Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

Re: Απάντηση: Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

Κάθε νέα τεχνολογία και νέο μηχάνημα,μέχρι την αφομίωσή της,θεωρείται περίπλοκο.

Ας πάρουμε το cd player...Σίγουρα πιό σύνθετο σαν μηχάνημα απο ένα πικάπ που διαδέχτηκε...

Στη χρήση του όμως είναι εξαιρετικά απλό.Το βάζεις στο ρεύμα,το συνδέεις και με τον ενισχυτή και πάπαλα...
Για στήσε ένα μέσο πικάπ...Πόσες ώρες ή μέρες θές να το ρυθμίσεις και ξανά μανά τα ίδια κάθε τόσο,για να πάρεις και να διατηρήσεις το μέγιστο;

Δεν ενδιαφέρει λοιπόν,πόσο περίπλοκο είναι κατασκευαστικά ένα μηχάνημα,μας ενδιαφέρει η ευκολία κι η απλότητα στην χρήση του και φυσικά η απόδοσή του σε σχέση με την τιμή του. Άλλωστε αυτές οι παράμετροι είναι που ενδιαφέρουν τον καταναλωτή.Τα άλλα αφορούν τα...τζίνια μηχανικούς.Αλλά κι απ' αυτή την πλευρά,άν το καλοδείτε,πάλι σαν σύλληψη ήταν απλή και πάρα πολύ έξυπνη.Το ζητούμενο δηλαδή.

Ας βάλουμε κι αυτό στην λίστα...Ηταν μια επανάσταση,που αλήθεια άργησε να ωριμάσει αλλά για δέστε σήμερα τι γίνεται με τα ψηφιακά...

Philips+CD100+2.jpg

Άν και κάτοχος πικάπ συμφωνώ απόλυτα με αυτην την προσέγγιση την οποία θα ερμήνευα ως "οι συσκευές υπάρχουν για να υπηρετούν εμάς και όχι εμείς αυτές"

Να βοηθήσω;

Ενα καλό παράδειγμα...

Devialet D-Premier
Audio107-Devialet-Interieur.png

evmag.jpg

32312dv3.jpg

και η εξελιξη του...(συμφωνα με τον einstein ετσι?... η και οχι μονο...)

NC400-3.jpg

Όπου να 'ναι βγαίνει καινούργια ναυαρχίδα Β&O (αυτή είναι μοντέλο 2003). Μόλις βγει, τα πουλάω όλα και κλαίω και τα λεφτά που έδωσα για ακουστική βελτίωση. Και έχεις και τη σύζυγο χαρούμενη...

group buy, και εγω μαζι σου...

τελικά αυτός ο Αϊνστάιν περνούσε την ώρα του κάνοντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων ; Περίεργο μου φαίνεται. Αν μάλιστα σεκφτούμε ότι προ internet η μόνη γνωστή ρήση του που αναφερόταν συχνότατα ήταν το "ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν"

Μπα...περισσότερο πλακωνότανε με την γυναίκα του,απο την οποία απαιτούσε να μην τον..ενοχλεί και να τον περιποιείται όπως αυτός ήθελε...Επιπλο η μαντάμ...:Banane0:

Εγώ θα το χαρακτήριζα μάλλον άρτιο χωροταξιακά.
Έχουν χωρέσει ένα σωρό πράγματα (ενισχυτή, προενισχυτή, DAC κλπ κλπ) σε μία πλακέτα.
Έτσι, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία συσκευή χαμηλού ύψους, ενώ άλλοι χρειάζονται για τα ίδια πράγματα, γομαρόκουτα.

Και ουτε που φαινονται οι λαμπες :flipout:

Μπα...περισσότερο πλακωνότανε με την γυναίκα του,..:Banane0:

Ποιά από τις δύο; τη Σέρβα που τον βοήθησε με τα μαθηματικά της Θεωρίας της Σχετικότητας (όπως φημολογείται) για να τη σουτάρει μετά και να μην της ξαναμιλήσει ποτέ, ή την πρώτη ξαδέρφη του που κεράτωνε με ζήλο;

το σοφιστικέ....μαζί με μιά σχετικά μή τόσο σοφιστικέ τροφοδοσία....

IMG_0202.jpg

lcbps.jpg

και το τιποτένιο: η πλέμπα....

b_ae1uu2157785_1.jpg

μετρήστε εξαρτήματα στο 1ο και δεύτερο και αντίστοιχα στο τρίτο.... Η πλέμπα μόνη της περιλαμβάνει και την σχετική τροφοδοσία. Και σημειωτέον αν αφαιρέσεις κανα δυό πραγματάκια ακόμα, δηλαδή γίνει απλούστερη, ίσως παίξει ακόμα καλύτερα.

αφήνουμε το θέμα τιμή στην άκρη. άντε 90+55 $ το πακέτο 1+2 και 25 $ το πακέτο 3. Σημειωτέον το πακέτο 1+2 ασυναρμολόγητο και το 3 συναρμολογημένο.
Μή με ρωτάτε ποιό παίζει καλύτερα και πόσο καλύτερα....

Last edited:
για να είμαι πιό αντικειμενικός η λύση 1+2 προσφέρει balanced έξοδο, i/v με ενεργό τρόπο συν ένα ακόμα στάδιο μετατροπής του balanced σε SE συν ένα ακόμα στάδιο για περισσότερο gain.
Τουλάχιστον για το balanced ίσως να κάνω μιά παραχώρηση και να θεωρήσουμε ότι η λύση 3 με άλλη μιά μονάδα θα προσφέρει κι αυτή το ίδιο ενώ το i/v το κάνει παθητικά.
όμως αν γυρίσουμε στο ζητούμενο που είναι ο ήχος, όλα τα παραπάνω είναι περιττά, δεν συνεισφέρουν τίποτα και τελικά δεν εκτελούν τον σκοπό τους παρά και μόνο ...υπηρεσιακά.

SAKURA SYSTEMS-47 LABORATORY

Γιαπωνέζικος μινιμαλισμός και πρωτότυπες προσεγγίσεις.Προσέξτε στο βίντεο τις πηγές τους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://www.sakurasystems.com/news.html

prgaincard.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Χμμμμμμμμμμμμ...Το οποίον;

τελικά αυτός ο Αϊνστάιν περνούσε την ώρα του κάνοντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων ; Περίεργο μου φαίνεται. Αν μάλιστα σεκφτούμε ότι προ internet η μόνη γνωστή ρήση του που αναφερόταν συχνότατα ήταν το "ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν"

Do not worry about your difficulties in Mathematics. I can assure you mine are still greater.

Γράμμα στη μαθήτρια γυμνασίου Barbara Lee Wilson (7 Ιανουαρίου 1943),

H ατάκα στο πρώτο ποστ δεν έχει καμία σχέση με την φιλοσοφία του Αϊνστάιν.
Εννοείται δεν είναι καν δικιά του ...είναι του E. F. Schumacher. περισσότερα εδώ

Ok...

Να επιστρέψουμε στην ουσία του θέματος, έστω κι άν τελικά ίσως το έιπε άλλος;

Mοναδικά απλή και πρακτική σύλληψη...Τότε και μέχρι σήμερα...

Έπαιρνες μόνο ότι χρειαζόσουν και το συνέδεες...Μπορούσες να συμπληρώσεις αργότερα...

Meridian Component Series

Meridian-CD-Module.jpg
CD MODULE

Meridian-Modular-11.jpg
Πλήρης PRE

Ολη η απίθανη σειρά...
http://www.mcmullon.com/icollect/hi_fi/meridian/mca.htm

Last edited:

Mοναδικά απλή και πρακτική σύλληψη...Τότε και μέχρι σήμερα...

Έπαιρνες μόνο ότι χρειαζόσουν και το συνέδεες...Μπορούσες να συμπληρώσεις αργότερα...

Meridian Component Series

Meridian-CD-Module.jpg
CD MODULE

Meridian-Modular-11.jpg
Πλήρης PRE

Ολη η απίθανη σειρά...
http://www.mcmullon.com/icollect/hi_fi/meridian/mca.htm
Αυτός ο αρθρωτός υπήρξε ένα από τα καλύτερα μηχανάκια που έχουν βγει ποτέ. Και ως κατασκευή και ως φιλοσοφία κατασκευής. Κρίμα που δεν συνεχίστηκε η σειρά και κρίμα που δεν βρήκε άλλους μιμητές.

Αυτός ο αρθρωτός υπήρξε ένα από τα καλύτερα μηχανάκια που έχουν βγει ποτέ. Και ως κατασκευή και ως φιλοσοφία κατασκευής. Κρίμα που δεν συνεχίστηκε η σειρά και κρίμα που δεν βρήκε άλλους μιμητές.

Υπερβολικέ!:smash:

Μήπως το ότι δεν συνεχίστηκε η σειρά ή δεν βρήκε κι άλλους μιμητές, λέει κάτι?

Υπερβολικέ!:smash:

Μήπως το ότι δεν συνεχίστηκε η σειρά ή δεν βρήκε κι άλλους μιμητές, λέει κάτι?
Καλά, την υπερβολή την παίρνω πίσω. Γεγονός είναι ότι μου άρεσε πολύ. Να σκεφτείς ότι ακόμα πέρυσι το είχα βρει μεταχειρισμένο και το παζάρευα.
Κι' ας είμαι εντελώς καλυμένος κι' ας μην ήξερα τι θα το κάνω! :rolleyes:

Ότι δεν συνεχίστηκε η σειρά και δε βρήκε άλλους μιμητές μου λέει απλά πόσο δύσκολο είναι να ακολουθηθεί η φιλοσοφία της αρθρωτής κατασκευής και ταυτόχρονα να παρακολουθείς τις τεχνολογικές εξελίξεις, -που ενδεχομένως είναι ασύμβατες με τα προϋπάρχοντα αρθρώματα.

Επίσης μου λέει και κάτι άλλο: Ότι μάλλον συμφέρει περισσότερο να πουλάς ολόκληρα μηχανήματα, παρά κομματάκια-κομματάκια. :ciao: