Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

εμένα μου θύμισε το dac μου

http://6moons.com/audioreviews/metrum/1.html

http://www.nosminidac.nl/Octave_English.html

less big, less complex and less violent

όλα προς της "σωστή" κατεύθυνση,

μικρότερο( δύο μικρά κουτάκια είναι), λιγότερο πολύπλοκο (απλά spdif και οπτική είσοδοι, μόνο δύο διακόπτες, όχι άχρηστες ενδείξεις), λιγότερο βίαιο (ξεκούραστος και "αναλογικός" ήχος) :ears:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

Να βοηθήσω;

Ενα καλό παράδειγμα...

Devialet D-Premier
Audio107-Devialet-Interieur.png

evmag.jpg

32312dv3.jpg
Πολυπλοκότατο όχι αστεία, κι' ας είναι μικρό σε μέγεθος. Λ.Σ.

Το να είναι κάτι πολύπλοκο δεν σημάνει ότι ΑΝΑΓΚΑΙΑ είναι και λάθος
Και τούμπλαλιν

Εγώ θα το χαρακτήριζα μάλλον άρτιο χωροταξιακά.
Έχουν χωρέσει ένα σωρό πράγματα (ενισχυτή, προενισχυτή, DAC κλπ κλπ) σε μία πλακέτα.
Έτσι, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία συσκευή χαμηλού ύψους, ενώ άλλοι χρειάζονται για τα ίδια πράγματα, γομαρόκουτα.

αυτά που θέλετε να ανέβουν είναι τα πολύπλοκα ή τα απλά?
(για να καταλαβαινόμαστε...)

Η πολυπλοκότητα, έχει και σημασία σε ποια σημεία και για ποιο λόγο εφαρμόζεται.

Δεν είναι το ίδιο να κάνεις πολύπλοκο κάτι για να αυξήσεις της ευκολίες (features) που σου προσφέρει με το να βελτιώσεις τη βασική λειτουργία του ή την απόδοσή του οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.

Κι εδώ προκύπτει και η εύλογη απορία «Τι θα γίνει αν η πολυπλοκότητα στοχεύει στην απόδοση αντί στις ευκολίες;»

Κάθε νέα τεχνολογία και νέο μηχάνημα,μέχρι την αφομίωσή της,θεωρείται περίπλοκο.

Ας πάρουμε το cd player...Σίγουρα πιό σύνθετο σαν μηχάνημα απο ένα πικάπ που διαδέχτηκε...

Στη χρήση του όμως είναι εξαιρετικά απλό.Το βάζεις στο ρεύμα,το συνδέεις και με τον ενισχυτή και πάπαλα...
Για στήσε ένα μέσο πικάπ...Πόσες ώρες ή μέρες θές να το ρυθμίσεις και ξανά μανά τα ίδια κάθε τόσο,για να πάρεις και να διατηρήσεις το μέγιστο;

Δεν ενδιαφέρει λοιπόν,πόσο περίπλοκο είναι κατασκευαστικά ένα μηχάνημα,μας ενδιαφέρει η ευκολία κι η απλότητα στην χρήση του και φυσικά η απόδοσή του σε σχέση με την τιμή του. Άλλωστε αυτές οι παράμετροι είναι που ενδιαφέρουν τον καταναλωτή.Τα άλλα αφορούν τα...τζίνια μηχανικούς.Αλλά κι απ' αυτή την πλευρά,άν το καλοδείτε,πάλι σαν σύλληψη ήταν απλή και πάρα πολύ έξυπνη.Το ζητούμενο δηλαδή.

Ας βάλουμε κι αυτό στην λίστα...Ηταν μια επανάσταση,που αλήθεια άργησε να ωριμάσει αλλά για δέστε σήμερα τι γίνεται με τα ψηφιακά...

Philips+CD100+2.jpg

Last edited:
Η πολυπλοκότητα, έχει και σημασία σε ποια σημεία και για ποιο λόγο εφαρμόζεται.

Δεν είναι το ίδιο να κάνεις πολύπλοκο κάτι για να αυξήσεις της ευκολίες (features) που σου προσφέρει με το να βελτιώσεις τη βασική λειτουργία του ή την απόδοσή του οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.

Κι εδώ προκύπτει και η εύλογη απορία «Τι θα γίνει αν η πολυπλοκότητα στοχεύει στην απόδοση αντί στις ευκολίες;»

Quality vs Features
Κλασικό πρόβλημα

Κάθε νέα τεχνολογία και νέο μηχάνημα,μέχρι την αφομίωσή της,θεωρείται περίπλοκο....

Σίγουρα αν και
Άλλο η περιπλοκότητα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-εξοπλισμού
Τομέας
Human Computer Interaction
Human Machine Interaction
Λ.χ. λεβιές, κουμπι, δείκτες ρολογιου, δείκτης τεπόζιτου

Και άλλο το τι περιπλοκότητα κρύβεται πίσω από το Interface < τη διεπαφή >

Να βοηθήσω;

Ενα καλό παράδειγμα...

Devialet D-Premier
Audio107-Devialet-Interieur.png

evmag.jpg

32312dv3.jpg

Μάλλον το σημαντικότερο μηχάνημα της τελευταίας δεκαετίας !

Το εχω ακούσει να παίζει βινύλιο μέσω της ψηφιακής RIAA και καπάκι άυλα αρχεία ασύρματα !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

Μάλλον το σημαντικότερο μηχάνημα της τελευταίας δεκαετίας !

Βαριές κουβέντες …

Δε ξέρω τίποτα … για το συγκεκριμένο
Γενικότερη είναι η τοποθέτηση μου για τα ψηφιακά.

BA10_F2.JPG

Trends...δημιούργησε σχολή και μόδα...Εξαιρετική απόδοση με πολύ λίγα...

Οι παλιές απλές και δοκιμασμένες λύσεις,παραμένουν διαχρονικές...

Η χρήση λυχνιών σε ηχομηχανές για παράδειγμα.

Why tubes in the audio path?

"I have no particular attachment to tubes. If the parrot guano gave better results in signal amplification, or transistors - I would use them. Tubes sound good not because they are made of glass, or because they have vacuum inside, but because I can get away with simple amplifier stage without local or global feedback and without high part count. The tube circuit can be as simple as humanly possible - in my case the stage has just one resistor, one triode and one capacitor. Thats why I love tubes. Listening confirms that the signal is pure, uncorrupted, and the musical content comes through, shining in full musical glory."

Lukasz Fikus Lampizator

Όπου να 'ναι βγαίνει καινούργια ναυαρχίδα Β&O (αυτή είναι μοντέλο 2003). Μόλις βγει, τα πουλάω όλα και κλαίω και τα λεφτά που έδωσα για ακουστική βελτίωση. Και έχεις και τη σύζυγο χαρούμενη...

Εγώ νομίζω οτι η minimal προσέγγιση είναι πολύ σημαντική και ουσιώδης όμως όχι στα μηχανήματα αλλα στα μυαλά.

Εννοώ οτι το δυσκολότερο πράγμα πολλές φορές είναι να μπορέσουμε να κοιτάξουμε πέρα απο τα φετίχ μας και αυτό που το μυαλό μας μας λέει ως σωστο και να επικεντρωθούμε στην ουσία δηλαδή αυτό που νιώθουμε όταν ακούμε κάτι και να είμαστε ειλικρεινείς με τον εαυτόμας είται μας καλύπτει είτε δέν μας καλύπτει.

Πολλές φορές αλήθειες όπως "όχι δεν μου χρειάζεται" η "τελικά δεν μου αρέσει" σκεπάζονται απο γεγονότα όπως το πόσο πληρώσαμε κάτι ή το πόσο πιστεύουμε οτι είναι κάτι καλό αυτό το δεύτερο συναρτήσει του τί ποθεί το μυαλό μας (και όχι ή ψυχή μας)

Σας ζάλισα;

Έτσι είναι.

Το πιό απλό είναι να κάνουμε τα πράγματα πολύπλοκα και το πιό πολύπλοκο είναι να τα κάνουμε απλά ξεκινώντας όμως πάντα απο την αφετηρία εμάς..