Ο Αγιος Βασίλης ήρθε νωρίς για εμένα φέτος :smile:
Αλλα και απλά η γνωριμία μου με τον Γιώργο (Τζέντλεμαν με Τ κεφαλαίο) ήταν και αυτή ένα δώρο από μόνη της θεωρώ.
Γιώργο δεν θα σε ευχαριστήσω μόνο για την πράξη σου να χαρίσεις ένα ιστορικό μηχάνημα σε εμένα (η οποία και βέβαια από μόνη της είναι σπουδαία), θα σε ευχαριστήσω περισσότερο για το δώρο που έκανες Χριστουγεννιάτικα στον Πατέρα μου χωρίς καν να το γνωρίζεις.
Ο Πατέρας μου είναι ηλεκτρονικός παλαιάς κοπής (πικάπ, λάμπες, ραδιόφωνα, πομπούς, κ.τ.λ) ηλικίας 71χρονών πλέον. Κατουρήθηκε από τη χαρά του στο τηλέφωνο που τον πήρα (βρίσκεται στο χωριό για Χριστούγεννα) όταν μπήκα στο σπίτι μου σήμερα το απόγευμα με το μπομπινόφωνο παραμάσχαλα, άρχισε να με ρωτάει πόσες ταχύτητες έχει τι κεφαλές φοράει και κάτι άλλα ακαταλαβίστικα για εμένα που δεν είμαι "του χώρου", το ότι έχει μια ντουζίνα ακόμη άγραφες μπομπίνες άκφα στην αποθήκη και κάτι τέτοια.
Οταν δε, του είπα ότι
δεν λειτουργεί, εκεί ήταν που αποτρελάθηκε. Πω πω, τέλεια μου λέει! Μην τολμήσεις και το ακουμπήσεις πριν γυρίσω!
Η πρώτη του ερώτηση, "Πές μου διαστάσεις!Χωράει στη θέση του philips?" (ο παρτάκιας!
). To philips είναι ένα μπομπινόφωνο που ο Πατέρας μου έφερε μαζί του γυρνώντας ως επαναπατριζόμενος οικονομικός μετανάστης το 1978 από την Γερμανία και που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έπαιζε κανονικότατα (Πλέον μετά από αρκετές επισκευές και μετατροπές εκτελεί χρέη ντεκόρ).
Το μπομπινόφωνο πήγε κατευθείαν βέβαια στο εργαστήριο μου όπου με αρκετή μελέτη στην αρχή και με την βοήθεια του Πατέρα μου (που εγώ θα κάνω τον "βοηθό" του στο τέλος, είναι δεδομένο... :smile

θα ξεκινήσει σιγά σιγά η επισκευή, η ανεύρεση ανταλλακτικών και η συντήρηση του.
Φυσικά την κατάλληλη στιγμή θα ανοίξει και το ανάλογο θέμα στο AVclub
Προς το παρόν ταξιδεύω πίσω στον χρόνο παρατηρώντας απλά όλους αυτούς τους μηχανισμούς που κάποιος, κάποτε, συναρμολόγησε για κατασκευαστεί αυτό το πανέμορφο μηχάνημα...και η μελέτη έχει ξεκινήσει...