ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ??

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,479
ΑΘΗΝΑ
Htpc με hdmi σε πλασμα (pioneer 427xd) παιζοντας dvd ή blueray/hd σε αναλυση 1024χ768 βλεπω μπαρες πανω-κατω.
σε 1280χ720 οι μπαρες ειναι μικροτερες,ενω σε 1920χ1080 εχω full screen την οθονη μου.
τι ειναι σωστο και τι λαθος..??

Σωστο ειναι οταν τροφοδοτεις την τηλεοραση σου με την native αναλυση του πανελ της !

Re: Απάντηση: ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ??

Σωστο ειναι οταν τροφοδοτεις την τηλεοραση σου με την native αναλυση του πανελ της !

δηλαδη το 1024χ768 και βλεποντας μπαρες?
ο οδηγος της nvidia παντως μου δειχνει native αναλυση 1920x1080

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ??

δηλαδη το 1024χ768 και βλεποντας μπαρες?
ο οδηγος της nvidia παντως μου δειχνει native αναλυση 1920x1080

native αναλυση μεσου προβολης , σημαινει η αναλυση του πανελ της τηλεορασης.

Το πισι, δεν εχει native αναλυση

http://www.pioneer.co.uk/uk/products/62/63/413/PDP-427XD/index.html

Resolution (horizontal x vertical) 1024 (Hor) x 768 (Ver)

Αυτό είναι σωστό αλλά σου δημιουργεί και κάποια προβληματάκια.
Επειδή κλειδώνει 1:1 pixel mapping απενεργοποιεί αρκετά από τα ρυθμιστικά της εικόνας.

Επειδή κλειδώνει 1:1 pixel mapping απενεργοποιεί αρκετά από τα ρυθμιστικά της εικόνας.

Σε μια ερωτηση "σωστο η λαθος" δεν ξερω αν θα μπορουσα να απαντησω διαφορετικα.

Θα επρεπε να δω αν δουλευει καλα το scaler της τηλεορασης, σε ποιο scaling δουλευει καλυτερα σε συνδιασμο με το πισι κτλ κτλ .
Μπορει να κανει καλυτερο upscale απο downscale, η και αναποδα , και παντα αναλογα με το υλικο ! Μπορει να παιζει ακομα διαφορα και στο deinterlacing..

Πιασ'τ'αβγο και κουρευτο δηλαδη....

Σε μια ερωτηση "σωστο η λαθος" δεν ξερω αν θα μπορουσα να απαντησω διαφορετικα.

Θα επρεπε να δω αν δουλευει καλα το scaler της τηλεορασης, σε ποιο scaling δουλευει καλυτερα σε συνδιασμο με το πισι κτλ κτλ .
Μπορει να κανει καλυτερο upscale απο downscale, η και αναποδα , και παντα αναλογα με το υλικο ! Μπορει να παιζει ακομα διαφορα και στο deinterlacing..

Πιασ'τ'αβγο και κουρευτο δηλαδη....

Εσύ πολύ σωστά απάντησες. Κι εγώ αυτή την ανάλυση έχω δώσει (... ή μάλλον εσύ την έχεις δώσει...
icon10.gif
)
Απλά επισημαίνω το γεγονός της απενεργοποίησης των ρυθμιστικών.

Εσύ πολύ σωστά απάντησες. Κι εγώ αυτή την ανάλυση έχω δώσει (... ή μάλλον εσύ την έχεις δώσει...
icon10.gif
)
Απλά επισημαίνω το γεγονός της απενεργοποίησης των ρυθμιστικών.

Εγω κανω οτι μου λενε. Εσυ μου ειπες 1080 , ο επιστημονας μου ειπε αλλη.

Δεν φερω καμμια ευθυνη.

Οσο για τα ρυθμιστικα......εν ξερω . Θα τα βρει ο καλιμπρειτορ αυτα :flipout:

Και για να σε ηρεμισω......οταν εχεις πισι απο πισω να παιζει, το μονο που δεν σου λειπει ειναι τα ρυθμιστικα !!
Εχει και καινουργια κοζα που λες κι εσυ ;)

Αφού η ανάλυση της τηλεόρασης είναι 1024χ768, γιατί τότε όταν στέλνει σήμα 1024χ768 έχει μπάρες; Δεν έπρεπε να γεμίζει η οθόνη;

Τι δεν κατάλαβα;

Αφού η ανάλυση της τηλεόρασης είναι 1024χ768, γιατί τότε όταν στέλνει σήμα 1024χ768 έχει μπάρες; Δεν έπρεπε να γεμίζει η οθόνη;

Τι δεν κατάλαβα;

Aν αναπαραγεις υλικο 2.35/1 , δεν θα εχεις μπαρες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ??

Aρχικα να καταλαβεις το 16/9 και το 2.35/1. :grinning-smiley-043

καταρχην(λαθος μου) να πω το setup μου:

8600 gts με ανταπτορα dvi>hdmi σε pioneer plasma αναλυση 1024χ768 και hdready.
οδηγοι 152.22 και η επιλογη "χειρισμος ως hdtv" απενεργοποιημενη ,
γιατι εαν του δωσω 1280χ720 και παω στην επιλογη scalling και φερω την εικονα μου γυριζει αυτοματα σε 1920χ1080...!!!
επισης επιλογες r/r στ στην 1024χ768 εχω μονο 60hz ενω στην 1280χ720 εχω και 50.
δεν ξερω εαν περασω το nvtune μηπως εχω περισσοτερες επιλογες οσο αναφορα το r/r τουλαχιστον.
τις περισσοτερες επιλογες r/r τις εχω στην αναλυση 1920χ1080(μεχρι 30hz).

Last edited: