chernobyl

Να με συγχωρείτε που βάζω ένα τέτοιο θέμα 2 μήνες πιο πριν από τη θλιβερή του επέτειο, αλλά με αφορμή ένα πρωϊνό ντοκυμανταίρ σε τηλεοπτικό κανάλι κάθησα και έψαξα λίγο στο ιντερνετ...

http://inmotion.magnumphotos.com/essays/chernobyl.aspx

Πλούσιο υλικό, όλο το στόρυ της τραγωδίας...

Μακάρι η ανθρωπότητα να μη γνωρίσει ξανά τέτοια καταστροφή...

Τώρα που η Βουλγαρία είναι στην ΕU ελπίζω να είναι καλύτερα.
Στην προηγούμενή μου δουλειά είχα έλθει σε επαφή (ζωντανή) με τους μηχανικούς που ήταν υπεύθυνοι για την συντήρηση και εξέλιξη του Κοζλοντούι. Το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν τεχνικό (απ' ότι μου είχαν πεί), αλλά διοικητικό (διάβαζε διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων και σωστό management). :worshippy:

Ακριβώς. Το πιο σημαντικό είναι να εφαρμόζονται τα μέτρα ασφάλειας όπως πρέεπι ΠΑΝΤΑ.

Άλλωστε και η έκρηξη στους 2 αντιδραστήρες στο Τσερνομπίλ δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Προέκυψε ως ατυχής κατάληξη σε ένα πείραμα που έκανε το προσωπικό για το πόσο μπορεί να αντέξει ένας αντιδραστήρας χωρίς ψύξη. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση. Τα επακόλουθα τα ξέρουμε.

Απάντηση: Re: chernobyl

Ακριβώς. Το πιο σημαντικό είναι να εφαρμόζονται τα μέτρα ασφάλειας όπως πρέεπι ΠΑΝΤΑ.

Άλλωστε και η έκρηξη στους 2 αντιδραστήρες στο Τσερνομπίλ δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Προέκυψε ως ατυχής κατάληξη σε ένα πείραμα που έκανε το προσωπικό για το πόσο μπορεί να αντέξει ένας αντιδραστήρας χωρίς ψύξη. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση. Τα επακόλουθα τα ξέρουμε.

Τι λες τώρα ρε Βλάσση ? Με έστειλες .

Δηλαδή κάνανε πείραμα ποιοί ?
Οι εργαζόμενοι εκεί μέσα ?
Έτσι γιατί τους ήρθε λόγω ανίας ?
Η κάποιοι προκάλεσαν την κατάσταση , για να δούνε αν και πόσο κινδυνεύουν όλα τα πυρηνικά εργοστάσια του πλανήτη ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: chernobyl

ασφαλώς και θα αναφέρεσαι για το Κοσλοντούι:ADFAD2:

Ναί.Απο πληροφορίες η κατάσταση εκεί είναι άκρως ανησυχητική...
Κι είναι δίπλα μας...

το πείραμα αφορούσε κυρίως στην δοκιμή της λειτουργίας του αντιδραστήρα σε πολύ χαμηλή ισχύ εξόδου. απλά ο αντιδραστήρας δεν ανταποκρίθηκε οπως οι τεχνικοι του αναμενόταν λογω του τύπου ψύξης του (κοινό υδωρ εναντι βαρέου υδατος που χρησιμοποιουν οι δυτικοι) και η βυθιση των επιβραδυντικών ραβδων ανθρακα που εγινε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εγινε οταν πια το μονο που μπορουσε να κάνει ειναι να χειροτερεψει τα πράγματα, καθως απο την υψηλή θερμοκρασία αυτές εξαυλώθηκαν ανεβάζοντας και άλλο την πίεση και σταθεροποιώντας την κρισιμότητα με τα γνωστά αποτελέσματα......

το πείραμα αφορούσε κυρίως στην δοκιμή της λειτουργίας του αντιδραστήρα σε πολύ χαμηλή ισχύ εξόδου. απλά ο αντιδραστήρας δεν ανταποκρίθηκε οπως οι τεχνικοι του αναμενόταν λογω του τύπου ψύξης του (κοινό υδωρ εναντι βαρέου υδατος που χρησιμοποιουν οι δυτικοι) και η βυθιση των επιβραδυντικών ραβδων ανθρακα που εγινε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εγινε οταν πια το μονο που μπορουσε να κάνει ειναι να χειροτερεψει τα πράγματα, καθως απο την υψηλή θερμοκρασία αυτές εξαυλώθηκαν ανεβάζοντας και άλλο την πίεση και σταθεροποιώντας την κρισιμότητα με τα γνωστά αποτελέσματα......

Αυτό ξέρω κι εγώ...