"Χάθηκε" το κεντρικό LNB !

17 June 2006
25,415
Αθήνα
Παίζω με δύο lnb , ένα κεντρικό που κοιτάει Astra 19.2 και το παράκεντρο που κοιτάει Hotbird 13 για να μην γυρνάω κεραία στους δύο σημαντικούς δορυφόρους.

Βέβαια, όταν γυρίζω την κεραία, για άλλους δορυφόρους την δουλειά όπως καταλαβαίνετε την αναλαμβάνει το κεντρικό lnb.

Χθες λοιπόν ενώ το πρωί έβλεπα μια χαρά Astra-Hotbird , ξαφνικά το βράδυ σε όλα τα κανάλια του Astra είχα SNR 0% και AGC 99% Σκέφτηκα προς στιγμής ότι κατά λάθος θα έχω γυρίσει την κεραία, αλλά μάταια, διότι με το παράκεντρο στον Hotbird έβλεπα μια χαρά. Τι fine tuning έκανα, τι την γύριζα σε άλλους δορυφόρους, τίποτα. SNR 0% αλλά το AGC ανεβοκατέβαινε.

Ανέβηκα στην ταράτσα βραδιάτικα και εμφανησιακά δεν φαίνεται να έχει κουνηθεί το lnb από την θέση του.

Τι κάνουμε; αλλάζω lnb, diseq τι ;

Μπορεί να τα παίξει το Lnb να βγει off τελείως;

Δοκιμάζεις να συνδέσεις απ'ευθείας το συγκεκριμένο lnb !
Aν παίζει ελέγχεις το diseqc.
Aλλάζεις τις πόρτες ανάμεσα στα 2.
Αν εξακολουθεί το πρόβλημα , ψάχνεις αλλού (καλώδια-συνδέσεις)

Λοιπόν παιδιά, ανέβηκα στην ταράτσα, όλα φαίνονται τζαμι στην θέση τους. Βέβια, μιάς και ανέβηκα τσέκαρα τα βύσματα στο diseq και σε κάτι spliterάκια και όπως ανέβηκα , κατέβηκα.
Πήγα στο σαλόνι που έχω έναν humax, και παίζει μια χαρά ο astra 19, άρα δεν είναι θέμα lnb.
Μετά πάω στο δωμάτιο που έχω τον dreambox, μαυρίλα πάλι στον Astra.... Εκεί που καθόμουν και έκανα κάτι δουλειές, ξαφνικά έρχεται εικόνα μόνη της!! Αλλάζω κανάλι και πάω στον hotbird και ξαναγυρνάω στον astra , πάλι μαυρίλα. Περιμένω κανά 10λεπτο , έρχεται η εικόνα μόνη της.
Μπήκα στο menu του dreambox, χάλασα τις επιλογές στον astra , τις ξαναέφτιαξα και από τότε τζάμι ο astra.
Τελικά, τείνω να πω ότι δεν έφταιγε τίποτα στην εγκατάσταση , αλλά ήταν softwarικά τσαλιμάκια του dreambox.

Τέλος καλό όλα καλά δηλαδή, αυτό έχει σημασία. Μάλλον ήθελε να σε παιδέψει ο δέκτης λίγο παραπάνω... για να μην ξεχνιέσαι και τι δέκτη αγόρασες :grinning-smiley-043

Λοιπόν παιδιά, ανέβηκα στην ταράτσα, όλα φαίνονται τζαμι στην θέση τους. Βέβια, μιάς και ανέβηκα τσέκαρα τα βύσματα στο diseq και σε κάτι spliterάκια και όπως ανέβηκα , κατέβηκα.
Πήγα στο σαλόνι που έχω έναν humax, και παίζει μια χαρά ο astra 19, άρα δεν είναι θέμα lnb.
Μετά πάω στο δωμάτιο που έχω τον dreambox, μαυρίλα πάλι στον Astra.... Εκεί που καθόμουν και έκανα κάτι δουλειές, ξαφνικά έρχεται εικόνα μόνη της!! Αλλάζω κανάλι και πάω στον hotbird και ξαναγυρνάω στον astra , πάλι μαυρίλα. Περιμένω κανά 10λεπτο , έρχεται η εικόνα μόνη της.
Μπήκα στο menu του dreambox, χάλασα τις επιλογές στον astra , τις ξαναέφτιαξα και από τότε τζάμι ο astra.
Τελικά, τείνω να πω ότι δεν έφταιγε τίποτα στην εγκατάσταση , αλλά ήταν softwarικά τσαλιμάκια του dreambox.

Μακάρι να είναι το λογισμικό, τα dreambox έχουν μια "ευαισθησία" στο τσιπάκι που ελέγχει το lnb και στο άλλο του diseqc........

Λοιπόν παιδιά, σχετικό αλλά και άσχετο: Φίλος που ζει σε πολυκατοικία με σούπερ εγκατάσταση κινητού πιάτου με δύο lnb για γρήγορο ζάπινγκ ξαφνικά αρχίζει να χάνει που και που το κεντρικό lnb - αλλά όχι πάντα, μόνο όταν έχει στο sky σειρά που παρακολουθεί μανιωδώς.

Όχι πολύ σχετικός - σχετικά σχετικός ;-), κοιτάει ότι μπορεί, καλώδια, δέκτες, κτλ. αλλά τίποτα. Και μέσα στη νύχτα και το σκοτάδι, τι να δει κανείς, την άλλη μέρα το πρωί όλα ΟΚ.

Τελικά, η απάντησή ήταν απλή: Οι δύο κολλητοί του (στην ίδια πολυκατοικία - σε άλλους ορόφους) όταν ήταν να παίξει τη σειρά έντυναν με αλουμινόχαρτο το μπροστά του lnb.

Καλή φάση, αλλά στην δική μου περίπτωση είναι ιδιόκτητο το σπίτι και δεν ασχολείται κανείς άλλος με τα δορυφορικά. Βασικά είναι ζήτημα να ξέρουν άλλοι αν υπάρχει ή όχι στην ταράτσα δορυφορική κεραία.... :flipout: