Χάθηκαν οι επαφές

angelob7

Established Member
17 June 2006
232
Τρίπολη
Σε iphone 5 με την 7.04 εχτές χάθηκαν όλες οι επαφές μου και εμφανήστηκαν κάποιες άλλες (μόνο 4 επαφές) που δεν είναι δικές μου. Εχουν χαθεί και απο το icloud, που εμφανίζει τις καινούργιες. Άλλο iphone δεν υπάρχει στο σπίτι. Το έκανα restore from back up μέχρι και δύο μήνες πίσω αλλά επαφές πουθενά. Αν το κάνω restore πριν ένα χρόνο που είχα το ios 6, θα υπάρξει πρόβλημα? (αν και δεν νομίζω να τις ξαναφέρει). Η apple έκανε το θαύμα της...

Πολύ περίεργο.. Είχες ενεργοποιήσει μονο το icloud? Το συγχρόνισες πρόσφατα με κάποιο pc?
Αν έκανες restore from backup, λογικά θα έπρεπε να επανέρχονταν και οι επαφές.
Τώρα αρχίσω να σκέφτομαι μήπως κάποιος σου έκλεψε τους κωδικούς, μπήκε στο icloud και διέγραψε τις επαφές, μιας που λες ότι σου εμφανίζει επαφές αλλου.
Για δες στο icloud tab εάν εχεις μπει με το δικό σου account ή με κάποιου τρίτου κατά λάθος (λεμε τώρα..).

Το icloud το είχα ενεργοποιήσει πρόσφατα, πρίν ένα μήνα που είχα περάσει και την 7.04 και είχα δει όλες μου της επαφές εκεί. Δεν το έχω συγχρονίσει με άλλο pc. Η απορεία μου είναι γιατί δεν τις επαναφέρει με restore.

Οι επαφές ήταν κανονικά στο τηλέφωνο, τις είχα δει και στο icloud και ήμουν ήσυχος πως είμαι διασφαλισμένος...που να το περίμενα.

Όταν πρωτοενεργοποιεις το icloud στο iphone, σε ρωτα αν θες να κανεις merge τις υπάρχουσες επαφές στο icloud. Αν ΔΕΝ πεις ναι, στις διαγραφει τελείως και περνα ότι υπάρχει στο icloud.

Ας υποθέσουμε ότι έγινε κάτι τέτοιο, γιατί δεν μου τις επαναφέρει απο restore σε προηγούμενο σημείο στο pc και ποιές είναι οι καινούργιες επαφές που εμφάνησε.

Διαβάζω κι αλλού ότι υπάρχει unknown bug.
Κάποιοι το συνδέουν με msn & viber apps όσο και αν ακούγετε είναι παράξενο
Προσπάθησε να πάρεις σε αρχείο (vcf) τις επαφές σου από το cloud , παλιότερα γινόταν

οι κίνδυνοι των πολλων αυτοματισμών / συγχρονισμών κλπ....

γι αυτό προτιμω να κανω ακόμα πολλά ''χειροκινητα'', για να εχω τον ελεγχο...

Απάντηση: Re: Χάθηκαν οι επαφές

Ας υποθέσουμε ότι έγινε κάτι τέτοιο, γιατί δεν μου τις επαναφέρει απο restore σε προηγούμενο σημείο στο pc και ποιές είναι οι καινούργιες επαφές που εμφάνησε.

Αυτό και εμενα μου κάνει εντύπωση. Το restore είναι ουσιαστικά ένα image όλου του κινητού μια δεδομένη στιγμή. Αποκλείεται να μην έχει μεσα τις επαφές σου.
Τώρα για τέτοιο bug δεν έχω ακούσει κάτι. Googlαρε το ή ανοιξε ένα ticket στο apple support.

Στην ανηψιά μου και έναν συνάδελφο επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα.
WTF?

WTF?

it just works!!! :flipout:

(παρεπιμπτόντως στο ipad 3-4 εικονίδια μεταξύ αυτών και του mPad έχουν γίνει λευκά και λύση δεν μπόρεσα να βρω, είχαν ξεκινήσει από ένα και αυξάνονται αργά)

αμα αρχίσουν και χανονται οι επαφές έτσι καήκαμε.και ελεγα οτι ειχα τη σιγουρια του icloud

Από πολλά και διάφορα forums:

Just go into Settings > Mail, Contacts, Calendars > iCloud account and make sure the button for contacts is green.
Apparently this is happening to quite a few people and multiple times. So just keep checking the settings if it happens again. I guess for some reason iCloud keeps unsyncing the contacts.

Από ότι διαβάζω, το bug σχετίζεται με third party Apps (όπως το viber) και για να λυθεί απαιτείται να είναι αναβαθμισμένα τα Apps στην τελευταία τους έκδοση και να γινει ένα network settings reset. Για δοκιμάστε όσοι έχετε πρόβλημα: Settings>General>Reset>Reset Network Settings

Re: Απάντηση: Χάθηκαν οι επαφές

Από ότι διαβάζω, το bug σχετίζεται με third party Apps (όπως το viber) και για να λυθεί απαιτείται να είναι αναβαθμισμένα τα Apps στην τελευταία τους έκδοση και να γινει ένα network settings reset. Για δοκιμάστε όσοι έχετε πρόβλημα: Settings>General>Reset>Reset Network Settings

Κανονικά δεν έπρεπε να συμβαίνει αυτό με οποιοδήποτε παλιό app
Όντως από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές ότι τα περισσότερα προβλήματα ήταν σε όσους είχαν viber (ή άλλα apps)
Αλλά αυτό δεν είναι κανόνας δυστυχώς
Θα το βρουν πάντως
Σύντομα
Λίγη ηρεμία
Και θα διορθωθεί