Vented NRS
Configuration - 2 Way
Drivers: 1 tweeter 26 mm Soft Dome
1 woofer 100 mm Polycarbon fiber

Sensitivity - 88 dB SPL
Frequency @-3dB - 90 - 20000 Hz
Xover frequency - 1450 Hz
Rated impedance - 8Ω
Suggested Amplifier - Rated for 100 W / 8 Ω Average Power
Size (h/w/d) - 250 mm / 145 mm / 200 mm
Weight - 3 Kg

Δυστυχώς δεν έχει τύχει να το ακούσω ακόμα οπότε δεν έχω και άποψη για το πως παίζει. Είχα ακούσει παλαιότερα τα piccolo classic και μου άρεσαν τρομερά. Πιστεύω πως κάπου εκεί θα κινούνται και αυτά και ίσως καλύτερα.

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Mια χαρά είναι (έχω το κεντρικό της σειράς) αλλα για near field δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Τι εννοείς όμως πρέπει να θέλει τα watτάκια του???
Με 1 watt παίρνεις 88db (στο ένα μέτρο), άρα με 16W 100db... 103 db από δύο ηχεία. πόσο πιο εύκολο να γίνει?
Μην ανησυχείς καθόλου για τις εντάσεις.

Last edited:

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Re: Απάντηση: Chario Piccolo Star Satellite / Κεραυνοβόλος έρωτας

Mια χαρά είναι (έχω το κεντρικό της σειράς) αλλα για near field δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Τι εννοείς όμως πρέπει να θέλει τα watτάκια του???
Με 1 watt παίρνεις 88db (στο ένα μέτρο), άρα με 8W 100db... 103 db από δύο ηχεία. πόσο πιο εύκολο να γίνει?
Μην ανησυχείς καθόλου για τις εντάσεις.

Στο site της Chario λέει ότι θέλει περί τα 20 watt για να ακουστούν οι αρετές του - δυνατότητες. Για ένα δίδρομο ηχείο βάσης είναι μια απαίτηση. Αλλά και πάλι έχεις δίκιο. Πιστεύω πως με τον ενισχυτή μου θα τα πάει μια χαρά.

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Πάνο δεν έχουν φτιαχτεί για near field γι' αυτό η εταιρεία λέει για 20W.
Yποθέτει ότι θα ακούς απο τα 2m προφανώς.

Kαλό θα είναι τα ακούσεις πριν αποφασίσεις (έτσι κι αλλιώς!)... αλλά πολύ περισσότερο γιατί μπορεί να πάρεις τίποτα ξυραφάτες υψηλές σε κοντινή απόσταση και να μην σου αρέσουν. Προσωπικά δεν θα άκουγα near field απο ηχεία που δεν έχουν φτιαχτεί γι αυτό.

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς

Πάνο δεν έχουν φτιαχτεί για near field γι' αυτό η εταιρεία λέει για 20W.
Yποθέτει ότι θα ακούς απο τα 2m προφανώς.

Kαλό θα είναι τα ακούσεις πριν αποφασίσεις (έτσι κι αλλιώς!)... αλλά πολύ περισσότερο γιατί μπορεί να πάρεις τίποτα ξυραφάτες υψηλές σε κοντινή απόσταση και να μην σου αρέσουν. Προσωπικά δεν θα άκουγα near field απο ηχεία που δεν έχουν φτιαχτεί γι αυτό.

Σίγουρα θα τα ακούσω πρώτα. Όσο για το στήσιμο δεν ξέρω ακόμα πως θα στηθούν αν τα αγοράσω τελικά μιας και έρχονται έξοδα πολλά τώρα πολύ σημαντικότερα από το χόμπι. Αλλά αν αξίζουν θα την βρω την λύση. Έχω έναν μικρό χώρο στο σπίτι που μπορούν να στηθούν ή σε ένα δωμάτιο άλλο που υπάρχει. Έχεις δίκιο. Θέλει ψάξιμο. Πάντως είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Πολύ καλή κατασκευή και ψαγμένη, μικρός όγκος και πανέμορφο ντιζάιν που το ερωτεύεσαι!

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Έχω ψιλοφανμποισμό με την chario πλέον... οπότε σε καταλαβαίνω. :2thumb22sup:

Στείλε pm στον Φραγκούλη που τα έχει αν θυμάμαι καλά, να τα ακούσεις και στο χώρο σου.

καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου!

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς

Έχω ψιλοφανμποισμό με την chario πλέον... οπότε σε καταλαβαίνω. :2thumb22sup:

Στείλε pm στον Φραγκούλη που τα έχει αν θυμάμαι καλά, να τα ακούσεις και στο χώρο σου.

καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου!

Ευχαριστώ Dalanik! :ernaehrung004:

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,159
Παρότι έχω τις αρκούδες και είμαι επίσης φαν, θα σου έλεγα να αφήσεις τον λαξ στο μεγάλο σύστημα, το οποίο θα ακούς αρκετά συχνά (μην τσιμπάς με τις φήμες, έχω 3 παιδιά και κατέχω από βέσπα) και για το μικρό συστηματάκι (υποθέτω με βάση κάποιο λαπτοπ και εξωτερικό ντακάκι ) να πάρεις ενεργά, όπως πχ. τα απίθανα fostex 0.4 με 200 ευρουλάκια όλα όλα ... θα πάθεις πλάκα με τον ήχο τους ... καθαρότητα, ακρίβεια, ακαριαία ταχύτητα ... και είναι και φτιαγμένα για nearfield ...

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Παρότι έχω τις αρκούδες και είμαι επίσης φαν, θα σου έλεγα να αφήσεις τον λαξ στο μεγάλο σύστημα, το οποίο θα ακούς αρκετά συχνά (μην τσιμπάς με τις φήμες, έχω 3 παιδιά και κατέχω από βέσπα) και για το μικρό συστηματάκι (υποθέτω με βάση κάποιο λαπτοπ και εξωτερικό ντακάκι ) να πάρεις ενεργά, όπως πχ. τα απίθανα fostex 0.4 με 200 ευρουλάκια όλα όλα ... θα πάθεις πλάκα με τον ήχο τους ... καθαρότητα, ακρίβεια, ακαριαία ταχύτητα ... και είναι και φτιαγμένα για nearfield ...

Καλή λύση και τα ενεργά, αλλά στο μυαλό μου έχω την καψούρα τώρα.... Για τον Lux δεν διαφωνώ. Θα μπορούσε να μείνει στο σύστημα αλλά σκέφτομαι κάποια στιγμή να μαζέψω τους σκορπιούς μέχρι να μεγαλώσει το παιδί. Βέβαια δεν είναι και η καλύτερη λύση μιας και πολύ φίλοι μου λένε ότι το παιδί το μαθαίνεις. Αλλά από την άλλη δεν θέλω να είμαι όλη την ώρα μη και μη....

Έτσι σκέφτηκα να μαζέψω του σκορπιούς για να προστατέψω κιόλας (λόγο λευκής λάκας) μετακομίζοντας το σύστημα σε έναν χώρο που δεν θα επιβαρύνει την οικογένεια με απαγορευμένες ζώνες, προσοχή και άγχος για 'μηχανάκια'.... Βέβαια και αυτά που λέω υποθέσεις και θεωρίες είναι.

Αλλά μάλλον για τα Chario με κόβω...

Δεν ξέρω τι έπαθα αλλά μόλις τα είδα ένιωσα κάτι τις! :love::love::love:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Όπως σου τα είπε ο Σπύρος.

Αλλά για καθαρά λόγους φανμποισμού δεν βλάπτει να ονειρεύεσαι...

οπότε ίσως για το δεύτερο σύστημα με τον lux...

post-13124-005364000%201322230783.jpg

:p