Chinese calculator !!!

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
εναλλακτικός τρόπος πολλαπλασιασμού ???

http://www.youtube.com/watch?v=984T2fzRil4

α πα πα πα πα πα!!! Θα προτιμήσω το καθιερωμένο τρόπο!!!

Πάρα πολύ ενδιαφέρον! Σε αντίθεση με την κλασική μέδοδο, κάνεις πολλαπλασιαμό χωρίς να ...κάνεις ποτέ πολλαπλασιασμό, χωρίς να χρησιμοποιήσεις την προπαίδεια, μόνο με απλή μέτρηση ενώ δεν φαίνεται να υστερεί στην ταχύτητα! Γραφική μέθοδος!

*Για όσους ασχολούνται με ηλεκτρονικά: Η μέθοδος αυτή ενδέχεται αν βελτιστοποιηθεί να μπορεί να δώσει αισθητά μεγαλύτερες ταχύτητες σε βασικούς μικροελεγκτές που δεν διαθέτουν hardware πολλαπλασιασμό!

Πάρα πολύ ενδιαφέρον! Σε αντίθεση με την κλασική μέδοδο, κάνεις πολλαπλασιαμό χωρίς να ...κάνεις ποτέ πολλαπλασιασμό, χωρίς να χρησιμοποιήσεις την προπαίδεια, μόνο με απλή μέτρηση ενώ δεν φαίνεται να υστερεί στην ταχύτητα! Γραφική μέθοδος!

Μέχρι 2-3 το πολύ ψηφία ίσως να είναι ανεκτός αυτός ο τρόπος. Με παραπάνω ψηφία κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλό ούτε γρήγορο και είναι και επιρρεπές σε λάθη.

Άντε κάτσε κάνε τις γραμμές, μετά ένωσε τις τελείες και μετά κάτσε και βρες τα νούμερα με τη συγκεκριμένη σειρά!!!!! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!!!!
Και στο τέλος θα κάνεις και τον κλασσικό τρόπο για επαλήθευση!

Πολύς κόπος για το τίποτα.

Μέχρι 2-3 το πολύ ψηφία ίσως να είναι ανεκτός αυτός ο τρόπος. Με παραπάνω ψηφία κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλό ούτε γρήγορο και είναι και επιρρεπές σε λάθη.

Άντε κάτσε κάνε τις γραμμές, μετά ένωσε τις τελείες και μετά κάτσε και βρες τα νούμερα με τη συγκεκριμένη σειρά!!!!! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!!!!
Και στο τέλος θα κάνεις και τον κλασσικό τρόπο για επαλήθευση!

Πολύς κόπος για το τίποτα.

Προσωπικά το βρήκα ενδιαφέρον γιατί είναι περισσότερο μια γραφική - οπτική μέθοδος. Επίσης, πρέπει να εχει τεχνολογικές εφαρμογές με πλεονεκτήματα σε κάποιες περιπτώσεις.

Τώρα σαν προσωπική μέθοδο, μη κοιτάς που το έδειχνε σε μας αργά, κατά πάσα πιθανότητα ένας μέσος κινέζος θα εκτελεί τέτοιο πολλαπλασιασμό πολύ γρήγορα -ίσως και πιο γρήγορα απο 'μας. Σκέψου μόνο ότι μπορείς να φτάσεις να ερμηνεύεις τα σημεία οπτικά -σαν σχηματισμούς.
Βλέποντας για παράδειγμα 6 κομβικά σημεία, δεν θα χρειάζεσαι να τα μετρήσεις σαν να μετράς προβατάκια "ένα...", "δύο..", "τρία..." Με τη συνήθεια, θα το μεταφράζεις οπτικά αμέσως σαν 6. Αυτό είναι λογικό να ισχύει, τουλάχιστον μέχρι κάποιον αριθμό ψηφίων...
Και ο Κινέζος ή ο γνώστης, σίγουρα έχει αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα -δεν χρειάζεται επαλήθευση με ξένη μέδοδο.

Τέλειο!!!...Βασισμένο στήν αρχή 1Χ1=1..δηλαδή αυτό > Χ, είτε είναι μονάδες, δεκάδες καί ούτω καθ'εξής..