Χαρίζω Κεφίρ

Απάντηση: Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Αθηνα ειναι ο Γιωργος.

Ομως εχουν παρει και παιδια απο Θεσσαλονικη οποτε οποιος εχει ηδη αποθεμα ας βολεψει τον cospan.

Επειδή από τους συντοπίτες δεν βλέπω φως αν γίνεται Γιώργο στείλε'το μου με courier.

Απάντηση: Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

σε καλη μερια πεστου:Banane0:
σε ευχαριστω πολυ:grinning-smiley-043
τα ζουζουνια τα βλεπω στον αφρο
ειναι ζωντανα η πηγαν να βρουν τους προγονους τους

Re: Απάντηση: Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

σε ευχαριστω πολυ:grinning-smiley-043
τα ζουζουνια τα βλεπω στον αφρο
ειναι ζωντανα η πηγαν να βρουν τους προγονους τους

μην ανησυχείς δεν έχουν πάθει τίποτα...
κούνησε λίγο το βαζάκι σου και θα ξαναβουτήξουν στα βαθιά...

Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Το κουνάς πολύ το σουρωτήρι. Εγώ έχω πάρει ένα πλαστικό σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για τα μακαρόνια και τελικά πέφτει αρκετό με κούνημα (αν και προφανώς πάει κάποιο χαμένο που φεύγει με το πλήσιμο).

Δηλαδή, άν τό σουρωτήρι είναι χοντρό καί περνάνε κάποια κομμάτια τού μύκητα, τά πίνουμε καί αυτά?

Δηλαδή, άν τό σουρωτήρι είναι χοντρό καί περνάνε κάποια κομμάτια τού μύκητα, τά πίνουμε καί αυτά?

πρόσεξε μην τα παραβγάλεις μαλακά μετά Άκη ..:BDGBGDB55:

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

εξαρταται.....

αν τα σουρωνεις με το σουρωτηρι για σβολους χρυσου απο την εποχη πουσουν χρυσοθηρας θαχεις θεμα.....

με ολα τα αλλα σουρωτηρια της αγορας θασαι οκ.:grinning-smiley-043

ποσες μερες πρεπει να μεινει το γαλα στα ζουζουνια για να το πιω
και μετα το σουρωμα ποσες μερες αντεχει

Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Εξαρτάται από πόσο γάλα τους έχεις βάλει και πόσο "γιαουρτοειδές" το θες.

Εγώ τώρα στην αρχή, το αφήνω 48 ώρες με δυο ποτήρια γάλα (εντός ψυγείου) και έχει γεύση ακριβώς όπως το αριάνι, δηλαδή όπως το θέλω.

Όταν αυγατίσουν αρκετά τα ζουζούνια, θα το αφήνω 24 ώρες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

εξαρταται.....

αν τα σουρωνεις με το σουρωτηρι για σβολους χρυσου απο την εποχη πουσουν χρυσοθηρας θαχεις θεμα.....

με ολα τα αλλα σουρωτηρια της αγορας θασαι οκ.:grinning-smiley-043

PETRAN πρόσεξε μην τα παραβγάλεις μαλακά μετά Άκη ..:BDGBGDB55:

Βρέ....παλιοχαρακτήρες, ό Γιώργος έγραψε γιά σουρωτήρι μακαρονιών..γι'αυτό ρώτησα..-bye-

Εγώ το σουρώνω με τούλι από μπομπονιέρα διπλωμένο στα 4 για να φιλτράρει καλύτερα.

Αν το κεφίρ γίνει λίγο γιαούρτι, αφήνω πρώτα να στραγγίξει το πιο υγρό μέρος και μετά στίβω το τούλι μέχρι να βγεί και το υπόλοιπο.

ωραια.

ολο και κατι μαθαινεις απο τους τροπους του καθενα.

εγω παντως το σουρωμα με το σουρωτηρι της οικοδομης θελω να το δω Ακη!!!

Re: Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ

Χρησιμοποίησε ψιλό/λεπτό σουρωτήρι και όχι χοντρό γιατί θα περνάνε κάποιοι μικροί μύκητες. Δεν γνωρίζω αν πρέπει να τους πίνουμε ή όχι, λογικά δεν θα βλάπτουν αφού πιστεύω ότι ακόμη και από το λεπτότερι σουρωτήρι κάποιοι μικροσκοπικοί θα περνάνε.
Με λεπτό σουρωτήρι και "παχύ-πηχτό" κεφίρ απλά κούνα το παραπάνω ώρα μέχρι να περάσει όλο το πηχτό υγρό.
:grandpa:

Παιδιά έλειπα 5 μέρες εκτός Χίου οικογενειακώς και γιαυτό χάθηκα.
(Όταν λέω οικογενειακώς εννοώ εγώ, η γυναίκα μου, τα 2 παιδιά και τα κατοικίδιά μας, δηλαδή καμιά 300αριά κεφιράκια. Ήταν λάθος όμως που τα πήρα στη Λέσβο, γιατί αφενός χάλασε το υγρό κεφίρ λόγω της ζέστης στο γκαράζ του πλοίου στο αμάξι και κατόπιν λόγω πολύ δυνατού ψυγείου στο δωμάτιο που μείναμε δεν έλεγε να πήξει με τίποτα. Με την επιστροφή στη Χίο και αφού πήραν τον αέρα τους καλά, ξαναμπήκαν στη διαδικασία παραγωγής όπως πάντα.
'Ολα Ο.Κ.)

Μιχάλη, το μεταλλικό σουρωτήρι κάνει ζημιά;

Δε μπορώ να βρω πλαστικό κι έχω "επενδύσει" με τούλι ένα παλιό τρυπητό για μακαρόνια που είχαμε...

τι ζημια να κανει ?
αυτο το πραμα εχει την αντοχη του TERMINATOR.

κοιτα μονο να μην εχει σκουρια.