Chernobyl [HBO]

Ψηφίστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 64 86.5%
  • Πολύ Καλή

Votes: 8 10.8%
  • Καλή

Votes: 2 2.7%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    74
Μπα... Υπάρχουν κατά καιρούς διαφορά τέτοια άρθρα από υπέρμαχους της πυρηνικής ενέργειας. Άλλωστε και η Αμερική είναι μια τέτοια δύναμη και έχει αντίστοιχη τεχνολογια. Το άρθρο λέει μπούρδες γενικά, σε λίγο θα μας πείσει πως δεν πέθανε και κανένας παρά μόνο όσοι ήταν παρόντες στην έκρηξη.

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

νομιζω ενα αρθρο εχει περισοτερες πυθανοτητες να λεει την αληθεια παρα μια σειρα.
εχω και ενα ρωσσικο καλο αρθρο για την σειρα , αλλα δεν βρισκω μεταφραση στα αγγλικα...

https://snob.ru/entry/178049/

το τελειωσα χθες. συμφωνω με την αποψη καλο - εως πολυ καλο, αλλα οχι αριστούργημα.
ειχε αρκετες πολυ καλες στιγμες παντως, οπως ο ηχος τον μετρητων οταν εμπαιναν στα νερα για να ανοιξουν τις βαλβίδες.

που παρεπιπτόντως δεν κατάλαβα γιατί τους τους φόρεσαν. έφτιαχναν το mood της ταινίας πάντως.

και εγώ χθες το τελείωσα. εξαιρετικό. ειδικά η ερμηνεία των γεγονότων στο δικαστήριο με τις μπλε και κόκκινε πλάκες άκρως επεξηγηματική για να καταλάβεις τι συνέβει.

Πολύ καλή σειρά που θα ήταν ακόμη καλύτερη αν ήταν γυρισμένη στα ρωσικά.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ανατριχιαστικά ρεαλιστική, μια must see σειρά ειδικά για εμάς που το ζήσαμε και στην πραγματικότητα όλο αυτό το σκηνικό , θυμάμαι ακόμα τις μετρήσεις στο καίσιο που έβγαζε ο Δημόκριτος τότε..9,5/10

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θυμαμαι τελη του 1986, ειχε ερθει στο σπιτι φυσικος, συναδελφος του πατερα μου στο ΔΠΘ... Μας μετρησε με τον αδερφο μου τον θυροειδη μας. Επειδη ειχαμε περασει σχεδον 4 μηνες στη Χαλκιδικη διακοπες, δεν μας βρηκε το παραμικρο... Αλλα στα ορεινα στη Ροδοπη ειχε πει, υπηρχε θεμα... Τι φαγαμε τοτε....

ερχεται και ρωσικο τσερνομπυλ:
Δεν ψήθηκε με το Chernobyl του HBO η Ρωσία κι αποφάσισε να φτιάξει ένα δικό της

αλλα τι να μας πει κι ο ρωσος; αυτος ολο ψεματα λεει, ακου εκει 31 νεκροι :furious3:

Αδιόρθωτοι ακόμη και διαλυμένοι που είναι σήμερα.. Είναι ικανοί να μας πούνε ότι τα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο είναι πιο βλαπτικά

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Chernobyl [HBO]

Θυμαμαι τελη του 1986, ειχε ερθει στο σπιτι φυσικος, συναδελφος του πατερα μου στο ΔΠΘ... Μας μετρησε με τον αδερφο μου τον θυροειδη μας. Επειδη ειχαμε περασει σχεδον 4 μηνες στη Χαλκιδικη διακοπες, δεν μας βρηκε το παραμικρο... Αλλα στα ορεινα στη Ροδοπη ειχε πει, υπηρχε θεμα... Τι φαγαμε τοτε....

Ήμουν στο Γυμνάσιο του Κιλκίς τότε.. Έβρεχε και έτσουζαν τα μάτια μας. Για δύο ημέρες γινόταν αυτό.. Μετά, βγήκαν τα περιπολικά και φώναζαν να μπούμε όλοι μέσα..

Νίκο όσοι είχαμε καλή επαφή με τη θάλασσα και το ιώδιό της το 1986 ήταν σωτήρια.

Εγώ ήμουν στην 6η δημοτικού... ακυρώθηκε η ημερήσια μας... θυμάμαι τις μέρες του Πάσχα (έπεφτε στις 3 Μαΐου το 1986), και εάν θυμάμαι ειδικότερα τη Δευτέρα της Διακαινισίμου, έπιασε ψιλόβροχο, κι εμείς παίζαμε με τον αδερφούλη μου αμέριμνοι έξω ... μετά από λίγο μας μάζεψε ο πατέρας μου. Είχαμε μια μουριά, που τότε κάρπιζε... τη σκαρφάλωνα και μου άρεσαν τόσο τα μούρα της... δεν ξαναέφαγα, την επόμενη χρονιά φύγαμε και από εκεί.

Με δεδομένο πως λίγο μετά επιστρέψαμε στην Κρήτη για διακοπές και μπανάκια Τάσο, ας ελπίσω πως τη σκαπούλαρα.. Τώρα που τα σκέφτομαι έζησα μερικές πολύ έντονες στιγμές στη Μακεδονία.. Αυτό, τη πυρκαγιά στην jet oil που χιόνιζε μαύρο χιόνι, το 87 την κούπα και το Σισμίκ, και τη φήμη για μεγάλο επικείμενο σεισμό που μας ξεσπίτωσε όλους για ένα βράδυ.. Νοσταλγώ Μακεδονία..

Έγω έφαγα μπόρα και γύρισα μούσκεμα στο σπίτι που απείχε μόνο 3 τετράγωνα από εκεί που είμουν. Θυμάμαι και την μπλούζα που φορούσα γιατί μου άρεσε.
Μετά θυμάμαι που φράουλες κτλ ήταν σχεδόν τσάμπα αφού κανείς δεν αγόραζε. Μόνο κάτι ηλικιωμένοι αγόραζαν και έλεγαν ότι δεν θα προλάβουν να παν από την ραδιενέργεια...:)

Με δεδομένο πως λίγο μετά επιστρέψαμε στην Κρήτη για διακοπές και μπανάκια Τάσο, ας ελπίσω πως τη σκαπούλαρα.. Τώρα που τα σκέφτομαι έζησα μερικές πολύ έντονες στιγμές στη Μακεδονία.. Αυτό, τη πυρκαγιά στην jet oil που χιόνιζε μαύρο χιόνι, το 87 την κούπα και το Σισμίκ, και τη φήμη για μεγάλο επικείμενο σεισμό που μας ξεσπίτωσε όλους για ένα βράδυ.. Νοσταλγώ Μακεδονία..

Τι να σου πω Νικο...
Παντως δεδομενου του οτι ο συναδελφος του πατερα μου που μας μετρησε κανονικα και τα ειπε (Τσαγκας) ηταν ο διευθυντης τοτε του εργαστηριου πυρηνικης τεχνολογιας ΔΠΘ, ειναι μαλλον αξιοπιστα αυτα περι θαλασσας.

Που τον θυμήθηκες τον Τσαγκα!!!!
Φοιτητής στη Ξάνθη εγώ από την επόμενη χρόνια

Εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα. Απίστευτη η φωτογραφία, τα κουστούμια, τα πάντα όλα. Και οι ερμηνείες πραγματικά καλές. Σκηνοθεσία φουλ κομπλέ. Απλά έχω λίγο ένα θεματάκι με τον διάχυτο ηρωισμό όσων παρενέβησαν. Σε ένα τέτοιο καθεστώς το κόβω χλωμό να πηγαινει ο τάδε υπουργός και να παρακαλάει για εθελοντές ας πούμε...