Χαζή απορία..

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Παιδιά καλημέρα

Σήμερα μου φέρανε δώρο μια βιντεοκάμερα Sony DCR-HC27E Η κάμερα δεν έχει USB είσοδο αλλά το κλασσικό 4πινο βύσμα DV (Ilink) και ψάχνομαι πως θα την συνδέσω στο PC που έχει την στανταρντ υποδοχή firewire..

Επειδή δεν υπάρχει μέσα στην συσκευασία καλώδιο θα ήθελα να ρωτήσω πριν βγώ για ψάξιμο εαν είναι οπως έχω καταλάβει το κλασσικό firewire καλώδιο από 6 Pin σε 4 pin ή κάτι άλλο..

Σήμερα που έπαιξα λίγο με την καμερούλα πάντως απογοητεύτηκα... ΟΚ καλή για ημερήσιες λήψεις αλλά το βράδυ ... πολύ μέτρια πράγματα. Θα το ψάξω πάντως μιας και το δωράκι αυτό είναι καλή περίπτωση για εξοικείωση με το σπορ, και εαν μου αρέσει πάμε και σε HD ..:grinning-smiley-043

Τώρα ψάχνω για φτηνή (μαιμού) 2η μπαταρία.. Any ideas ? (Οχι ebay..)

Επανέρχομαι μιας και μετά από τις πρώτες χρησεις βλέπω οτι η βιντεοκάμερα δεν με ικανοποιεί στις βραδυνες εσωτερικές λήψεις με φωτισμο δωματίου (πολυς κόκκος). Μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω το τελικό αποτέλεσμα ;

Απάντηση: Re: Χαζή απορία..

Επανέρχομαι μιας και μετά από τις πρώτες χρησεις βλέπω οτι η βιντεοκάμερα δεν με ικανοποιεί στις βραδυνες εσωτερικές λήψεις με φωτισμο δωματίου (πολυς κόκκος). Μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω το τελικό αποτέλεσμα ;

Δεν γνωρίζω την κάμερα, αν έχει κάποιο ειδικό mode πχ cine ή όχι εσύ θα μας πείς.
Κατά 95% όμως δεν μπορείς να κάνεις τίποτε.

Είχα διαβάσει για μία μέθοδο που χρηισιμοποιούν για να μηδενίσουν το gain αλλα ήταν σε μια HV20. Δεν ξέρω αν θα λειτουργεί και εδώ, μπορείς να δοκιμάσεις πάντως.
Σου δίνει πληροφορίες κατα την λήψη τί διαφραγμα και κλείστρο έχει? Αν ναι κλείδωσε το exposure σου (σε μία φωτεινή πηγή όπως άσπρη οθόνη κινητού) και μετα άλλαζε τιμές (+1 κλπ). Όσο βλέπεις να άλλαζει είτε το διαφραγμα είτε το κλείστρο ενω γίνεται πιό φωτεινο είσαι εντάξει. Μόλις φωτίζει χώρις να εγινε κάτι τέτοιο ανέβηκε το gain.
Θα ψάξω να βρώ το link αλλά ο τύπος το περιγράφει για την canon. Εκτός βέβαια αν έχει gain control η δικιά σου οπότε γλιτώνεις ολο αυτό.

Edit: http://www.dvxuser.com/jason/hv20/

Last edited:
Δεν έχει παιδιά.. Ειναι αρκετά απλή δυστυχώς..

Από reviews που διάβασα είναι αρκετά μέτρια στις βραδινές ληψεις οπότε δεν βλεπω να μπορώ να κάνω κάτι ... Επειδή ειναι δώρο θα την χρησιμοποιήσω λίγο να παιξω και να μάθω τα βασικά (μιας και δεν ειχα βιντεοκάμερα) και αργοτερα θα πάρω κάτι καλύτερο

Μπορείς να κάνεις τα εξής:

1. Περιορίζεις τις κινήσεις της βιντεοκάμερας, έτσι ώστε να περιορίσεις και την εναλλαγή των καρέ με θόρυβο. Δηλ. κάθε κίνηση να γίνεται εξαιρετικά ομαλά, αργά.

2. Αύξησε το φωτισμό.

3. Προσπάθησε να κάνει χειροκίνητα καλύτερο white balance. Αυτό θα το βρεις στα μενού. Αντί για το auto βάλε, ανάλογα με τον φωτισμό είτε Tungsten, είτε Flourescent. Ακόμα και μεικτό φωτισμό να έχει το δωμάτιο, σίγουρα θα μειωθεί ο θόρυβος.