Χειμώνας...

attachment.php

Χιόνια, πολλά χιόνια...

Αυτή η φωτογραφία μου αρέσει πολύ -bye-
Mια φιλική συμβουλή μόνο, μια μικρή μαύρη γραμμή για περιθώριο θα την αναδείκνυε περισσότερο.

Δυστυχώς στα Γιάννενα πλην της ημέρας της πρωτοχρονιάς διαρκώς έβρεχε.

Δεν μπόρεσα να κάνω παρά μία φωτογραφική βόλτα, το απόγευμα της επομένης της πρωτοχρονιάς, που σταμάτησε να βρέχει και καθάρισε λιγάκι ο ουρανός, δυστυχώς το φως έφευγε και η ορατότητα λόγω καταχνιάς δεν ήταν στα καλύτερά της.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι η πρώτη προσπάθειά μου με bracketing, και "χειροποίητο" συνδυασμό των λήψεων στο ps, με μασκάρισμα των layers. Είναι συνδυασμός 3 λήψεων, η 1η από την 3η απέχουν 3 στοπ. Είμαι σίγουρος πως εάν το πιάσω πιο προσεκτικά, θα βγάλω καλύτερο αποτέλεσμα στην επεξεργασία...

attachment.php

Η νήσος της Παμβώτιδας και τα Γιάννενα, στο σούρουπο

Για σύγκριση βάζω και το ίδιο κάδρο πειραγμένο με ειξειδικευμένο πρόγραμμα hdr, (φυσικά γενικώς οι παράμετροι δεν ήταν ίδιες, προστέθηκε "δραματικός" φωτισμός, και μου ξέφυγε το πλοιάριο που κάνει ghost):

attachment.php

Attachments

• IMG_3728pho.jpg
    IMG_3728pho.jpg
    285.8 KB · Views: 699
  • IMG_3728hdr_crop.jpg
    IMG_3728hdr_crop.jpg
    198.8 KB · Views: 70
Last edited:
Άν δεν είχε και το μικρό κομμάτι πρασίνου κάτω και ξεκινούσε μόνο με καφέ θα ήταν πραγματικά εκπληκτική. Η εναλαγή οριζώντιων λωρίδων με χρώματα θυμίζει ουράνιο τόξο. Πολύ καλή!

Ειδικά οι χιονισμένες κορυφές στο βάθος είναι πολύ δυνατό σημείο!

Ταχύτητες δεν θυμάμαι, θα τις δω... νομίζω η πρώτη, από την οποία έχω πάρει τους καλαμιώνες και το νησάκι, ήταν στα 4 δεύτερα.
Είναι με τον AF-S 17-35/2.8 στο f/11.

Θα την ξαναδοκιμάσω... Την έχω και με μετατροπή ενός αρχείου, την έχω και με αυτόματη σύνθεση των τριών λήψεων σε εξειδικευμένο hdr πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς ο ουρανός κάνει ένα ghosting. Με το ps και λίγη προσοχή με το μασκάρισμα, μπορούμε να κρατήσουμε ό,τι θέλουμε από κάθε φωτογραφία.

Δυστυχώς Αλέξη αυτό που θέλεις είναι φύσει αδύνατο, λόγω τοποθεσίας. Υπάρχουν 3-4 θέσεις για λήψη της πόλης με το νησί, αλλά δεν γίνεται να έχεις από αλλού και τους καλαμιώνες, και το νησί, και την πόλη με τη χερσόνησο του κάστρου στο κέντρο. Έχω και 4 λήψεις για πανόραμα από το ίδιο σημείο.... αλλά δεν ξέρω να κάνω πανοράματα. :p

Re: Απάντηση: Χειμώνας...

Έχω και 4 λήψεις για πανόραμα από το ίδιο σημείο.... αλλά δεν ξέρω να κάνω πανοράματα. :p

Αν και δυσκολεύομαι αν πιστέψω ότι δεν κάνεις πλάκα, ρίξε μια ματιά σε αυτό:
http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/groups/ivm/ICE/

...αν δεν το έχεις ήδη. Αν και μ$ αποτελεσματικό και δωρεάν!

Αυτή τη φορά τα έβαλα με τον εαυτό μου.

Ξεκίνησα για Γιάννενα κατά τις 3 το μεσημέρι της παραμονής, και επειδή δεν ήθελα να με πιάσει με τα μικρά στο αυτοκίνητο η νύχτα στο βουνό (με -6 βαθμούς και χιονισμένα τα πάντα) δεν σταματούσα πουθενά. Ούτε και στο υψίπεδο μεταξύ Μηλιάς και Μετσόβου, όπου καθώς έπεφτε ο ήλιος η αντίκρυ μεριά είχα πάρει ένα απαλότατο ροζ χρώμα, και όλα ήταν μαγικά. Ακόμη και όταν σταματήσαμε για λίγο πάνω από το Μέτσοβο (καθότι τα μικρά έχουν και ανάγκες...), με το φως να φεύγει γρήγορα, εκεί που είχα στοιβαγμένα τα φωτογραφικά ήταν αδύνατο να βγάλω κάτι... ευτυχώς υπήρχε πρόχειρη η P880, και έστω και στο χέρι, έστω και με ταχύτητες 1/8, μπόρεσα να βγάλω τις δύο παρακάτω:

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 100_2145b.jpg
    100_2145b.jpg
    197.3 KB · Views: 231
  • 100_2149-2.jpg
    100_2149-2.jpg
    147.9 KB · Views: 143
Και μία α/μ

attachment.php

αν και μάλλον ταιρίαζει περισσότερο στην κατηγορία magic light

Attachments

• IMG_3699pho.jpg
    IMG_3699pho.jpg
    192.3 KB · Views: 260
Last edited:
η ασπρόμαυρη είναι τόσο καλή, σχεδόν σαν έγχρωμη κάνει! πολύ καλή!

Στο υψίπεδο μεταξύ Μετσόβου και Μηλιάς

attachment.php

attachment.php

Canon 40D, Nikkor AF-S 17-35/2.8

Attachments

• winter-scene-Jan-09.jpg
    winter-scene-Jan-09.jpg
    197.8 KB · Views: 99
  • winter-scene-Jan-09-2.jpg
    winter-scene-Jan-09-2.jpg
    199.6 KB · Views: 102