Χαριζονται Σκυλακια

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Καλησπερα σας,

Δε ξερω αν το θεμα πρεπει να το βαλω εδω, δε ξερω καν αν κολλαει με το γενικοτερο κλιμα του forum. Οπως και να χει, επειδη η κατασταση εχει αρχισει και δυσκολευει μερα με τη μερα, αποφασισα να το ποσταρω εδω.

Εχω 9 κουταβακια, 45 ημερων τα οποια πρεπει οπωσδηποτε να βρουν σπιτι. Προερχονται απο γεννα ενος εκ των θηλυκων μου η οποια δυστυχως προεκυψε οταν ενα ξενο σκυλι μπηκε στο κτημα. Η μανα ειναι γερμανικος ποιμενικος με ελληνικο ποιμενικο. Ο πατερας κατι σε boxer μου εκανε (εμφανισιακα τουλαχιστον:p). Τα κουταβακια, οπως καταλαβατε, δεν ειναι ρατσας και αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα. Ενω στις αγγελιες γραφω οτι δεν ειναι ρατσας, ηρθαν μεχρι σημερα 4 ατομα και εφυγαν γιατι ηθελαν ρατσα (μη χ*** - σορρυ κιολας).

Ειμαι στο Πλαγιαρι Θεσσαλονικης (κοντα στην Περαια). Σε οσες φιλοζωικες πηρα, καμια δεν απαντησε μεχρι στιγμης. Θα προσπαθησω ξανα αυριο. Παρολαυτα, αν καποιος ενδιαφερεται ας επικοινωνησει μαζι μου (με πμ αρχικα). Πρεπει να φυγουν το συντομοτερο δυνατον γιατι φευγω ταξιδι σε λιγες μερες και δεν εχω που να τα αφησω.

Σας ευχαριστω.
Στελιος.

img0205ir7.jpg

img0209bv5.jpg

Το "κακο" ειναι οτι τα σκυλακια δεν ειναι ρατσας. Δε σκοπευω να τα αφησω σε κανενα χωραφι εδω διπλα, αλλα εχω ηδη 3+1 που θα κρατησω + 9 μικρα, 13 σκυλια δεν παει πολυ?

Μωρε το κτημα ειναι μεγαλο, αλλα λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι και εγω και οι γονεις μου και δεν ειναι ευκολο να τα φερνω βολτα. Τελος παντων, μακαρι να βρεθω εστω κι ενας απο εδω που να ενδιαφερεται.

Βασικά το λάθος είναι δικό σου γιατί ούτε την σκύλα στείρωσες, ούτε την κύηση διέκοψες ενώ μπορούσες.
Οι φιλοζοωικές έχουν σαν προτεραιότητα τα αδέσποτα και τις "αδέσποτες γέννες" οπότε πολύ δύσκολο να αναλάβουν μία "ιδιωτική γέννα".
13 σκυλιά σαφώς και είναι πολλά και σαν αριθμός και σαν έξοδα.

Για να μην σου μείνουν λοιπόν και έχεις και άλλα γεννητούρια, άλλα 13 ή 26 ή 39, ανάλογα τα θηλυκά, ξεκίνα με αγγελίες σε petshops, κτηνιατρεία, εφημερίδες, και sites (ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.pets.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=1174).

Φυσικά να στειρώσεις αυτό αλλά και τα υπόλοιπα θηλυκά που έχεις !!

Απάντηση: Re: Χαριζονται Σκυλακια

Βασικά το λάθος είναι δικό σου γιατί ούτε την σκύλα στείρωσες, ούτε την κύηση διέκοψες ενώ μπορούσες.
Οι φιλοζοωικές έχουν σαν προτεραιότητα τα αδέσποτα και τις "αδέσποτες γέννες" οπότε πολύ δύσκολο να αναλάβουν μία "ιδιωτική γέννα".
13 σκυλιά σαφώς και είναι πολλά και σαν αριθμός και σαν έξοδα.

Για να μην σου μείνουν λοιπόν και έχεις και άλλα γεννητούρια, άλλα 13 ή 26 ή 39, ανάλογα τα θηλυκά, ξεκίνα με αγγελίες σε petshops, κτηνιατρεία, εφημερίδες, και sites (ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.pets.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=1174).

Φυσικά να στειρώσεις αυτό αλλά και τα υπόλοιπα θηλυκά που έχεις !!

Την κυηση την καταλαβαμε μολις μια εβδομαδα πριν γεννησει. Τοτε εγινε σα γουρουνι και καταλαβαμε οτι κατι τρεχει, μεχρι πιο πριν δεν ειχε φανει κανενα σημαδι κυησης. Σε εκεινο το σημειο δε μπορεις να τη διακοψεις. Δυστυχως η στειρωση ηταν να γινει πολυ συντομα, αλλα μας προλαβαν αλλοι:p

Εννοειται οτι στειρωση θα γινει εντος της εβδομαδας για να μην υπαρξουν τετοια "στιγμιαια λαθη".

Αγγελιες εχω βαλει, αλλα αυτα που πουλανε, ειναι τα ρατσας. Πως θα δειξουν μερικοι οτι εχουν σκυλο?

Νόμιζα πως είχες δει να γίνετε η δουλειά με τον σκύλο που αναφέρεις...

Anyway, δες στο link που σου έδωσα και στείλε παντού...

(αν και δύσκολη εποχή για υιοθεσίες το καλοκαίρι)

Εγώ πήρα ήδη το δικό μου θηλυκό και είναι μια χαρά.
Τρώει πολύ (ζωή νάχει) και συνέχεια πίνει νερό.
Αν μείνει λίγο καιρό μαζί μου θα γίνει "μπροστόβαρο".
Στέλιο σ´ευχαριστώ.

Κανόνισε να το καλομάθεις στα HD το σκυλί και να γίνει βλαμμένο σαν κι εμάς μετά! :flipout:

Ήδη το βλέπω ν' αποκτά τις διατροφικές σου συνήθειες...:eating:

Εγω σ'ευχαριστω Μιχαλη! Το σκυλι παει σε καλα χερια! :D

Αντε και ποιος στη χαρη του, θα βλεπει και HD εικονα και μετα δε θα θελει να φυγει!:p:D

Παίδες, κτηνίατρο γρήγορα να τα περάσει ένα τσεκάπ. Μην έχουν καλααζάρ (πολύ συνηθισμένο στα αδέσποτα) ή ερλίχεια. Επίσης καλό είναι να ετοιμάζεται κανα εμβολιάκι.
Μεγάλη η φροντίδα πάντως με τόσα σκυλιά. 2 έχεις και λες αμάν, αν θέλεις να το κάνεις σωστά.
Ελπίζω να δοθούν γρήγορα σε σπίτια που να τα φροντίζουν σωστά.

Η λεϊσμάνιοση (καλαζάρ) είναι αρκετά σπάνιο (έως απίθανο) να προσβάλει κουτάβια κάτω των 6 μηνών.
Επίσης δεν μεταδίδεται από την μάνα ή τον πατέρα στα κουτάβια ή από το έναν σκύλο στον άλλο.
Μεταδίδεται μόνο με τσίμπιμα της σκνίπας (όχι όλων των ειδών σκνίπας, μόνο 2-3 είδη) η οποία και ταξιδεύει το βράδυ μέχρι 2km. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η σκνίπα που θα τσιμπήσει τον άρρωστο σκύλο, να ταξιδέψει και να τσιμπήσει και τον δικό μας (ανεξάρτητα από το αν είναι αδέσποτος ή όχι).

Η ερλειχίωση μεταδίδεται συνήθως με τα τσιμπούρια (όχι αυτά τα επίκαιρα). Ένα μεγάλο ποσοστό αδέσποτων σκύλων βγαίνουν θετικά καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό από σκυλιά που να μεν δεν είναι αδέσποτα αλλά ζουν σαν αδέσποτα :). H θεραπεία αν το βρούμε νωρίς είναι εύκολη.

Εμβόλια, τα κουτάβια από 35 ημερώ και μετά μπορούν να κάνουν

(Για ότι άλλο σχετικό μπορώ να συμβουλέψω, ρωτήστε)

Μεχρι τωρα τους εδωσα χαπια για τα σκουληκια της καρδιας. Για τα εμβολια, ειπε θα μας παρει ο γιατρος οταν ειναι η περιοδος που πρεπει να γινουν. Εν τω μεταξυ, πρεπει να γινει στειρωση στις δυο θηλυκιες μου και να ξεμπερδευω με αυτο το θεμα. Ιδωμεν...

Εγώ πήρα ήδη το δικό μου θηλυκό και είναι μια χαρά.
Τρώει πολύ (ζωή νάχει) και συνέχεια πίνει νερό.
Αν μείνει λίγο καιρό μαζί μου θα γίνει "μπροστόβαρο".
Στέλιο σ´ευχαριστώ.

Μπράβο ρε Μιχάλη....ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!