Χημειοθεραπείες σε δημόσιο νοσοκομείο

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Φίλη μου διεγνώσθη με όγκο στο στήθος πριν από έναν μήνα περίπου. Δυστυχώς πριν προλάβει να κάνει μαστεκτομή ο καρκίνος έκανε μεταστάσεις σε σπονδυλική στήλη και λεμφαδένες με αποτέλεσμα ο γιατρός ακύρωσε την μαστεκτομή και πρότεινε άμεσα χημειοθεραπείες. Προσπερνάω το θέμα ότι έχουμε τρελαθεί όλοι μας και χτυπάμε τα κεφάλια μας στον τοίχο γιατί υπάρχει σημαντικότερο θέμα..
Σε δημόσιο νοσοκομείο έχει αναμονή 6 μήνες (στον Αγιο Σάββα συγκεκριμένα) και ο γιατρός την έστειλε σε μια ιδιωτική κλινική όπου κάθε θεραπεία κοστίζει 440 ευρώ και τα χρήματα δεν υπάρχουν όπως καταλαβαίνετε. Επίσης ο χρόνος είναι πολύτιμος, οι δε 6 μήνες είναι απλά... θάνατος.
Εχει κάποιος κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα μήπως και βρεθεί κάποια λύση, μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι ή κάποιος τρόπος που μας διαφεύγει?
Είναι δυνατόν να μην μπορεί να κάνει κάποιος ασφαλιζόμενος του ΙΚΑ τις απαραίτητες χημειοθεραπείες πριν περάσουν 6 μήνες?
Μα μετά από 6 μήνες τι νόημα έχουν οι χημειοθεραπείες σε έναν επιθετικό καρκίνο που θα σε έχει στείλει ήδη στον άλλο κόσμο?
Δεν έχω ιδέα για τις συγκεκριμένες θεραπείες (γιατί έχουν αναμονή?τι σοι φάρμακα είναι αυτά?κ.τ.λ) και μου φαίνεται απλά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει...

Αδιανόητο, αλλά συμβαίνει... Έχουν συγκεκριμένο αριθμό ασθενών που μπορούν να εξυπηρετήσουν την ημέρα. Δεν αρχίζεις τα τηλέφωνα σε άλλα νοσοκομεία μήπως βρεις καλύτερη σειρά; Ένας γνωστός έφτασε στη Θεσσαλονίκη.

Στα άλλα δημόσια (Μεταξά στον Πειραιά, την κλινική "Ν.Κούρκουλος" του ΙΚΑ, νομίζω) ψάξατε;

Δεν έχω να σου δώσω παραθυράκι, αλλά οι θεραπείες είναι βαριές και έχουν ιδιαίτερη διαδικασία γι αυτό κοστίζουν αρκετά.

Έχεις δίκιο ότι είναι ανώφελο να περιμένεις 6 μήνες αλλά αν δε βρεθεί παραθυράκι να ξεκινήσει άμεσα, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να κοιτάξει ιδιωτικά δυστυχώς.

Καλή δύναμη σε όλους και ειδικά στη φίλη σου.

Θα κάνει 10 θεραπείες για αρχή, δεν ψάξαμε άλλα νοσοκομεία (τώρα το κάνουμε, και αυτό το νήμα στα πλαίσια του ψαξίματος το άνοιξα) διότι πρώτον όλα έγιναν τόσο γρήγορα (ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει καλά καλά) και κατά δεύτερον ο καθηγητής που την έχει αναλάβει της είπε ότι δεν παίζει αυτή τη στιγμή πουθενά σε δημόσιο κάτω από 6 μήνες, και αν υπήρχε θα την έστελνε χωρίς δεύτερη κουβέντα, εντωμεταξύ ήδη έχουμε ξεκινήσει μια θεραπεία σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά προχθές (την πρότεινε ο γιατρός) για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος άλλα πρέπει να βρεθεί οικονομικότερη λύση το συντομότερο δυνατόν όπως καταλαβαίνετε..αν και υπάρχει οικονομική υποστήριξη από όλους, συγγενείς και φίλους, άλλα υπολογίζω ότι δεν είναι αρκετή γιατί στα έξοδα δεν μιλάμε μόνο για τις θεραπείες (π.χ μία εξέταση που έκανε και πήραν υγρό από την μέση της κόστισε μετρητά 1200 ευρώ)..

Δείτε και στους Αγίους Αναργύρους (νοσοκομείο).
Δεν ξέρω πολλά πέρα από τη διαδικασία από την οποία πέρασε η μητέρα μου αλλά το "Θα κάνει 10 θεραπείες για αρχή" μου ακούστηκε περίεργο.
Από όσο ξέρω (το τονίζω: είναι λίγα και πλέον παρωχημένα) πάντα κάνουν 3 εφαρμογές για να δούνε αν πιάνει το σχήμα.
Αν δούνε ότι κάνει δουλειά τότε συνεχίζουν ειδάλλως αλλάζουν σχήμα (φάρμακο χημειοθεραπείας).
Καλή δύναμη και καλή τύχη.

Δείτε και στους Αγίους Αναργύρους (νοσοκομείο).
Δεν ξέρω πολλά πέρα από τη διαδικασία από την οποία πέρασε η μητέρα μου αλλά το "Θα κάνει 10 θεραπείες για αρχή" μου ακούστηκε περίεργο.
Από όσο ξέρω (το τονίζω: είναι λίγα και πλέον παρωχημένα) πάντα κάνουν 3 εφαρμογές για να δούνε αν πιάνει το σχήμα.
Αν δούνε ότι κάνει δουλειά τότε συνεχίζουν ειδάλλως αλλάζουν σχήμα (φάρμακο χημειοθεραπείας).
Καλή δύναμη και καλή τύχη.

Μπορεί να εννοεί ο γιατρός 10 ραντεβού?δεν έχω ιδέα ειλικρινά...

Eυχομαι απο καρδιας να πανε τα πραγματα προς το καλυτερο και να υπαρξει θεραπεια.

Στη περίπτωση μου πάντως ξεκίνησα χημειοθεραπείες στον ένα μήνα στον Ευαγγελισμό και μετά το τέλος τους σε ενάμισι μήνα έκανα και τις ακτινοβολίες στον Άγιο Σάββα. Ευτυχώς για εμένα δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Σε περιπτώσεις έκτακτες, σαν έκτακτη φαίνεται και η δική σας, πρέπει να μπορείς να πάρεις προτεραιότητα. Κοιτάξτε αν μπορείτε να προμηθευτείτε κάθε φορά το φάρμακο από το φαρμακείο του ΙΚΑ και ας πληρώνετε μόνο τη νοσηλεία στο ιδιωτικό. Όσο για τις 10 θεραπείες, αυτό είναι για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο τρόπος αντιμετώπισης ο οποίος εκτός απροόπτου (μη ανταπόκριση του οργανισμού στη χημειοθεραπεία κλπ) είναι στάνταρ μοτίβο για κάθε ασθένεια.

Re: Απάντηση: Χημειοθεραπείες σε δημόσιο νοσοκομείο

Σ Κοιτάξτε αν μπορείτε να προμηθευτείτε κάθε φορά το φάρμακο από το φαρμακείο του ΙΚΑ και ας πληρώνετε μόνο τη νοσηλεία στο ιδιωτικό.

Σε περίπτωση μεγάλης αναμονής σε Δημόσιο Νοσοκομειο αυτή είναι η λύση. Τα φάρμακα τα προμηθεύεται ο ασθενής από φαρμακεία του ΙΚΑ με το Ταμείο του (ακόμα και τώρα νομίζω η συμμετοχή είναι 0%) και πηγαίνει σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο όπου συνήθως κάθεται λίγες ώρες, ανάλογα με το τι χημειοθεραπευτικά φάρμακα παίρνει. πληρώνοντας μόνο την ολιγόωρη νοσηλεία και το υγειονομικό υλικό (γάντια, γάζες, σύριγγες κλπ), ποσό το οποίο συνήθως είναι μικρό (έως 100 ευρώ λογικά).

παιδιά μακάρι να πάνε όλα καλά και να βγεί νικήτρια η Μαρία, όλη η θετική μας ενέργεια μαζί της, και μαζί σε κάθε άνθρωπο που την έχει ανάγκη. Οι πληροφορίες σας ήταν πολύ χρήσιμες και θα φροντίσω αύριο να ρωτήσω για όλα αυτά (προμήθεια φαρμάκων από εμάς, κ.τ.λ) και θα κάνω και μερικά τηλέφωνα σε όλα τα γνωστά νοσοκομεία μπας και..
Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο παιδιά, πόσο δεδομένη την έχουμε και πόσο γρήγορα και απροειδοποίητα μπορεί να μας αφήσει είναι κάτι που το συνειδητοποίησα τις τελευταίες μέρες με πολύ άσχημο τρόπο..

(grpol περαστικά σου εύχομαι και πάντα σιδερένιος)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
@tegonik Αισιοδοξία να έχετε, μην την αφήσετε να το βάλει κάτω, μπορεί να νικήσει, αν έχει και λίγη τύχη να γίνει πιο εύκολο το διαδικαστικό θα ήταν ευχής έργο

Όλα να πανε καλά, τις καλύτερες ευχές μου. Τα περασα με τον πατερα μου. Ειχε επιλεξει ιδιωτικη κλινικη διοτι το περιβαλλον της ηταν πολυ καλυτερο και το προσωπικο εξαιρετικοι και αυτο τον βοηθουσε τρομερα ψυχολογικα (εκανε χημειοθεραπειες σχεδον 3,5 χρονια). Η νοσος ειναι ψυχοσωματικη και οπωσδηποτε η ψυχολογια και η ποιοτητα ζωης παιζουν ρολο. Πληρωνε τη συμμετοχή του στα νοσηλεια, και τα φαρμακα τα χορηγουσε το ταμειο του. Αναλογως του τι ισχυε (διαρκως τα αλλαζαν, επεσε στις αλλαγες που επεβαλε η κριση) τα επαιρνε ειτε απο το φαρμακειο του ταμειου ειτε απο ιδιωτικο φαρμακειο, παντως ευτυχως το κοστος τους καλυπτοταν 100%. Τα φαρμακα ειναι και το μεγαλυτερο μερος του κοστους τετοιων θεραπειων.

Re: Απάντηση: Χημειοθεραπείες σε δημόσιο νοσοκομείο

Σε περίπτωση μεγάλης αναμονής σε Δημόσιο Νοσοκομειο αυτή είναι η λύση. Τα φάρμακα τα προμηθεύεται ο ασθενής από φαρμακεία του ΙΚΑ με το Ταμείο του (ακόμα και τώρα νομίζω η συμμετοχή είναι 0%) και πηγαίνει σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο όπου συνήθως κάθεται λίγες ώρες, ανάλογα με το τι χημειοθεραπευτικά φάρμακα παίρνει. πληρώνοντας μόνο την ολιγόωρη νοσηλεία και το υγειονομικό υλικό (γάντια, γάζες, σύριγγες κλπ), ποσό το οποίο συνήθως είναι μικρό (έως 100 ευρώ λογικά).
Κάπως έτσι συνέβη και με τη μητέρα μου. Μόνο που δεν ήταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο αλλά σε δημόσιο. Κανονίζαμε ραντεβού σε μονάδα βραχείας νοσηλείας και μετά από 2 - 3 ώρες φεύγαμε. Είχε κάνει έξη σχήματα νομίζω και τέλος μία συντήρηση. Και είχαν πιάσει τόπο. Βέβαια ήταν μεγάλη, 80 χρονών. Για την φίλη σας ούτε που μπορώ να το φανταστώ αυτό το 6μηνο αναμονής. Αν είναι δυνατόν!
Όπως και να 'ναι, εύχομαι κουράγιο και να πάνε όλα κατ' ευχή. Σήμερα, πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται. Στην ιατρική έχουν γίνει θαυματουργά βήματα.

Υ.Γ. grpol
έτσι μπράβο. Τέτοια ν' ακούω. Να είσαι πάντα γερός. Με μία πρόταση τα είπες όλα. (μην το βάζετε κάτω)