Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας: 10 χρόνια μετά

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Δελτίο τύπου:

ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ
2010 BEST OF TOUR
10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Special guest ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 - Βελλίδειο, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 - Ποδηλατοδρόμιο Ολυμπιακού Σταδίου, Αθήνα

Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ‛80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της. Από τα «Ζεστά Ποτά» του 1985 έως το τελευταίο live album τους που κυκλοφόρησε είκοσι χρόνια αργότερα, το 2001 και το «Στους ελαιώνες της αγάπης» που κυκλοφόρησε το 2002, η πορεία των αδελφών Κατσιμίχα ήταν πάντα συνεπής. Γι’ αυτό και το ελληνικό κοινό τους ακολούθησε και τους ακολουθεί με συγκινητική αφοσίωση ακόμα και μετά την απόφασή τους να πάρουν χωριστούς δρόμους.

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, 10 χρόνια μετά από την τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία τους το 2001, επανασυνδέονται μουσικά και περιοδεύουν ξανά, έχοντας στο πλευρό τους τον αγαπημένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή Μάνο Ξυδούς.

Ο πρώτος τους σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, όπου θα δώσουν συναυλία την Παρασκευή 12 Μαρτίου στο Βελλίδειο, ενώ οκτώ ημέρες μετά, το Σάββατο 20 Μαρτίου θα εμφανιστούν στην Αθήνα, στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου, πάντα μαζί με τον εκλεκτό Μάνο Ξυδούς.

Αυτές οι δύο εμφανίσεις τους θα είναι ο προπομπός για την επιλεκτική και περιορισμένη σε εμφανίσεις περιοδεία τους που θα ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2010.

Μετά από δέκα χρόνια, φαίνεται ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει»!

Τιμή εισιτηρίου: 18 & 20

Η προπώληση των εισιτηρίων και για τις δύο εμφανίσεις, ξεκινάει τηνΠαρασκευή 11 Δεκεμβρίου στη τιμή των 18 .

Μετά την εξάντλησή των πρώτων εισιτηρίων, το εισιτήριο θα κοστίζει 20 .

Σημεία Προπώλησης:

Ticket House
Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ: 210 3608366
Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 102 Τηλ: 2310 264880

ΙΑΝΟΣ
Αθήνα, Σταδίου 24 Τηλ: 210 3217917
Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους 7 Τηλ: 2310 277004

Μετά από τόσο καιρό που τα δύο αδέρφια ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους, ένιωσα αμηχανία διαβάζοντας την είδηση για κοινές live εμφανίσεις. Ακολουθώντας την (ζωντανή) πορεία τους από το '92 και κάθε χρόνο μέχρι τον "Τελευταίο Χορό" του 2001, πίστευα ότι πια ο κύκλος έχει κλείσει και δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί. Τα τραγούδια τους φυσικά παραμένουν αγαπημένα ακόμα και σήμερα και θα είναι για μια ζωή, αλλά η πάροδος του χρόνου στις φωνές των δύο τραγουδοποιών ήταν εμφανής ήδη από το 2001. Από την μία θα ήθελα πολύ να είμαι "παρών" όπως πάντα, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν αυτό που θα δω και θα ακούσω θα μου χαλάσει τις ωραίες αναμνήσεις...

Δελτίο τύπου:

Μετά από τόσο καιρό που τα δύο αδέρφια ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους, ένιωσα αμηχανία διαβάζοντας την είδηση για κοινές live εμφανίσεις. Ακολουθώντας την (ζωντανή) πορεία τους από το '92 και κάθε χρόνο μέχρι τον "Τελευταίο Χορό" του 2001, πίστευα ότι πια ο κύκλος έχει κλείσει και δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί. Τα τραγούδια τους φυσικά παραμένουν αγαπημένα ακόμα και σήμερα και θα είναι για μια ζωή, αλλά η πάροδος του χρόνου στις φωνές των δύο τραγουδοποιών ήταν εμφανής ήδη από το 2001. Από την μία θα ήθελα πολύ να είμαι "παρών" όπως πάντα, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν αυτό που θα δω και θα ακούσω θα μου χαλάσει τις ωραίες αναμνήσεις...

Εγώ μέχρι το Της Αγάπης Μαχαιριά, ήμουν μαζί τους και ακόμα είμαι...
Θα είμαι φυσικά εκεί...
Ευχαριστώ για την ενημέρωση...

Επίσης...
http://www.ticketpro.gr/home/

Last edited:
Απο συνέντευξη τους τώρα στο avopolis.gr

"Πόσο έχουν αλλάξει ο Χάρης και ο Πάνος από την εποχή των Ζεστών Ποτών;

Πάνος: Ωρες-ώρες, νιώθω ότι είμαι ο ίδιος ακριβώς όπως τότε. Σαν τον αθώο μαλάκα που άφηνε το τραγούδι μισοτελειωμένο στο κασετόφωνο και βγαίνει βόλτα στην Πλάκα, να βρει τους φίλους του, να πάνε να παίξουνε μπλουζ στα διάφορα υπόγεια ροκάδικα. Αθώος, δοτικός, αφύλαχτος. Άλλες φορές, νιώθω ένα καθίκι. Σκέφτομαι «πίστευα ότι θα αλλάξω τον κόσμο με τα τραγούδια και τελικά με άλλαξε αυτός και με κατάντησε σαν τα μούτρα του». Την αλήθεια δεν θέλεις;

Χάρης: Το ίδιο ακριβώς αισθάνομαι κι εγώ..."

Σήμερα Θεσσαλονική, το ερχόμενο Σαββάτο Αθήνα....

δεν ειρωνευομαι μαναμ, απλα ρωταω μηπως εχουν και προβλημα βιοπορισμου που τους αναγκαζει να επιστρεψουν στην μουσικη σκηνη

δεν ειρωνευομαι μαναμ, απλα ρωταω μηπως εχουν και προβλημα βιοπορισμου που τους αναγκαζει να επιστρεψουν στην μουσικη σκηνη

Οκ. Δεν νομίζω πάντως, θα ήταν μα!@#κια μετά απο τόσα χρόνια να έχουν και προβλήματα βιοπορισμού...Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις...:guitarist:

Προβλήματα βιοπορισμού δεν ξέρω αν έχουν. Προβλήματα έμπνευσης, όμως, έχουν χρόνια τώρα. Από πριν χωρίσουν τα τσανάκια τους. Συντρόφεψαν αρκετές εφηβικές μου ανησυχίες και υπάρχουν τραγούδια τους που αγαπάω ακόμα, αλλά με δυσκολία θα άκουγα κάτι καινούριο από αυτούς (μαζί ή χώρια).

Προβλήματα βιοπορισμού δεν ξέρω αν έχουν. Προβλήματα έμπνευσης, όμως, έχουν χρόνια τώρα. Από πριν χωρίσουν τα τσανάκια τους. Συντρόφεψαν αρκετές εφηβικές μου ανησυχίες και υπάρχουν τραγούδια τους που αγαπάω ακόμα, αλλά με δυσκολία θα άκουγα κάτι καινούριο από αυτούς (μαζί ή χώρια).

+ 1000... οπως ολη η χωρα

.

Πάντως αξίζει μια επίσκεψη στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ εδώ τότε που στα μέσα της δεκαετίας του 80 η συγχωρεμένη η Λιλάντα η Λυκιαρδοπούλου τους αφιέρωσε μια εκπομπή στην "Πρόβα"...

Τοτε που ήταν ακόμα στην αρχή τους...

Και τώρα κι άλλα 10 χρόνια μετά,πάλι αγαπημένοι και ξεχωριστοί θάναι.

Απάντηση: Re: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας: 10 χρόνια μετά

Πάντως αξίζει μια επίσκεψη στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ εδώ τότε που στα μέσα της δεκαετίας του 80 η συγχωρεμένη η Λιλάντα η Λυκιαρδοπούλου τους αφιέρωσε μια εκπομπή στην "Πρόβα"...

Τοτε που ήταν ακόμα στην αρχή τους...

Ευχαριστώ! :grinning-smiley-043

Αγαπημένοι φίλοι, με μαγικές Llive εμφανίσεις.
Προσαθώ να θυμηθώ τις τελευταίες κοινές τους εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου ( Νέο Κόσμο ), πριν από 13 περιπου χρόνια.

Απάντηση: Re: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας: 10 χρόνια μετά

Προσαθώ να θυμηθώ τις τελευταίες κοινές τους εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου ( Νέο Κόσμο ), πριν από 13 περιπου χρόνια.

Ωραία ήταν και εκεί...
Οι τελευταίες κοινές τους όμως μάλλον ήταν στην περιοδεία του "τελευταίου χορού"...

+1000

Για 2 συνεχόμενες χρονιές του παρακολουθούσα ανελειπως...

Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας 2011 Best Of Tour

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, “Βαβυλωνία” στο Μύλο, Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011, “Τεχνόπολις”, Ηράκλειo Κρήτης