Chernobyl [HBO]

Ψηφίστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 64 86.5%
  • Πολύ Καλή

Votes: 8 10.8%
  • Καλή

Votes: 2 2.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    74
Το ξεκινησα λιγο αργα σε σχεση με εσας (εχω δει τα πρωτα 2 επεισοδια). Παντως, μου ειναι αδυνατο και νομιζω οτι ηταν και σκοπος των δημιουργων αυτο, να ξεχωρισω το ατυχημα απο την πολιτικη ιδεολογια (ή τουλαχιστον οπως αυτη εφαρμοστηκε) της ΕΣΣΔ. Θεωρω οτι το Τσερνομπιλ ηταν το αναλογο της Lehman Brothers για τον κομμουνισμο, μια καταστροφη δηλαδη, η οποια ειχε τις ριζες της στην ιδεολογια που επικρατουσε στην χωρα που συνεβη.

Είδα και το τελευταίο ..
εξαιρετικό λίγα επεισόδια με ουσία ...
τώρα τι κάνουμε ; Τι σειρά να δούμε τώρα ;

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Εξαιρετικό το κλείσιμο της σειράς.. Από τις καλύτερες που έχω δει και ας ήταν μόνο 5 επεισόδια. Αν και λόγω του θέματος δεν θα μπορούσε να πλατιάσει με περισσότερα επεισόδια θα έβγαινε εκτός στόχου.
Αυτό που αδυνατώ να πιστέψω αλλά δεν αμφισβητώ είναι το σοβιετικό καθεστώς που πίστευα παρέπεμται σε πολύ προγενέστερες δεκαετίες

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Chernobyl [HBO]

Εγώ παλι δυσκολεύομαι να πιστέψω την ξεροκεφαλιά του προϊσταμενου βάρδιας.
Μιλάμε για πολύ αλυσοπρίονο
Μην ξεχνάμε ότι ήταν άνθρωποι που είχαν γαλουχηθεί να πιστεύουν ότι ερχόταν από τους ανώτερους (πολιτικούς ή επιστήμονες), οι οποίοι θεωρούσαν αδύνατη την έκρηξη αυτού του τύπου αντιδραστήρα. Για αυτόν το λόγο λέω ότι είναι ένα δυστύχημα βαθιά συνυφασμένο με την κοσμοθεωρία της χώρας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Chernobyl [HBO]

Μην ξεχνάμε ότι ήταν άνθρωποι που είχαν γαλουχηθεί να πιστεύουν ότι ερχόταν από τους ανώτερους (πολιτικούς ή επιστήμονες), οι οποίοι θεωρούσαν αδύνατη την έκρηξη αυτού του τύπου αντιδραστήρα. Για αυτόν το λόγο λέω ότι είναι ένα δυστύχημα βαθιά συνυφασμένο με την κοσμοθεωρία της χώρας.

Μα εδώ οι υφισταμενοι του ίδρωναν στην ιδέα των εντολών του, ξέροντας πως αυτά που κάνουν είναι καταστροφικά και παρόλο που ήξεραν ότι κάνουν λάθος εκτελούσαν εντολές από το φόβο του αδιανοητου προισταμενου.
Δεν πίστευαν ότι δεν υπήρχε περιπτώσει να μην σκάσει ο αντιδραστήρας.
Αυτό ηταν στο δεύτερο μέρος που έδειχνε την άρνηση στο πρόβλημα.
Μεχρι να φτάσουν εκεί έγιναν πράγματα με την ευθύνη του προισταμενου.
Επίσης σε ότι έχει να κάνει με την γαλουχηση και με την τυφλή εμπιστοσύνη προς την Μόσχα αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με τους Ρώσους και όχι με τους κατοίκους της περιοχής που δεν μπορώ να πω ότι έβλεπαν με καλό μάτι την ρωσική κυριαρχία.
Μιλάμε άλλωστε για Ουκρανικα εδάφη

Ίσα ίσα αυτή η τυφλή υποταγή στον ανώτερο ήταν σε όλα τα επίπεδα. Από τον εργαζόμενο στον προϊστάμενο, σε πολιτικό επίπεδο και σε εδαφικό (να αποδείξουν ότι αξίζουν για να κερδίζουν μια καλύτερη εμπιστοσύνη από την ανώτερη Μόσχα)

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Στα ορυχεία όταν πήγαν να μαζέψουν εργάτες για να σκάψουν κάτω από τον αντιδραστήρα δεν είδα αυτό που λες.
Βασικά πουθενά δεν έδειξε κάτι τέτοιο

Εμένα μου άρεσε αυτό που δήλωσαν μετά την καταστροφή:
Προσπαθώ να βρω ποια είναι τα λάθη και ποιοι έχουν την ευθύνη, σας λέω ότι δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά σε όλη αυτήν την κατεύθυνση των επιχειρήσεων
Η μήπως το είπαν κάποιοι άλλοι, κάπου αλλού και μπερδεύτηκα... :nounder:

Μπορεί να μην έβλεπαν με καλό μάτι την Ρωσία αλλά φοβόντουσαν τη δύναμη της. Τώρα βεβαίως πάμε σε λεπτομέρειες τις οποίες δεν μπορούμε να ξέρουμε και δεν έχω εμπιστοσύνη και ότι η σειρά μπορεί να μεταφέρει πιστά.

Πάντως όλα δείχνουν ότι υπήρχε τυφλή υποταγή, είτε από φόβο για τις συνέπειες είτε επειδή δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι οι ανώτεροι είχαν άδικο.

Εμένα μου άρεσε αυτό που δήλωσαν μετά την καταστροφή:

Η μήπως το είπαν κάποιοι άλλοι, κάπου αλλού και μπερδεύτηκα... :nounder:
Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως τυχαία

Απάντηση: Re: Chernobyl [HBO]

Μπορεί να μην έβλεπαν με καλό μάτι την Ρωσία αλλά φοβόντουσαν τη δύναμη της. Τώρα βεβαίως πάμε σε λεπτομέρειες τις οποίες δεν μπορούμε να ξέρουμε και δεν έχω εμπιστοσύνη και ότι η σειρά μπορεί να μεταφέρει πιστά.

Πάντως όλα δείχνουν ότι υπήρχε τυφλή υποταγή, είτε από φόβο για τις συνέπειες είτε επειδή δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι οι ανώτεροι είχαν άδικο.

Εντάξει και εγώ κρατώ μια επιφύλαξη άλλωστε για σειρά μιλάμε.
Πάντως ήταν ότι καλύτερο έχω δει εδώ και καιρό.
Άνετα την ξανά έβλεπα.

Δεν μπορεί να συλλάβει ο νους μου ότι αυτός ο άνθρωπος είχε κάνει χαζοκωμωδιες μέχρι σήμερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Chernobyl [HBO]

Killing Eve s02

Είχα δει νομίζω ένα επεισόδιο από τον πρώτο κύκλο αλλά δεν μου άρεσαν τα αίματα κι νομίζω πολύ θάνατο είχε ... και ποιο δεν έχει πλέον ...

Sent from my iPhone XS using Tapatalk